Eve Online > NoobGarten

Parę pytań od pół-nowicjusza

<< < (3/6) > >>

Mac Dercad:
Jeśli z Twoimi skillami ten fit jest cap stable to ok - zresztą Dominixa do pve ogólnie trudno źle sfitować. Tank spasowany pod raty, tyle capa ile trzeba do stabilności, jakieś działko żeby ściągnąć aggro i coś innego do roboty, na czas kiedy dronki będą rozwalać wszystkich przeciwników.

Doom:

--- Cytuj ---Co do ostrzeżeń Ministra Kosmolocybernetyki i Astrogeologii o chorobach związanych z misjonarstwem i kopaniem czytałem nieraz, podkreślę jednak że grałe w Wowa 2 lata a wcześniej w koreańskiego grind mmo, którego nazwę trochę wstyd podawać . Myślę że dam radę.
--- Koniec cytatu ---
No faktycznie z taka historią chorób przewlekłych raczej nie musisz bać się efektów niepożądanych relaksu przy łupaniu skałek lub pve :2funny:
Nie zmienia to jedna faaktu że z jakiegoś powodu ex gracze mmo wowopodobnych mogą miećpod górkę w kontaktach z ludźmi jeśli w rozmowie wyskoczą z czymś typu 'ach znaczy sie to jest jak instancja w wow?" (ja np sie zaliczam do tej łatwo wkurzającej się kategorii ;)  tak tylko mówię żebyś sie nie zdziwił jak podczas potencjalnego szkolenia dostaniesz opier ;) )

--- Cytuj ---Co do "górnictwa", może nie jest to ideał ale trochę tych sp jest (mogę choćby od razu wsiadać do hulka). Pytałem o to jako zajęcie w przerwie między zabijaniem
--- Koniec cytatu ---
Do takiego kopania masz dość sp, ale tak czy siak jak kopać takim charem to tylko z pokładu hulka

--- Cytuj ---A propos statków jeszcze; co sądzicie o tym: http://www.otakuinvasion.com/otaku/index.php?name=News&file=article&sid=6. Pytam dlatego, że do Kronosa brakuje mi około 7dni skillowania (do samego statku; do tego fitu który napisał Doom dodatkowo 23dni, czyli w sumie miesiąc) i szukam czegoś żeby się nie nudzić przez ten czas (chyba że przełożę Ravena). Do salvagingu mam noobka na drugim koncie (latam na misje na 2 statki) więc salvager/tractory mógłbym zamienić na coś innego.
--- Koniec cytatu ---
Ja do dowolnego marudera mam od 3 miechów do pół roku skilowania, więc jak pisałem nie masz źle, te dodatkowe dni jak przypuszczam są do dział t2, na pve spokojnie wydolisz latając puki co na meta 4 działkach (t2 potrzebujesz z dwóch powodów - amo t2 - raczej nie stosowane na misjach zwłaszcza to hybrydowe, i bonusu za specjalizację który działa tylko na tech dwa działa).
Do treningu latania Kronosem zalecałbym megathrona / hyperiona cobyś oswoił się z tym jakie to bydle wolne i specyfika walki tego typu działami. Np coś takiego:
[Megathron, To wredne galantyjskie bydle]
Large Armor Repairer II
Armor Kinetic Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Magnetic Field Stabilizer II
Magnetic Field Stabilizer II

100MN Afterburner II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II

425mm Prototype I Gauss Gun, Antimatter Charge L
[empty high slot]

Large Capacitor Control Circuit I

Ogre I x4
Hobgoblin II x5
hardy i drony zmienne w zależności od ratów. Jezeli wszytko pracuje nie jest cpa stabel czyli odpada afkowanie na misji >:D

lub jesli upierasz się przy dominiksach

[Dominix, pyra na omni]
Armor EM Hardener II
Armor EM Hardener II
Large Armor Repairer II
Large Armor Repairer II
Capacitor Power Relay II

100MN Afterburner II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II

Dual 250mm Railgun II, Antimatter Charge L
Drone Link Augmentor I

Hobgoblin II x5
Hammerhead II x5
Ogre I x5
Garde I x5
stabilny jeśli wyłączysz afterburrner

dr_dv:
Nie upieram się przy niczym i nie twierdzę że mam źle, po prostu szukam najlepszego (w rozsądnej cenie) statku, którym mógłbym latać już, żeby nie gryźć ściany przez miesiąc jak się będzie skillował marauder i t2 sprzęt. Zaraz obadam czy mi czegoś brakuje do tych fitów. Po raz kolejny dzięki wielkie :)

Tak na marginesie: warto dorobić dwa brakujące learningi do max (brakuje 1pkt w Empathy i 2 w Presence)? Czytałem, że Charisma to najmniej przydatny atrybut obecnie.

Dormio:
Tu masz mój aktualny misjonarski zestaw:

--- Cytuj ---[Dominix, PVE2]
Damage Control II
Large Armor Repairer II
Energized Adaptive Nano Membrane II
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I

100MN Afterburner II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II

350mm Railgun II, Antimatter Charge L

Large Ancillary Current Router I

Warrior II x5
Ogre II x5
Hammerhead II x5
Garde II x5
Vespa EC-600 x5
--- Koniec cytatu ---
Działka wedle życzenia możesz zastąpić następującym zestawem (albo wariantem T2):

--- Cytuj ---Small Tractor Beam I
Small Tractor Beam I
Salvager I
Salvager I
Drone Link Augmentor I
Large Remote Armor Repair System I
--- Koniec cytatu ---
Ten drugi zestaw high to jeślibyś miał latać z kolegą/altem na misje, wówczas dodatkowo możesz ECM dronki wymienić na shield/armor boty (remotkę oczywiście zabierasz taką jaką potrzebuje kolega). Na początku zamiast EAN warto używać dedykowanych misji hardenerów.
90% misji bez większego problemu powinno dać się zrobić (1-2 warp-off max). Przy kilku będzie konieczny częsty warp-off, albo zaplanowane wcześniej agrowanie grup (np. WC). Oczywiście tam gdzie nie możesz użyć T2 używaj "best named" na jaki Ciebie stać.
Ogólnie postać taka sobie - powinna dać sobie radę na większości misji, powinna dać sobie radę z kopaniem, ale bez jakiś ekscesów...
Myślę, że jako początkujący misjonarz będziesz musiał dość często robić warp-off, ale z biegiem czasu nabierzesz doświadczenia i znajomości sprzętu jakim latasz. Tu IMHO lepiej latać Ravenem, bo warp powinieneś robić jak się zaczyna kończyć shield, a przy Dominixie od razu łapiesz strukturę.

Jako źródło info o misjach możesz używać EVE-Survival, ale odnoszę ostatnio wrażenie, że mało aktualne dane są.
Poszukaj sobie dobrego korpa albo zapisz się do Unseen.
Nie kop, bo szkoda na to czasu, a zarobek znikomy w stosunku do misji. Jeśli już coś doradzać, to lepiej wejdź do korpa PVP, bo tam się więcej nauczysz i szybciej chwycisz "bakcyla". PVE to tylko sposób zarabiania kasy w EVE.

Aenyeweddien:
Jeśli chodzi o misje to słuchaj Mando I Dormio to specjaliści ;)
Mando prowadzi zajęcia w Unseen właśnie z misji high level ;)

Co do skilowania to IMHO nie ma takiego pośpiechu ja mam podstawowe lerningi na 5 a zaawansowane na 4 i to jest najbardziej zachwalany układ.
Ja myślę nad tym by na lvl 5 podciągnąć advance ale to na spokojnie w wolniejszych chwilach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej