Forum Gry > World of Tanks
heavy tanks
Okropniak:
su-26 bodajze - ma obrotowa wiezyczke i szybkie przeladowanie - bardzo fajnie sie wszystkie light-stopuje jak arty wie co robi.
Swoim su-8, tak jak mowilem - jak nie trafie to nastepna szansa jest juz jak light jedzie na mnie bezposrednio.
Problemem przy tym nie jest sam light- ale wroga arty (tak jak mowisz) dla ktorej taki cel jak ja to zloty strzal... sam zawsze lookam na wrogi teren jesli tylko uda sie ktoremus scout przeleciec.
Co do pancerza - widzialem jak arty "rzucila sie" na wrogi med i go zastopowala, samym uderzeniem rozwalila spora czesc hp, i dobila strzalem... bylem pod wrazeniem przyznaje.
Kalressin:
No przyznam ze jestem bardzo zielony, wiec moze jeszcze wymiataczy nie spotkalem.
W kazdym razie, sytuacja w ktorej uda mi sie skasowac artylerie zdarza sie kiedy jest nie pilnowana, albo pilnowana przez wyrazne lebiegi. Jeden dobrze ustawiony TK albo myslacy medium tank ktory wejdzie na taranowanie zamiast pukac bez sensu w caly swiat i koniec.
Zwykle jak dopadne artylerie to jade zygzakami strzelajac po koleji do kazdej kolo ktorej przejerzdzam i, jak sie da, to robie nawrot i gonie za ta co zamiast mnie przymierzyc probuje uciekac.
Ale czasem zdarzaja sie tez totalne masakry.
Ps Taaa probowalem taranowac......raz.
Btw jakiej ammo uzywacie? Ja zawsze HE.
Gizmo79:
Taranowanie lightem? Życie ci nie miłe? :) Normalna artyleria strzela do lightów tylko jak się broni, po to są mediumy, żeby scoutów pacyfikować, szkoda na to pocisku który kosztuje >1000 i jest ich kilkanaście.
Okro, bez przesady, ustawiasz lufę w kierunku gdzie gość będzie, minimalizujesz celownik, i jak tylko się pokaże w polu rażenia - BUM, trafiony (albo i nie, w końcu zawsze jest szansa, że pocisk poleci obok gdy koło celownika nie pokrywa go całkowicie). Jak masz team na voisie, to ci nawet potrafią gościa wypchnąć za budynek, prosto pod twoją lufę. Artyleria też nie musi stać w miejscu, zdarza się, że przesuwa się pół mapy byle tylko zająć dogodną pozycję do ostrzelania tego chowającego się "w cieniu" budynku.
--- Cytuj ---Nie mam tier8 arty jeszcze
--- Koniec cytatu ---
W grze nie ma jeszcze tier 8 artylerii, najwyższa to 6 atm.
Okropniak:
Nieprawda - celownik jak ci sie zminimalizuje i strzelisz to masz czasem 2sek zanim doleci - jak jest blisko to zgoda - jest klawisz i jest kaboom.
Co do mediumow - rozwalono mnie juz tyle razy bo mediumy sobie bryknely gdzie indziej zostawiajac cala obrone na rzecz jednego nieruchawego heavy chocby - ze jak tylko widze light to go nawalam.
Wole stracic 1k niz zakonczyc gre po 1min.
Co innego jak ze znajomymi wchodzisz - wtedy wolasz i masz obrone jak trza :)
Gizmo79:
To się strzela z 2 sek wyprzedzeniem. Nigdy cie artyleria w ruchu nie trafiła?
Co do mediumów - to niestety aż nazbyt często jest prawda, w pogoni za fragami zostawia się nieosłanianą artylerię przez co jeden czołg który się przedrze potrafi wytłuc wszystkich artylerzystów. W tym właśnie momencie jednak zaczyna się "obrona własna" o której wspomniałem wyżej, na to amunicji nie szkoda, zdarzało mi się zabijać Leopardy amunicją za złoto, bo nie było czasu przeładować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej