Eve Online > NoobGarten

Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)

<< < (2/15) > >>

AreQ:
Zakładam że mowa o w miarę nowej postaci (bez wyskilowanych statków T3 każdej rasy etc;-) )
Nasuwa się wiec pierwsza odpowiedź: bardzo rzadko, no i to często wyprawa w jedną stronę. Rzadko się tak lata, przestań na razie o tym myśleć. Nie zgodzę się z Gaavrinem, ta droga nie jest dobra, tymi SP lepiej wyskilować inne rzeczy, inne statki/fit.
Co jest przydatne? Piloci którzy ogarniają grę i sytuację. Skile ingame przychodzą z czasem, ważne co sam umiesz, lub czego się chcesz nauczyć. Scout/łapacz np w stiletto jest potrzebny w każdym gangu. Logistyki również są bardzo cenione.
Co do stażu w grze pamiętaj że każdy gdzieś zaczynał, i gdzieś znajdziesz miejsce, gdzie nauczą Cie PVP, bo nikt z wiedzą nie zaczyna grać. Co jednak bardzo ważne, to mieć pojęcie o grze, najłatwiej je chyba zdobyć na początku w Unseen Academy, o której wspominał Gaavrin.
http://www.unseen.pl/
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś sprawdź już teraz czy spełniasz minimalne wymagania, zapewne tak i składaj podanie.
Sprawa druga: nie znam się na górnictwie, nudzi mnie samo myślenie o nim ;-) ale Eve to gra MMO, w dwóch sobie nie poradzicie tak dobrze jak w jakiejś korporacji. Jest wiele korporacji nastawionych na to, niech jakąś znajdzie. Ty nie, jeśli myślisz o PVP, bo w industrial/mining corpie sobie nie postrzelasz na poważnie i tylko zmarnujesz czas. Jemu również przydadzą się szkolenia w Unseen.
Ludzi w Eve poznasz łatwiej, jak będziesz w nie-npc korporacji.
Kwestia pve poruszyła sprawę Twojej rasy, jeśli to Gallente i myślisz o PVP, pomyśl ponownie. Co nie znaczy że już teraz masz podejmować jakieś drastyczne działania w tej sprawie. Pamiętaj że nie wiem ile grasz, i jakie skile obecnie posiadasz a jakich nie.

Shiro:
@Arkadiuszu:)
Postac jest właściwie dziewicza-  za chwilę skończy wszystkie learning skille, nie robiłem jeszcze nawet remapu, więc stoją przed nią wszystkie możliwe ścieżki rozwoju (rasa Minmatar, ale jak rozumiem to bez znaczenia). Wybrałem tech II fregaty powodowany, może mylnym, przeświadczeniem że wyskiluję do nich względnie szybko. Mechanika pvp w EVE na tyle drastycznie różni się od pvp w innych grach, że chciałbym możliwie szybko przekonać się samemu, czy ten klimat mnie porywa.. Jednocześnie mam też świadomość, że inaczej pvp się nie nauczę, niż poprzez praktykę. Pve chciałbym ograniczyć do niezbędnego minimum. Jestem też w stanie "poświęcić się" i skillować support (jak tackler, czy logistics), jeśli miałoby mi to zapewnić szybszy bilet do przyzwoitego pvp corpa.

Odnośnie brata i górnictwa, mam przez to rozumieć, że ciężko będzie nam znaleźć corp ulokowany w 00, który żyje jednocześnie z mining i WH? Brat uważa, że górnictwo będzie niezbędne, by zarobić na późniejsze pvp. O EVE wiemy niewiele, więc opieramy sie na domysłach:)

Goomich:

--- Cytat: Shiro w Listopada 07, 2010, 18:29:19 ---Sprawa druga: brat skill'uje do Retrievera i Hulka. Jakie profesje powinienem ogarnąć, by być dla niego jak najlepszym wsparciem
--- Koniec cytatu ---

Powinieneś ogarnąć rolę kogoś, kto stoi nad nim i marudzi: nie skilluj do hulka.

--- Cytat: Shiro w Listopada 07, 2010, 18:29:19 --- i generować największe zyski w duecie

--- Koniec cytatu ---

Misje.

--- Cytat: Shiro w Listopada 07, 2010, 18:29:19 ---Kwestia pve: Do klepania misji statkami Gallente lepiej sparwdzają się cruiser'y i BC nastawione na drony, czy turrety?

--- Koniec cytatu ---

Droniarze zbierają więcej miłosci na forach, ale bardziej rozwojowe są działa (łatwiej przeskillować na lasery lub projectile, gdy masz już porobione supporty :P)

--- Cytat: Shiro w Listopada 07, 2010, 18:29:19 --- Który z tych dwóch rodzajów broni jest bardziej rozwojowy i skuteczny w pvp statkami Gallente na początku? W Nemesis nastawiać się bardziej na torpedy, czy bomby?

--- Koniec cytatu ---

Bomby.

--- Cytat: Qreg w Listopada 07, 2010, 21:28:02 ---Z reguły jak widziałem to do misji caldari statkow sie uzywa :P drake/raven/golem/tengu a żaden z nich nawet nie podchodzi pod statek dronkowy... ale moze sie myle :P

--- Koniec cytatu ---

Gila i rattlesnake. :P

AreQ:
Co do skilowania to dużo może zależeć od korporacji w której będziesz i tego czego będą potrzebować, czym latają. Jak już mówiłem skaut/tackler w Cepie ogarnięty zawsze znajdzie sobie miejsce. Mechanika jest skomplikowana i dająca wiele opcji, wiele zależy od Ciebie tego co lubisz, preferujesz - solo/gangi/bloby. Myślę że najszybciej bilet do przyzwoitej trudniącej się PVP korporacji zapewniają nie tyle skile postaci co własne. Bo do tych postaci w końcu i tak dojdziesz, a o ogarniętego pilota wcale nie tak łatwo ;-). Oczywiście jeśli masz wszystkie skile w górnictwie albo czymś innym non-PVP to biletu nawet nie zobaczysz.

Co do górnictwa to NIE jest moim zdaniem, dobry sposób teraz na zarabianie kasy. dal Ciebie i/lub brata. Znalezienie dobrego korpa PVP który do tego zajmuje się górnictwem ... no cóż, mówimy o dobrym PVP a nie o casual PVP [gdzie leci się na hura a na dźwięk primary szuka się takiego nicka albo statku (nie, nie ma takiego, jest za to Primae, dość podobna;-), ale raczej jej nie spotkasz ), o ile coś takiego jak focus fire jest tam tematem znanym] prawda?
Jak interesuje Cie zarabianie tylko na PVP nie dla samego zarabiania, to moim zdaniem znajdziesz na to lepsze sposoby, Twój brat tez źle do tematu podchodzi.
Ty mając skile do PVP powinieneś radzić sobie z np raceniem na paskach w0.0. Jak nie sam to z kimś z korporacji w której kiedyś będziesz, bo po to jest korp, żeby sobie pomagać. Inna opcja - zbieranie złomu i lootu po kolegach robiących paski , sanctumy itd itp. Dużo zależy od tego gdzie Twój korp będzie miał swój "dom". Handel jeśli masz fundusze na start... Opcje zarabiania są. Rozumiem że chcesz być razem z bratem w korpie, więc powiedz mi, jaki korp nastawiony na PVP będzie chciał postać Twojego brata, który umie latać tylko barką górniczą i nie nadaje się w ogóle do PVP?

--- Cytuj ---Brat uważa, że górnictwo będzie niezbędne
--- Koniec cytatu ---
źle uważa.
--- Cytuj ---by zarobić na późniejsze pvp
--- Koniec cytatu ---
To da się i najlepiej jest połączyć. Oczywistym jest że potrzeba kasy na PVP, bo statki owszem spadają z "nieba" ale tylko jak je ktoś zestrzeli ;-).
Zawsze można sobie zrobić alta do zarabiania w jakiś inny sposób, np producenta. Ale to też nie jest dobre dla młodych postaci, bo te alty na początku też cienko przędą.

Przede wszystkim zacznij się orientować w grze, wstąpcie Ty i brat do UA, tam będą też szkolenia z PVP, poznasz podstawy tam. Będzie CI łatwiej zorientować się w grze. Nie opierajcie się na domysłach, tylko na faktach, np pytając tak jak to teraz robisz, innych o tym jak to wygląda w praktyce.

Tloluvin:

--- Cytat: Shiro w Listopada 07, 2010, 18:29:19 ---Sprawa druga: brat skill'uje do Retrievera i Hulka. Jakie profesje powinienem ogarnąć, by być dla niego jak najlepszym wsparciem i generować największe zyski w duecie
--- Koniec cytatu ---

Z tego wychodzi, ze brat (a Ty za nim) chce kopac dla kasy. Jak tak to znaczy, ze zle do tego podchodzicie. W EVE mozna zarabiac zarowno postacia przemyslowa jak i bojowa.
Tak ze IMO powinniscie sobie usiasc i zastanowic sie co chcecie robic.
Jezeli brat koniecznie bedzie chcial kopac to w ramach wspierania go mozesz zrobic jakiegos industriala zeby mu zwozic urobek + mining foreman zeby dawac mu bonusy do kopania i skoro chcesz zajmowac sie pvp najlepiej by bylo jakbys na tym poprzestal w kwestii przemyslowej Mozesz za to wyskillowac jakiegos BSa zeby bronic go przed ratami. BTW tego bedziesz miec skille do walki, wiec jak brat nie bedzie kopac bedziesz mogl zajac sie biciem ratow na paskach czy robieniem anomalek z czego bedziesz miec kase i rozwijac postac w kwestii walki odnosnie pvp.

Lepiej by chyba jednak bylo jakbys przekonal brata by dal sobie spokoj z kopaniem i jakbyscie razem wyskillowali sobie cos fajnego do racenia. We dwoch na anomalkach zapewne zarobicie duzo wiecej niz na kopaniu w ciekawszy sposob, a jak zdecydujecie sie na pvp to bedziecie miec sporo przydatnych skilli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej