Eve Online > NoobGarten

Drugie konto - pytanie

(1/3) > >>

Lucas Lucky:
Witam!

Po wczorajszej rozmowie na kanale Centrala Noobs jeden z kolegów doradził mi żebym sobie założył drugie konto i skillował na nim learningi gdyż dużo one dają a na pierwszym poznawał gre.

Powoli zaczynam się przekonywać do Eve i aktywowałem już sobie konto (Jest to moje drugie podejście). I tu rodzi się pytanie jaką rase wybrać i na co się zdecydować jeżeli chciałbym zrobić tak jak mi doradzono czyli założyć drugie konto co wiąże się z kolejnym opłacaniem ale narazie skillować lerningi a co potem? Powiem że interesuje mnie Exploracja wszechświata i poznawanie go oraz walka z innymi graczami ale to raczej później bo z tego co wyczytałem potrzebne są do tego skille i kasa.

Prosze o porade bo nie chce na darmo coś robić i później żałować.

SokoleOko:
Generalnie zasada jest taka, że na alcie skillujesz wszystko to, czym nie chcesz zawracać tyłka mainowi.

Czyli - skoro jestem PvP-erem, to alt lata statkami transportowymi (frachtem), potrafi zrobić za mnie misję, potrafi skanować i wystawić cel mainowi, zapali cyno, żeby main mógł skoczyć kapitalem.

W skrócie - main to Ty i tak samo jak Ty, lubi pewne rzeczy, a innych nie. I od robienia rzeczy nielubianych ma niewolnika (-ków) w postaci alta (altów).

Lucas Lucky:
Ok czyli mówisz że lepiej rozdzielić np. eksplorowanie świata od pvp i oddzielnie skillować?

Narazie mam postać gallente intaki i robie misje tutorialowe z exploracji. W takim razie jaką rase i co skillować na alcie? Jakieś podpowiedzi?

Dormio:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 19, 2010, 13:57:29 ---Generalnie zasada jest taka, że na alcie skillujesz wszystko to, czym nie chcesz zawracać tyłka mainowi.

--- Koniec cytatu ---
Alt wg powyższego rozumiany jako secondary char (na drugim koncie).

--- Cytat: Lucas Lucky w Listopada 19, 2010, 14:03:58 ---Ok czyli mówisz że lepiej rozdzielić np. eksplorowanie świata od pvp i oddzielnie skillować?

Narazie mam postać gallente intaki i robie misje tutorialowe z exploracji. W takim razie jaką rase i co skillować na alcie? Jakieś podpowiedzi?

--- Koniec cytatu ---
Na jednym koncie możesz skillować tylko na 1 charze, ale przecież już o tym wiesz, prawda ?
Co skillować ? Wszystko to co:
- potrzebujesz na mainie, ale z jakiegoś powodu nie możesz wykonać mainem
- pozwoli Ci łatwiej i szybciej robić to co zamierzasz na mainie
- pozwoli Ci robić to co potrzebujesz na alcie robić w formie semi-afk lub afk
- czego nie potrzebujesz na mainie

Jabolex:
I ważna sprawa czy zamierzasz grać na obu kontach jednocześnie?
Jeżeli tak to traktuj drugie konto jako support pierwszego.
Robisz misje na początek: jedno konto ma DPS, drugie Tank + jakiś DPS.
Robisz misje na początek: jednym kontem robisz misje, drugim zbierasz urobek, etc.
Jeżeli masz kumpla(i) z którym grasz to nie potrzebujesz drugiego konta, chyba że masz na nie ochotę/kaprys to czemu nie...
I skillować na nim Orkę, Transport w Cloaku/Blocade Runnera, Bazyliszka, czy inny Command ship + bonusy.

Jeżeli nie będziesz grał na obu jednocześnie to IMHO płacenie za drugie konto jest, no bez sensu.

JM

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej