Eve Online > NoobGarten

Pytania początkującego o start w grze.

<< < (10/29) > >>

Asag:
A w jaki niby sposób mogę skillować statki innych ras skoro mam jedynie wyszczególnione w skillach Ammar frigate? To się odblokuje później po spotkaniu innej rasy czy po wyszkoleniu jakiegoś skilla? I skoro nie statki ammarów na początek do misji pve to jakie?

Doom:
Na początek dość łatwo możesz uzyskać przykładowy fit na statek pve dla początkujących np  w garażowni. Nasdtępnie korzystając z bazt danych in game (np markte) sprawdź czy możesz fit założyć (skile), jak nie to już wiesz co skilować ;)

po doraźną pomoc możesz również wejść na kanał in game "centrala noobs"

Tym co mnie zaraz będą próbowali wziąć na buty za nie polecenie eft i evemon chciałbym przypomnieć że świerzy char nie za bardzo ma oc\pcję skorzystania z nich

Edit
@up
skile w tej grze sie kupuje. jak chcesz latać matarami to kupujesz skile z "matar" w nzawie

Goomich:
Jeśli jeszcze jesteś w startowym systemie, to mają tam zawsze spory wybór skilli.

Klikasz na market na NeoComie, potem Skills, a na końcu Spaceship Command.

http://img717.imageshack.us/img717/2364/skillelh.png

Otworzy ci się lista jak na obrazku. Tym z prawej się nie przejmuj, interesuje cię lista z lewej strony. Przewijasz, aż znajdziesz interesujący cię skill.

http://img267.imageshack.us/img267/6518/skille2.png

Klik na nim, z prawej strony otworzy się lista wszystkich oferowanych w danym regionie, klikasz na kolumnę price, żeby ułożyły się od najtańszego (zawsze kupujesz od gościa, który wystawił najtańszą ofertę na danej stacji, ale płacisz tyle ile było w wybranej przez ciebie ofercie). Klikasz prawym i wybierasz Buy.

Asag:
Eh, chyba na razie mogę zapomnieć bo ze swoimi 165k ISK wiele nie zwojuję. Ale cóż zrobiłem dopiero może ze 2-3 misje.

Tak w ogóle czym się kierować przy wyborze statku na misje? Bo jedni piszą tak, inni coś innego polecają a sam nadal nie wiem dlaczego xxx lepszy od yyy (zakładając że ta sama klasa statków).

SokoleOko:
Misje niskich leveli (L1-L2) są tak banalnie łatwe, że wybór typu statku (typu - nie klasy) nie ma większego znaczenia. Wyżej (L3-L4) priorytety są następujące:

1) Zasięg

Jeśli musisz gonić raty to jest coś nie tak. Najszybciej robi się misje stojąc w miejscu i rozstrzeliwując raty, które lecą w Twoim kierunku. Dobry wynik to 60+km możliwości skutecznego strzelania.

2) Możliwość wyboru rodzaju dmg

Drony i missile dają Ci pełny wybór spośród czterech rodzajów. Pewnym ograniczeniem jest bonus do kinetic dmg na większości caldaryjskich statków (Drake/Tengu). Projectile (Matarzy) mają wybór trzech rodzajów dmg (nie mają ammo kinetic). Amarrzy strzelają z laserów tylko EM/Thermal, a Gallente z raili (blasterów na misjach nikt nie używa, bo - patrz punkt 1) - Kinetic/Thermal.

3) Tank

Tylko na początku potrzebujesz grubego tanka, wraz z coraz lepszymi skillami zaczynasz mordować raty tak szybko, że można z tanka częściowo rezygnować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej