Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Esoteria - SW vs SYS-K - Polityka
Yogos:
--- Cytat: Kombat w Marca 04, 2010, 09:01:29 ---Zapomniałeś dodać że IT zaatakowało stacje SE ponieważ SE po resecie wykorzystywało możliwość dokowania w stacjach w period basis i querious żeby orać rentersów IT i Sys-K którzy również z tych stacji korzystali. SE ODMÓWIŁO ustawienia plusa dla rentersów sys-k a jednak dalej korzystało z ich stacji żeby farmić rentersów z nich wydokowywujących. Pro pvp nie ma co. IT wkurzyło się także za to że SE pierwszego roama przeprowadziło natychmiast po resecie gdy IT nie ustawiło jeszcze swoich standingów i pozabijało pare osób będąc jeszcze blue.
Co w tej sytuacji zrobił sys-k? Nie zresetował SE tylko odmówił im praw dokowania w stacjach ze względów właśnie dlatego żeby przestali strzelać do rentersów oraz sojuszników korzystających z tych stacji. Tak nie pomogło SE w chwili zagrożenia ale SE sprowadziło to zagrożenie tylko i wyłącznie przez własną głupotę i arogancje, więc szczerze mówiąc nie dziwie im się. Dzięki negocjacjom cała ta sytuacja została załagodzona. Ale tydzień później Coven resetuje Sys-k mówiąc jaki to nierzetelny sojusznik, cóż szczerze mówiąc z punktu widzenia sysków (a także chyba większości SC) w całej tej sytuacji to właśnie SE i Coven okazały się być sojusznikiem który robi więcej dramy z niczego niż to było warte. Acha dorzuć do tego fakt że mimo waszych tutejszych twierdzeń że nie będziecie atakowali infrastruktury Sys-k a jest to jedynie reset dla ~goodfights~ Liam w dniu resetu dostał propozycje nie do odrzucenia od lidera SE w która brzmiała mniej więcej: zostań naszym petem i płać nam za życie obok i standing albo zostaniesz stąd wyjebany. ~goodfights~
Dodatkowo godzine po resecie Coven zabąblował stacje sysków uniemożliwiając rentersom korzystanie z nich. Dla nieświadomych powiem tylko że po dominion hiendy oprócz techa są gówno warte i często nie starczają nawet na utrzymanie sova, większość dochodów sojuszy idzie teraz właśnie z rentersów. Jeśli chodzi o blokowanie przychodu allianców to obecnie zarzynanie rentersów obecnie można porównać do atakowania hiendmoonów pre dominion.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe Kombat, luźno przeglądnąłem korespondencje aliasnową z czasów mojej nieobecności i nie widziałem żeby jakikolwiek roam nie zaczął się na stacji sysków w PB. Mamy swoją sieć JB która doprowadza nas w 3j z c9n do PB a stamtąd już jest kawałek do BoBa.
Zdefiniuj proszę "korzystali", nie będę się spierał czy ktoś sobie zadokował żeby afkować chwile czy naprawić moduły - to jest możliwe - ale na pewno celowo nie wykorzystywaliśmy tych stacji do rozpoczęcia jakiejś szerszej akcji.
edit
Bo nie wytrzymam.
I co z tego, że zabomblowali stacje sysków ? Co to nie wolno tego robić ?
c0ven słyszeliście ? ZAKAZ UŻYWANIA BANIEK ! - Schowajcie prosze dictory i hice do garażu a bomble do kontenerków i w ciemny zakamarek hangaru prosze położyć bo i tak ich nie możecie używać !
A tak w ogóle to jeszcze nie używajcie DMG modów i fitować proszę połowe działek bo przecież zabijacie SYS !
Kombat:
--- Cytat: Yogos w Marca 04, 2010, 09:17:38 ---Ciekawe Kombat, luźno przeglądnąłem korespondencje aliasnową z czasów mojej nieobecności i nie widziałem żeby jakikolwiek roam nie zaczął się na stacji sysków w PB. Mamy swoją sieć JB która doprowadza nas w 3j z c9n do PB a stamtąd już jest kawałek do BoBa.
Zdefiniuj proszę "korzystali", nie będę się spierał czy ktoś sobie zadokował żeby afkować chwile czy naprawić moduły - to jest możliwe - ale na pewno celowo nie wykorzystywaliśmy tych stacji do rozpoczęcia jakiejś szerszej akcji.
edit
Bo nie wytrzymam.
I co z tego, że zabomblowali stacje sysków ? Co to nie wolno tego robić ?
c0ven słyszeliście ? ZAKAZ UŻYWANIA BANIEK ! - Schowajcie prosze dictory i hice do garażu a bomble do kontenerków i w ciemny zakamarek hangaru prosze położyć bo i tak ich nie możecie używać !
A tak w ogóle to jeszcze nie używajcie DMG modów i fitować proszę połowe działek bo przecież zabijacie SYS !
--- Koniec cytatu ---
Korzystali np. poprzez dokowanie sobie w stacjach które były domkiem dla poszczególnych rentersów.
Prowadziło to do sytuacji życia jak w NPC 0.0 gdzie neutrale mogą sobie zadokować w stacji w której jest mój dom - jaki jest sens wówczas płacić za taki teren?
Nie mówię tutaj o żadnych 'szerszych akcjach' bo takich SE nie prowadziło, było to po prostu farmienie rentersów.
Reszta Twojego postu pod editem to czysta nieskazitelna demagogia, nikt nie mówi o zakazie używania baniek tylko o fakcie celowego zamknięcia stacji do użytku przez rentersów dzięki czemu sys-k miał stracić główne źródło dochodu. Nieeee nie atakujemy infrastruktury Sys-k, zabąblowanie wszystkich stacji ma zapewnić nam ~goodfights~ tak samo jak ten cały reset i ultimatum dla Sys-k że ma zostać petem.
Nadal nie rozumiem czemu te posty wylądowały w offtopie.
Yogos:
Scaliłem sensowne posty z offtopa do głównego wątku
kaleba:
Liam o resecie wiedział 24h przed takowym !!!
A że wysłał maila na 10 min przed DT i zaraz po DT c0ven wykorzystal tą sytuacje zaczeliśmy ich bić.
Później znowu drama z użyciem tytana. Skoro syski zaczeły sie bawić carrierami na docku to my nasze zabawki też wyciagneliśmy.
Kombat:
--- Cytat: kaleba w Marca 04, 2010, 12:08:41 ---Liam o resecie wiedział 24h przed takowym !!!
A że wysłał maila na 10 min przed DT i zaraz po DT c0ven wykorzystal tą sytuacje zaczeliśmy ich bić.
Później znowu drama z użyciem tytana. Skoro syski zaczeły sie bawić carrierami na docku to my nasze zabawki też wyciagneliśmy.
--- Koniec cytatu ---
A co to ma do rzeczy że wiedział 24h przed? Nie zmienia to faktów o których pisałem i prawdziwych powodów tej całej sytuacji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej