Eve Online > NoobGarten
podstawowe pytania
ludekk:
Czym sie rozni produkcja od kopiowania?
Widze, ze marze na rigach T1 sa minimalne, a jak ktos nie wyskilowal materialow to taniej kupi koncowy produkt niz same materialy do niego.
Doom:
Kopiowaniem robisz kopię bp. Produkować możesz zarówno z kopi jak i z orginału, tyle że kopia ma ograniczoną liczbę uzyć.
Ezachiel:
Zmienili waste bazowe na constans 10%, fajnie ....
Co do skilla PE to mam nieco inne zdanie :
Skill at efficiently using factories. 4% reduction per skill level to the material requirements needed for production.
Oznacza doliczenie 0-20% więcej materiału do produkcji, dla mnie to oznacza stratę bo produkcja kosztuje więcej. Sposób liczenia jest mało istotny, bo różnice widać bezpośrednio w opisie BP - to różnica pomiędzy perfect na pokazaną ilością jako your.
@ludekk
W zasadzie wszystkie itemy poza najtańszymi fregatami i ammunicją powinni robić ludzie ze skillem oraz odpowiednio przygotowanym BP, strata przy S ammo i fregatach jest na tyle nieistotna, że jeśli nie produkujesz tego w bardzo dużych ilościach można traktować to jak hobby i się nie przejmować stratą. Inaczej ma się sprawa do kosztownych pierdołek typu rigi, tu faktycznie dość często zakup się opłaci. Ja od najmłodszych lat ( czytaj SP ) przyjołem zasadę poddawani recyclingowi dropów z npc w oparciu o prostą kalkulację - klikam item i patrzę ile dostanę z niego minsów, potem sprawdzam - kalkuluję cene za jaką sprzedam item a za jaka minerały. W zależności od otrzymanego wyniku wybieram reproces lub sprzedaje w całości. Przydają się później( misje lv 2-3 i 4 ) koledzy w korpie ze skillem i wysokim standingiem do korporacji npc przerabiający bez strat i opłat uzyskany złom. Z tak uzyskanych minerałów można wyprodukować bez kosztowo praktycznie niezbędne ilości amunicji t1 czy też po zakupieniu BPC w kontraktach jakiegoś statku.
Doom:
--- Cytuj ---Zmienili waste bazowe na constans 10%, fajnie ....
Co do skilla PE to mam nieco inne zdanie :
Skill at efficiently using factories. 4% reduction per skill level to the material requirements needed for production.
Oznacza doliczenie 0-20% więcej materiału do produkcji, dla mnie to oznacza stratę bo produkcja kosztuje więcej. Sposób liczenia jest mało istotny, bo różnice widać bezpośrednio w opisie BP - to różnica pomiędzy perfect na pokazaną ilością jako your.
--- Koniec cytatu ---
Nie. Wasteg bpo i skil PE to dwa różne czyniki. Kary są powiazane ale liczone osobno. Zmniejsza się je również osobno. wartosci you / perfekt są powiązane ze skilem PE i nie powiazane z wastem (znaczy powiazane o tyle że naliczane jest to przeliczeniu na współczyniku wast bpo. Współczynik waste redukujesz natomiast tylko badając bpo pod kątem ME
--- Cytuj ---W zależności od otrzymanego wyniku wybieram reproces lub sprzedaje w całości. Przydają się później( misje lv 2-3 i 4 ) koledzy w korpie ze skillem i wysokim standingiem do korporacji npc przerabiający bez strat i opłat uzyskany złom. Z tak uzyskanych minerałów można wyprodukować bez kosztowo praktycznie niezbędne ilości amunicji t1 czy też po zakupieniu BPC w kontraktach jakiegoś statku.
--- Koniec cytatu ---
W tej chwili drop zmisji wygląda tak tragicznie że w zasadzie mozna o tym zapomnieć jako źródle minerałow do konkretnej produkcji. A bicie skili i standingów jesli się chce topić tylko złom z misji albo dronkowe alojki (nie meiszkając w dronkowie) jest stratą czasu dla kogos kto i tak nie robi rafinacji perfekt do np mielenia rudy / lodu / reakcji
SokoleOko:
To ja się podepnę pod wątek.
Kiedy można uznać, że ME BPO jest już "OK". OK = można ciągnąć wyżej, ale szkoda na to czasu. Czy przy waste 0,5% jest to już właśnie OK (skille do efektywności na V)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej