Forum Gry > World of Tanks

heavy tanks

<< < (7/13) > >>

Okropniak:

--- Cytat: dziadzik w Wrzesień 13, 2010, 13:20:46 ---Problem wlasnie Okropniak w tym ze top end arty nie musi celowac. Starczy ze najedzie kursorem odczeka 0.5-1s i zabiera pol hp top endowym czolgom bez linera.

--- Koniec cytatu ---

ze tak spytam - bawiles sie arty?
Jeśli przesunę kursorem na tyle żeby arty musiała "drgnąć" gąsienicami - odczekam te 2sek o których mówisz - to stawiam 10:1 że nie trafisz NIC.
Rozrzut jest taki że tank w który celujesz jest małą częścią tego w co możesz trafić, dopiero jak "odczekujesz" min 5sek - jest szansa że go trafisz.
Nie mam tier8 arty jeszcze - ale jak patrzyłem na filmiki i parametry - to celowanie wygląda zupełnie tak samo - tak więc nie zgadzam się po raz wtóry...

Kalressin:

--- Cytat: Okropniak w Wrzesień 13, 2010, 12:49:05 ---Za to o dziwo - light tanki są w miarę prostym kilem - jak już się "wyczuje" swoją arty to w miarę łatwo takiego może nie zdjąć, ale zastopować na pewno.
Leci toto przed siebie - grzeje ile fabryka dała bez zmiany kierunku - wystarczy tylko wiedza ile leci Twój pocisk, ustawić lock dużo przed celem i poczekać na odpowiedni moment - potem już tylko kaboom, light albo leży i kwiczy albo stoi bez gąsienic i tylko mu wieżyczka chodzi, bo już wie że zdechł ale coś by jeszcze strzelił dla zasady :)

--- Koniec cytatu ---

Chyba mowisz o tych co leca na pale srodkiem coby nascoutowac ile sie da zanim nie zostana spacyfikowani.
Ja generalnie w pelni zupgradowanym Luchsem z artylerii w jezdzie nie dostalem nigdy, a Leo moze z kilka razy ( ale na nim to jeszcze zaloga kuleje).  Ja to raczej lubie podbic do jakis krzaczorow, przepuscic glowne sily i dobrac sie kanonierom do tylniego wlazu. :)
Znacznie bardziej sie boje arty na bezposrednim zasiegu bo do 3 naraz to sie nie da trzymac traversala i nie raz dostalo sie fange. :D

Okropniak:
Nie do konca srodkiem - wystarczy jak przez jakis czas prujesz przed siebie - wtedy moge "wyliczyc" ile czasu mi sie lock ustabilizuje, jak szybko zapieprza light itp - czesto trafiam, rownie czesto "stopuje" light i wykanczaja go inni.

nie musisz jechac srodkiem - wystarczy ze nie zygzakujesz - natomiast przy zygzakach, wlazeniu w krzaki itp... no nie lubie tego i tyle u light :) Przy czym Leo trafiam rownie czesto jak inne, moze po prostu na dobrego arty nie trafiasz bo czesto arty puszczaja takie light liczac ze "deffence team" sie nimi zajma - tym bardziej ze na su8 ktorym latam przeladowanie to porazka totalna,
natomiast wczesniejszy - su5 - kazda wystrzelona amunicja "boli" bo masz ich 14 - przy przeladowaniu 8sek bodajze.
Przy dobrych wiatrach i celach nie masz ammo po 2 minucie...

Kira Korpii:
Co do strzelania do arty z lekkich czolgow to chyba dziala dobrze tylko na niskich tierach. Ostatnio walilem wymaksowanym totalnie leo do hummelka i przezyl 5 strzalow, te autobusy ruskie itp maja chyba jeszcze wieksze pancerze (po 50 all side jak sie nie myle?). Bzdura totalna ;p

Jesli inna arta nie zalatwi sprawy to jest ciezko :)

Na 4502 zdecydowalem bez linera od explo, moze on cos daje moze nie, ale full dps bardziej mi lezy ;) - wentyl(zaloga 116% jest cool, rammer(10% load), gyrostab mk2(20% acc) :)

Straszny:
Mam to samo .. ani Leo ani już na pewno żaden inny scouter (żaden nie ma lepszej armaty od leoparda) nie zdejmie szybko tych wysokich artów... próbowaliście kiedyś taranować SU-14? Ja próbowałem , Leo mimo posiadania wzmocnienia do taranu zdjął mu mniej niż 20% efektownie wybuchając.  SU-14 przyjmie i z 6-7 strzałów w boki z 50mm L60 i dalej żyje.

normalnie zgłupiałem co mam robić.. nie moge gośćia zdjąć, taranem nic nie zdziałam a odsiecz juz jedzie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej