Eve Online > NoobGarten

Pytania początkującego o start w grze.

<< < (8/29) > >>

Dormio:

--- Cytat: Doom w Stycznia 11, 2011, 17:02:10 ---Dodaj czasy przelotów, oraz to że zeby mieć ten kosmiczny dps przebijający rakiety caldari drej kartofel musi mieć blastery (a ich uzycie na misji.. BUHAHAHAHA) i już wiesz dlaczego caldari deklasują galente

--- Koniec cytatu ---
A rakiety to już nie mają czasu przelotu ?
Owszem mniejszy, ale jednak mimo wszystko. W ostateczności można użyć sentry - nie muszą przelatywać by dostarczać dps (będzie odrobinę mniejszy). Działa w Dominixie to dodatkowy dps, a nie podstawowy i dają około 45%.

Porównaj sobie sam:

--- Cytuj ---[Drake, TEST]
Ballistic Control System II
[empty low slot]

[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]

Heavy Missile Launcher II, Scourge Heavy Missile
[empty high slot]

Medium Warhead Calefaction Catalyst I
Medium Warhead Calefaction Catalyst I

Hobgoblin II x5

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---[Dominix, TEST]
Magnetic Field Stabilizer II
Reactor Control Unit II
Reactor Control Unit II
[empty low slot]
[empty low slot]

[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]

425mm Railgun II, Antimatter Charge L

[empty rig slot]
[empty rig slot]
[empty rig slot]

Ogre II x5
--- Koniec cytatu ---
Dominix ma 906 (475 w dronkach), Drake 460, oczywiście "all5"

Doom:

--- Cytuj ---[Raven, test]
Reactor Control Unit II
Reactor Control Unit II

[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]

Siege Missile Launcher II, Mjolnir Torpedo
1200mm Artillery Cannon II, EMP L
1200mm Artillery Cannon II, EMP L

[empty rig slot]
[empty rig slot]
[empty rig slot]

Hammerhead II x5

--- Koniec cytatu ---
Już? >:D

Shiro:

--- Cytat: Dormio w Stycznia 11, 2011, 17:16:46 ---Porównaj sobie sam:
Dominix ma 906 (475 w dronkach), Drake 460, oczywiście "all5"

--- Koniec cytatu ---
Jeśli Ogry, to gwoli sprawiedliwości powinieneś wyposażyć Drejka w Scorge Fury (zwykłymi na misjach strzela się niewiele). Jeśli mowa o młodej postaci, nie bez znaczenia czynnikiem jest czas. W czasie kiedy kierowca Domiego skilluje raile i lekkie, średnie, ciężkie T2 drony, kierowca Drejka uwinął się już z launcherami, rakietami, małymi dronkami T2 i obiera powoli azymut na Tengu...

PS. Czy Domiemu dwa wolne low sloty wystarczą na tank?

Doom:
Navy tak bo można dziada na shildzie zrobić :P (capacitor to inna rzecz) Natomiast w tym wypadku chodziło o danie mi prztyczka w nos w temacie jaki to uber dps ma pyra w zwoim zasięgu...

Asag:
Ok, dzięki wszystkim za podpowiedzi. Już jako takie pojęcie o statkach mam. Wygląda na to że po prostu założę postać rasy która mi się z facjaty najbardziej spodoba a następnie zajmę się skillowaniem pod odpowiednie statki. Jednak tu rodzi się kolejne pytanie. Jakie skille powinienem zacząć szkolić na samym początku? Z tego co się orientuję to zależy to od tego co się chce robić. Załóżmy więc taki scenariusz:

- na początku pewnie zajmę się misjami, jakoś zarobić na statek trzeba a misje mi osobiście wydają się ciekawsze od np górnictwa, z tego co się zorientowałem misje są lvl 1, 2 ,3 i 4. Misje lvl 1 wykonuje się noob shipem/fregatami, lvl 2 fregatami/cruiserami, lvl 3 battlecruisery i lvl 4 battleshipy (oczywiście to takie luźne propozycje ale im trudniejsza misja tym statek musi być chyba lepszy)

- powiedzmy że już pograłem dość sporo, nauczyłem się co nie co, zdobyłem kasę na misjach na statek i zaczynam myśleć o PVP a więc koncentruję się na walce

Docelowo powiedzmy że chciałbym latać amarskim harbinger/zealot/armageddonem lub też minmatarskim hurricane/tempest/vagabond (konkretny wybór dopiero kiedy lepiej ogarnę możliwości statków).
Jak przy takich założeniach powinno wyglądać skillowanie? Jaka też według was powinna wyglądać kolejność kupowania statków aby dało się na początku wykonywać coraz trudniejsze misje (a więc na początku pve a dopiero potem pvp)?
Zaznaczam że jeszcze nie gram (dzisiaj wieczór dopiero zamierzam zacząć tutorial bo będę miał więcej czasu a zaraz na starcie wolałbym aby mi nikt nie przeszkadzał aby nie przeoczyć czegoś) więc trudno mi pisać o konkretnych przykładach. Pytam też teraz bo wieczorem nie chciałbym się odrywać od gry tylko mieć już z góry zaplanowaną ścieżkę rozwoju skilli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej