Eve Online > NoobGarten
podstawowe pytania
ludekk:
Mam kilka pytan:
1. Dlaczego w markecie nie ma faction itemkow, tzn dlaczego nie mozna ich tam wysatwiac? (chyba procz shipow).
2. Czy w Contractach da sie wyszukiwac po nazwie przedmiotu?
3. Po czym poznac BPO od BPC. To co jest w markecie to BPC czy BPO?
4. "Max runs per bluepreint copy" Oznacza ze po tej ilosci kopii tracimy BP czy ze na tyle go sie da maksymalnie "nastawic"?
5. Co to jest tech a co to jest tier?
6. Jak mozna zdobyc Deadspace itemy?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
--- Cytat: Kara Mon w Grudnia 30, 2010, 17:29:48 ---Ostatnie patche cos strasznie napsuli strasznie jesli chodzi o wydajnosc. Kiedys 2 klienty smigaly az milo a teraz na 2 konta jak jade to przy zmianie sesji na jednym nawet winamp u mnie dostaje czkawki i zaczyna zacinac >:D
--- Koniec cytatu ---
Ja działam tak, że na lapku z boku mam EVE, a na stacjonarnym pracuje. Dzieki temu, grą nie zwalniam kompa i stale widze czy coś się złego nie dzieje. Świetnie nadaje się na mining z dużym cargo, raz na 7-8 minut tzreba jedynie przerzucic do contenera i tyle.
Doom:
1) Bo tak to CCP ustaliło (poza statkami masz również amunicję itp)
2) Tak
3) Na markecie znajdziesz tylko i wylącznie dziewicze BPO (czyli takie którego nigdy nie obrabiano pod kątem me i pe, oraz nie uzywano do koiowiania, produkcji itp)
4) Podaje ile maksymalnie runów moze mieć kserówka, po ilu runach bpc wyparuje podaje remaning runs czy cos w ten deseń
5) tech level okresla poziom techniczny przedmiotu, cyfra przy tier oznacza jak stary (im mniej tym starszy) jest dany item w stosunku do pozostalych swojej klasy (np armagedon to tier 1 bs amaru wprowadzony najwcześniej, tier 2 to apocalyps a tier 3 czyli jak narazie najmłodszy bs amarski to abadon)
6) z misji klasy Cosmos, otrzymujesz te itemy lub bpc na nie, mozesz równiesz poszukać na markecie, ale uprzedzam że pomijajac kilka wyjatków przedmioty te z regoły sa gorsze od t2 / faction a kosztuja podobnie co frakcja albo i wiecej
I nie dubluj postów
ludekk:
Z tymi BP to jest jakas skomplikowana sparwa. Widze w Contarcts BP jakiegos itemu, ktory kosztuje 6 razy tyle co juz gotowy item tego BP. Ma on "Licensed production runs remaining" 1, a max run 1000. Jaka to jest opłacalnośc kupowania tego skoro zostalo 1 uzycie? ktos szuka naiwniaka?
SokoleOko:
--- Cytat: ludekk w Stycznia 02, 2011, 19:56:36 ---5. Co to jest tech a co to jest tier?
--- Koniec cytatu ---
Tech to jest taki "poziom" zaawansowania technologicznego.
T1 = wszystko co da się wyprodukować, czym da się latać i czego da się używać bez specjalnych skilli. W tym rozumieniu T1 to wszystko co ma "meta level" inny niż 5 (meta level masz w show info -> atributes)
T2 = lepsze (ale i wymagające więcej skilli) wersje shipów i modułów T1 (oznaczone ikonką "II" oraz z meta level 5)
T3 = tylko i wyłącznie strategic cruisery (po jednym dla każdej rasy) oraz subsystemy do tych statków modułowych.
Z kolei "tier" to takie bardzo nieformalne określenie, które ma pomóc porównać shipy tej samej klasy różnych ras do siebie. Występuje głównie w odniesieniu do BC (tier 1 = Cyclone, Brutix, Ferox, Prophecy, tier 2 = Hurricane, Myrmidon, Drake i Harbinger) i BS. Ten "parametr" nie występuje ingame i generalnie możesz go kompletnie ignorować.
Doom:
--- Cytat: ludekk w Stycznia 02, 2011, 22:16:22 ---Z tymi BP to jest jakas skomplikowana sparwa. Widze w Contarcts BP jakiegos itemu, ktory kosztuje 6 razy tyle co juz gotowy item tego BP. Ma on "Licensed production runs remaining" 1, a max run 1000. Jaka to jest opłacalnośc kupowania tego skoro zostalo 1 uzycie? ktos szuka naiwniaka?
--- Koniec cytatu ---
Zawsze jest minimalna szansa że to bardzo stary kontrakt który był wystawiany w czasie kiedy item kosztował durzo więcej (max czas wystawienia kontraktu to 3 miesiace). Ale sklonny jestem strzelać ze to jednak scam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej