Forum Gry > World of Tanks

heavy tanks

<< < (6/13) > >>

Okropniak:
Z tym celowaniem przez arty to bym nie przesadzał - 7sek na su8 choćby to trwa. Jak są nooby to faktycznie - ubijasz bez problemowo, jak nie - to chowa ci się taki w "cieniu" i nie przycelujesz, albo jedzie i zatrzymuje się na strzał tylko - a widać który już grał przeciw arty bo jedzie akurat tak na skos, i tak daleko - żeby arty musiało się "przesunąć" i wtedy znowu 7sek na aim... ale heavy już rusza i znowu ci wychodzi poza zakres i znowu arty musi się ruszyć...

miałem kilku takich delikwentów na celowniku ostatnio - i bardzo szybko sobie odpuściłem - nie dało rady ich przycelować a tyle innych miodnych celi było dokoła - dodam że ci sami byli od początku w pierwszej linii i wytrwali do końca bitwy jako jedyni chyba.
Polecam "wsiąście" w arty żeby zobaczyć z drugiej strony - co jest dla art bolesne i jak się ustrzec - arty są niby takie groźne, ale ja patrząc właśnie z punktu widzenia art widzę że to nie kwestia dps jaki zadają- a lamienia u tankerów bardziej.
No jak ktoś stoi pół minuty niczym nie osłonięty to co się potem dziwić że w niego art nawala jak worek?

Straszny:

--- Cytat: Okropniak w Wrzesień 13, 2010, 11:41:36 ---Z tym celowaniem przez arty to bym nie przesadzał - 7sek na su8 choćby to trwa. Jak są nooby to faktycznie - ubijasz bez problemowo, jak nie - to chowa ci się taki w "cieniu" i nie przycelujesz, albo jedzie i zatrzymuje się na strzał tylko - a widać który już grał przeciw arty bo jedzie akurat tak na skos, i tak daleko - żeby arty musiało się "przesunąć" i wtedy znowu 7sek na aim... ale heavy już rusza i znowu ci wychodzi poza zakres i znowu arty musi się ruszyć...

miałem kilku takich delikwentów na celowniku ostatnio - i bardzo szybko sobie odpuściłem - nie dało rady ich przycelować a tyle innych miodnych celi było dokoła - dodam że ci sami byli od początku w pierwszej linii i wytrwali do końca bitwy jako jedyni chyba.
Polecam "wsiąście" w arty żeby zobaczyć z drugiej strony - co jest dla art bolesne i jak się ustrzec - arty są niby takie groźne, ale ja patrząc właśnie z punktu widzenia art widzę że to nie kwestia dps jaki zadają- a lamienia u tankerów bardziej.
No jak ktoś stoi pół minuty niczym nie osłonięty to co się potem dziwić że w niego art nawala jak worek?

--- Koniec cytatu ---

np słabsze TD... zarówno ruskie jak i niemieckie... nie wiem czemu ale newbie zyją w świętym przekonaniu ze jak Hetzer postrzela, potem sie nie rusza i nie strzela to nikt nie wie że stoi w TYM konkretnym krzaku ... ;P normlanie połowa killi na artylerii to Mardery/Hetzeru/SU-76 "how?? you cant see mee!" a gość kibluje pod jednym krzaczkiem 3/4 bitwy :P

Okropniak:
no!
właśnie to są te najbardziej miodne kile - jeden strzał jeden trup :), i grzecznie czekają jak mi się lock ustawi.
Problemem są wtedy inne arty które też polują na delikwentów - nie raz mi su5 podbiera kill bo tam lock się stabilizuje w 3sek z kawałkiem :/

Ale za to już med tanków nie lubię jak psów - lata toto zygzakiem i za cholerę nie idzie trafić, a jak już gdzieś stanie to perfidnie za murkiem :(

Za to o dziwo - light tanki są w miarę prostym kilem - jak już się "wyczuje" swoją arty to w miarę łatwo takiego może nie zdjąć, ale zastopować na pewno.
Leci toto przed siebie - grzeje ile fabryka dała bez zmiany kierunku - wystarczy tylko wiedza ile leci Twój pocisk, ustawić lock dużo przed celem i poczekać na odpowiedni moment - potem już tylko kaboom, light albo leży i kwiczy albo stoi bez gąsienic i tylko mu wieżyczka chodzi, bo już wie że zdechł ale coś by jeszcze strzelił dla zasady :)

lastverb:
Problem wlasnie Okropniak w tym ze top end arty nie musi celowac. Starczy ze najedzie kursorem odczeka 0.5-1s i zabiera pol hp top endowym czolgom bez linera.

Ptysiu:
Kamień, nożyce papier. Lekkie czołgi zjadają arty, która z kolei gromi heavy, które niszczą średnie, które zjadają lekkie. I są jeszcze TD, które generalnie rozwalają wszystko i mogą być przez wszystko zniszczone ^^. Latając heavy człowiek wyjątkowo szybko uczy się kryć tak, by czasem artyleria nie mogła go trafić. Wszystko jest kwestią praktyki.

Wspominałem, że Mr Vic tj. mod na oficjalnym forum WoT zdradził, że szykuje się zmiana w sposobie celowania arty?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej