Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Polityka] Północny wschód czyli "Tańczący z Niedzwiedziami"
kaleba:
--- Cytat: Nitefish w Maja 08, 2011, 18:02:17 ---@Sokół - największa flotka bez dual boxa jaką wystawiliśmy to nieco ponad 80 osób w czasach świetności w Curse.
@Dark - nie panikuj. Tak samo NC jak i DRF para się rmt i tyle. Jeśli zaś chodzi o walkę to właśnie DRF ma do niej większy charakter, a nie wy. Tu tkwi cała tajemnica. Podczas pobytu w Atlasie wyprawialiśmy się do rusków roamami i baaardzo rzadko się zdarzało, żeby mieli cel nas zblobować. Wystawiali gangi, skakali przez jb żeby nas odciąć ale nie robili tego co nagminnie pojawia się w NC - zbierzmy 5 razy więcej luda z drugim tyle w zapasie to się postrzelamy. Tak robiliście dawno temu (jak miałem okazję pierwszy raz do Was przylecieć) i tak robicie teraz.
Moim zdaniem zbytnia wiara w numerki Was zgubiła. Numerki mają to do siebie, że lubią panikować, nagle okazuje się że pvp to nie jest do końca coś co lubią, .... etc.
Nigdy nie będzie dominacji DRF z prostej przyczyny - ani NC., PL i inni to nie są przyjaciele DRF, to alianse/korpy które po prostu przyleciały tu szukać zadymy, część z nas ma jakiś powód do zemsty etc.
Jakby się skończyło NC to przyjdzie czas poszukać kolejnego celu. Przecież to proste.
--- Koniec cytatu ---
PL to najemnicy i puki sie im placi sa lojalni, a ruskie sa w stanie zapłacic wiec beda sie kumplowac puki ruskie maja kase
NC. evoki tu sie zgodze ze oni poprzestana po upadku NC
Rabbitofdoom:
--- Cytat: Nitefish w Maja 08, 2011, 18:02:17 ---Nigdy nie będzie dominacji DRF z prostej przyczyny - ani NC., PL i inni to nie są przyjaciele DRF, to alianse/korpy które po prostu przyleciały tu szukać zadymy, część z nas ma jakiś powód do zemsty etc.
Jakby się skończyło NC to przyjdzie czas poszukać kolejnego celu. Przecież to proste.
--- Koniec cytatu ---
Ja ci juz moge powiedziec ze nastepnym celem bedzie -A- wagon nie DRF biorac pod uwage ze stainwagon raczej nie bedzie stal z boku to tez ich sproboja zaorac. (spin -A- is s..t masz na kugu praktycznie co chwile) NC. sa tak samo sklonni walczyc za iski jak PL co pokazala wojna catchyzniania gdzie jakos w polowie dostali w lape i zaczeli latac po stronie ini. Po a wagonie pewnie PL dostana kontrakt na DC i bedzie cale 0.0 spacyfikowane do stanu w ktorym dlugo nie bedzie w stanie na DRF nawet krzywo popatrzec o ile PL na to nie pozwola.
Anna Nietrzeba:
A mnie dziwi postawa NC, jeżeli boja sie wystawić supercapsy co jest logiczne bo przewaga wroga jest druzgocząca to niech zejda do poziomu "darmowych" drake army i bronia systemów nawet jak szanse na skuteczna obronę są minimalne. Chodzi o to żeby spowolnić/ zniechęcić wroga. Przecież ewentualna wtopa nic praktycznie nie kosztuje w końcu to tylko draki.
Równie mocno dziwi mnie postawa DC, przecież oczywistym jest że będziemy kolejnymi (być może po AAA i stainwagonie ) do odstrzału a sami bez NC się nie obronimy. DC +NC jest w stanie wystawić jeżeli nie jakościowo to przynajmniej liczbowo kontrę dla DRF+CO a biorąc pod uwagę akcję "odciążeniową" AAA na południu daje to całkiem spore szanse na zatrzymanie ofensywy. Zamiast tego latamy " roamikami" po jakiś trzeciorzędnych systemach ruskich, gdzie z miejsca wiadomo nie będzie żadnego sov war, więc równie dobrze mogą nas olać, zadokować i poczekać aż odlecimy....
SokoleOko:
--- Cytat: Anna Nietrzeba w Maja 08, 2011, 21:14:13 ---A mnie dziwi postawa NC, jeżeli boja sie wystawić supercapsy co jest logiczne bo przewaga wroga jest druzgocząca to niech zejda do poziomu "darmowych" drake army i bronia systemów nawet jak szanse na skuteczna obronę są minimalne. Chodzi o to żeby spowolnić/ zniechęcić wroga. Przecież ewentualna wtopa nic praktycznie nie kosztuje w końcu to tylko draki.
Równie mocno dziwi mnie postawa DC, przecież oczywistym jest że będziemy kolejnymi (być może po AAA i stainwagonie ) do odstrzału a sami bez NC się nie obronimy. DC +NC jest w stanie wystawić jeżeli nie jakościowo to przynajmniej liczbowo kontrę dla DRF a biorąc pod uwagę akcję "odciążeniową" AAA na południu daje to całkiem spore szanse na zatrzymanie ofensywy. Zamiast tego latamy " roamikami" po jakiś trzeciorzędnych systemach ruskich, gdzie z miejsca wiadomo nie będzie żadnego sov war, więc równie dobrze mogą nas olać, zadokować i poczekać aż odlecimy....
--- Koniec cytatu ---
TL;DR -> NC (=NC+DC) is shit i potrafi tylko kerbirzyć, a nie walczyć.
:nonshocker:
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: SokoleOko w Maja 08, 2011, 21:18:46 ---TL;DR -> NC (=NC+DC) is shit i potrafi tylko kerbirzyć, a nie walczyć.
:nonshocker:
--- Koniec cytatu ---
Jakoś na świętej pamięci BOBa bez problemu potrafilismy zebrac 1000+ floty + blisko setke supercapsow bez ogłaszania CTA wiec to chyba nie tak. To nie kwestia potrafienia tylko braku woli co mnie trochę dziwi. Coż prędzej czy póżniej Mittani zobaczy jaka to przyjażń z DRFem go łączy ale wtedy to juz nie będzie nikogo kto mógłby nam pomoc...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej