Eve Online > NoobGarten
Co po Epic Arc
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Grudnia 17, 2010, 10:24:39 ---Lowsec w zamyśle CCP miał być "przedszkolem PvP-erów" i generalnie w tym się sprawdza. Jest to miejsce, gdzie możesz polecieć frytką T1 czy cruiserem T1 i coś ubić. Dla porównania, takie shipy w 0.0 po prostu nie mają racji bytu.
--- Koniec cytatu ---
Co mozna ubic frytka/Cruiserem T1 w low secu? Sorka Sokoleoko ale albo dawno nie byles w low-secu albo latasz w innym low-secu niz ja. W regionach po ktorych latam nie spotkasz niczego na paskach, anomalkach i sygnaturach jedyny kontakt jest mozliwy na bramach i nawet (imo) najlepsza frytka w grze jaka jest dramiel nie daje rady dzialom (ze o rupture nie wspomne) przy gacie mimo posiadanego speeda. Wiec jak mozesz cos* ubic skoro dziala cie rozszarpia raz-dwa?
Za to solo dramiele bardzo czesto widac w 0.0, czy sa skuteczne coz statystyki mowia ze tak.
* - w cos nie wchodza industriale bez tanka, noobshipy
Ranshe:
--- Cytat: Dark Flonoe w Grudnia 17, 2010, 12:52:46 ---W regionach po ktorych latam nie spotkasz niczego na paskach, anomalkach i sygnaturach
--- Koniec cytatu ---
Zmień region, Eve to nie tylko północna część mapy gdzie wszystko masz splusowane.
--- Cytuj ---Za to solo dramiele bardzo czesto widac w 0.0, czy sa skuteczne coz statystyki mowia ze tak.
--- Koniec cytatu ---
Ta. Szczególnie 10 dniowe postacie w owych solo dramielach.
SokoleOko:
Ranshe Ci już bardzo dobrze odpowiedział.
W low byłem ostatnio parę miesięcy temu, ale polecam Molden Heath oraz okolice milicyjne. Tam celi do bicia na paskach naprawdę nie brak, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że wieczór roamowania (2-3h) może przynieść 1-2 kille.
Shiro:
Sokole, rozumiem, jednak ten zamysł z biegiem lat chyba troche się "przesunął". Od jakiegoś czasu latam z Eve Uni na roamy po low i zestrzelone statki, które widuję na kb to są postacie dużo starsze od mojej z fitting skillami all 5. Na bramach widuję 20-30 osobowe floty pirackie BC/BS'ów, ludzi w Tengu, Cynabalach itd. Może więc w początkch Eve była to piaskownica, ale w tej chwili moją postacią mającą 1,5 miesiąca nikogo tam nie mam szans ubić 1v1 :)
SokoleOko:
Bloby były zawsze, odkąd pamiętam.
Ale proszę, kontrprzykład: czas temu (tak 2-3 miesiące maks) PBN poleciał na road-tripa "up North". Bazowaliśmy w Torrinos. Teren obcy, po oficjalnym roamie nuda. Do Jita rzut beretem, więc kupiłem sobie dla jaj Fed Navy Cometa, sfitowałem i ruszyłem do lowsecu w Bleak Lands. Parę j i znalazłem jakiego łosia w Tristanie (fit z dupy oczywiście), który robił anomalkę czy misję FW.
Nikt nie mówi, że będziesz "rządził". Ale da się, uwzględniwszy rozsądny "entry-level". Moim zdaniem, musi być to frytka T1 z full fitem T2 albo - jeśli wallet pozwala - frytka frakcyjna w rodzaju tego Cometa. Są to relatywnie tanie shipy, które często są lepsze od swoich odpowiedników T2 (vide Comet jest IMHO lepszy od Enyo), a które nie wymagają uber skilli.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej