Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Polityka] Północny wschód czyli "Tańczący z Niedzwiedziami"

<< < (100/202) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: sneer w Maja 08, 2011, 13:36:36 ---jeszcze miesiąc i przeczytamy że nc zostało zblobowane .....

--- Koniec cytatu ---

Przecież już kwietniu na Kugu padło hasło, że NC zostało zblobowane.

A co do liczb z Dotlana, trzeba to brać bardzo ostrożnie - przykład:

Cartel. liczył na papierze ok. 300 charów i był w stanie wystawić maksymalnie 75 osobową flotę w Euro Prime, przy czym kilkanaście osób było na dualboxie (main w Hellcacie + alt w carrierze).

NCDOT na papierze ma niespełna 1300 charów. Maks mobilizacja to 150 osobowa flota w Euro Prime, w weekend i powiedzmy 60-90 osób o dowolnej innej godzinie (najmniej w AUS TZ). Stosunek altów do mainów jest podobny (większość ludzi ma po 2 chary w NCDOT, ja mam nawet 3), ale w odróżnieniu od polskich organizacji, jest to jeszcze rozrzucone po wszystkich strefach czasowych.

kaleba:
Zgodze sie z nite fishem ze NC osiadlo na dupie i im sie w glowach poprzewracalo od tego technetium.
Z drugiej strony jesli lecisz sobie roamem po NC to masz szanse na bitke, a po rejonach DRF masz tylko boty w cloacku. O rmt to jestem przekonany ze jedni i drudzy to robia.

sc0rp:

--- Cytat: sneer w Maja 08, 2011, 13:36:36 ---jeszcze miesiąc i przeczytamy że nc zostało zblobowane .....
fajna jest ta evka ...ciągle zaskakuje

--- Koniec cytatu ---
nc zostalo juz zblobowane jakis tydzien (czy dwa) temu, przewertuj ten thread (lub kugu) bo juz byla o tym mowa.
a swoje stereotypy zatrzymaj dla agentow misyjnych w venal, bo DRF dysponuje wiekszym blobem a do tego wiekszym blobem sc/tytkow no i wiekszym naplandem - ktory za pol roku bedzie sie ciagnol od fountain przez tenal do omnist (minus to co tam sw/-a- zaora)  no i wygraja eve. ja to sie zastanawiam co wtedy ci wszyscy "wanna be pvp" poczna jak jako przeciwnika beda mieli boty lub bloba sc/tytkow

Nitefish:
@Sokół - największa flotka  bez dual  boxa jaką wystawiliśmy to nieco ponad 80 osób w czasach świetności w Curse.

@Dark - nie panikuj. Tak samo NC jak i DRF para się rmt i tyle. Jeśli zaś chodzi o walkę to właśnie DRF ma do niej większy charakter, a nie wy. Tu tkwi cała tajemnica. Podczas pobytu w Atlasie wyprawialiśmy się do rusków roamami i baaardzo rzadko się zdarzało, żeby mieli cel nas zblobować. Wystawiali gangi, skakali przez jb żeby nas odciąć ale nie robili tego co nagminnie pojawia się w NC - zbierzmy 5 razy więcej luda z drugim tyle w zapasie to się postrzelamy. Tak robiliście dawno temu (jak miałem okazję pierwszy raz do Was przylecieć) i tak robicie teraz.

Moim zdaniem zbytnia wiara w numerki Was zgubiła. Numerki mają to do siebie, że lubią panikować, nagle okazuje się że pvp to nie jest do końca coś co lubią, .... etc.

Nigdy nie będzie dominacji DRF z prostej przyczyny - ani NC., PL i inni to nie są przyjaciele DRF, to alianse/korpy które po prostu przyleciały tu szukać zadymy, część z nas ma jakiś powód do zemsty etc.
Jakby się skończyło NC to przyjdzie czas poszukać kolejnego celu. Przecież to proste.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: SokoleOko w Maja 08, 2011, 14:01:37 ---Przecież już kwietniu na Kugu padło hasło, że NC zostało zblobowane.

A co do liczb z Dotlana, trzeba to brać bardzo ostrożnie - przykład:

NCDOT na papierze ma niespełna 1300 charów. Maks mobilizacja to 150 osobowa flota w Euro Prime, w weekend i powiedzmy 60-90 osób

--- Koniec cytatu ---

dolicz latajacych na cta szpiegow

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej