Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Polityka] Chaos na południu - 25.07
Goomich:
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 17, 2010, 15:52:47 ---Kane ,a kiedy to BoB liczył na SW i się tak srodze zawiódł?
--- Koniec cytatu ---
Liczył, ze na SW, że nie będziemy mu tam roamować po Delve. :P
amra:
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 17, 2010, 15:52:47 ---Kane ,a kiedy to BoB liczył na SW i się tak srodze zawiódł ?
Żeby nie robić offtopa, to pozwolę sobie zauważyć, że w Atlasie o ile się orientuje zawsze Bobby grał pierwsze skrzypce i miał decydujący głos. O ile mnie pamięć nie myli to zdecydowana większość dyrków którzy siedzieli na wspólnych kanałach była z jego korpa.
Jakoś mnie nie dziwi, że jak nie ma Bobbego to Atlas prezentuje się słabiutko. A skoro Bobbiego nie będzie jeszcze co najmniej pare tyg, wyprzedaż w atakowanych regionach to całkiem rozsądne posunięcie.
Osobiście mam żal do Atlasu w szczególności właśnie do Bobbego i niektórych jego dyrków za zachowanie w trakcie wojny z syskami, więc rozpad Atlasu jakoś mnie nieszczególnie martwi.
--- Koniec cytatu ---
Yogos, spokonie czytaj na spokojnie, nie szukaj podtekstow. Nigdzie nie neguje wplywu braku Bobiego na postawe Atlasu. Ale nawet Bobi nie zastapi pokrycia w FC, nawet jak bedzie sie logowal nie bedzie gral 24h 7dni w tygodniu.
A co do pomocy, nie twierdze ze Stain Wagon jest beeee. Twierdze natomiast, ze wymiar pomocy potrzebej dla BoB kiedys, teraz Atlasowu nie jest wymiarem jaki -A- + Stain Wagon dostarczyl BoB, a teraz juz tylko -A- dla Atlasu.
A dlaczego tak bylo, kto temu winien itd ..., jak chesz podyskutowac, zalozmy nowy temat, nie psujmy tego.
Okropniak:
--- Cytat: Rabbitofdoom w Sierpnia 17, 2010, 15:16:54 ---Mysle ze pomalu pora na zmiane mentalnosci graczy i koniec 1 osobowych sojuszy. Jakas forma demokracji albo przynajmniej oligarchi by zalatwila problem gdzie jest bobby, czemu stara gwardia w -A- nie lubi nowego szefa itd. itp. bo miedzy bogiem a prawda to ile od upadku boba sojuszy zostalo zaoranych czysto militarnie bez ld faila w tej czy innej formie?
--- Koniec cytatu ---
Odpowiem tutaj i Tobie i Sokolemu :)
Sokół ma racje co do tej przeciwwagi - jestem właśnie na +/- takiej pozycji, natomiast jestem całkowicie poza strukturą dowodzenia bo nie mam na to czasu.
Nie zgodzę się Rabbit na to co mówisz bo po prostu to nie działa, jest masę ally i jak tylko pojawia się demokracja tudzież inne rozmycie odpowiedzialności to nikomu się nie chce i korp/ally jest co najwyżej "średni górna półka" jeśli ludziom zależy. W momencie gdy pojawia się ktoś kto potrafi poprowadzić/porwać resztę korp/ally ma szansę na wyskoczenie w górę - nie pytajcie jak się to dzieje i czym jest to "porwanie" reszty - empirycznie można to udowodnić ale definicji na sukces nie znam.
Tak więc każde ally które osiąga więcej niż inne opiera się na takim liderze - że nie ma kilku i łańcucha dowodzenia? - nie wiem, może sama definicja lidera wyklucza jakąkolwiek konkurencje?
Nawet jak ally jest duże ale brak w nim tej "jednostki" to utrzymuje ono jedynie to co już osiągnęło, ale nie wybija się ponad przeciętność.
Pominę tutaj wszelkie przypadki ludzi którzy próbują być Liderem czy FC na siłę, kończy się to wiadomo jak.
Sami wiecie że za niektórymi FC ludzie się garną do floty, a do innych za cholerę nie pójdą jeśli ich się nie zmusi - i nie wytłumaczy tego nikt prostymi statystykami, ludzie mogą wdupiać statki hurtowo a i tak lecą bo jest "fajnie" bo "coś się dzieje" - podczas gdy u innych są zadymy, draki - ale czuć że czegoś brakuje.
Przykładów takich "jednostek" podano już aż nadto powyżej tak więc nie będę już niczego dodawać :)
Chupacabra:
--- Cytat: Okropniak w Sierpnia 17, 2010, 17:07:19 ---O.... W momencie gdy pojawia się ktoś kto potrafi poprowadzić/porwać resztę korp/ally ma szansę na wyskoczenie w górę - nie pytajcie jak się to dzieje i czym jest to "porwanie" reszty - empirycznie można to udowodnić ale definicji na sukces nie znam.
--- Koniec cytatu ---
Okro jednym słowem... CHARYZMA!
amra:
nie tylko, trza jeszcze "no real live in real world". sa ludzie z charyzma, ale nie posiweca RL dla gry :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej