Eve Online > NoobGarten
Parę pytań od pół-nowicjusza
dr_dv:
Witam wszystkich, dotychczas uprawiałem forum lurking, nadszedł w końcu czas coś napisać.
Gram od około miesiąca (w Eve), w mmo w ogóle już od lat przynajmniej 5, raczej z tendencją do maniaczenia. Oczywiście z czasem przybywa obowiązków a co za tym idzie czas na maniaczenie się kurczy, ale i tak zdarza się zakisić parę(naście) godzin. Eve wyraźnie mi spasowało (obecnie przesiadam się z WoWa - na pewno do wyjścia dodatku, a pewnie dłużej) ze względu na klimat, mechanikę ("samo się expi" jak jestem offline :)) i fakt że gra całkowicie różni się od tego, w co grałem dotychczas.
Ale do rzeczy. Zrobiłem sobie postać (obecnie ma coś koło 1m SP), drugą mam od kuzyna, który już zrezygnował (nieco ponad 5m SP) a ze względu na moje maniackie tendencje (oraz dopływ $, między innymi ze sprzedaży konta WoWa) nabyłem postać "na start" (41m SP). Jak już pisałem, zamierzam trochę pozostać w Eve a chciałem uniknąć "szturchania szczurów zardzewiałym mieczem" przez parę miesięcy zanim będę mógł coś zdziałać. Poczytałem już na temat skillowania, learningów itp itd, rozwijał będę prawdopodobnie 2 postacie (mojego nooba jako śmieciarza i nabytego jako main). Postać kupowałem pod kątem (na początek) misji a następnie może innych zajęć w miarę jak się dowiem co jeszcze mogę robić. Nie jest ona wyspecjalizowana wąskich działkach ale ma wytrenowane sporo przydatnych skilli (nieprzydatnych pewnie też, póki co ciężko mi jeszcze ocenić). Link do eveboard tu: http://eveboard.com/pilot/isalone
Chciałbym zmontować statek pod kątem misji lv4 (lv 2 i 3 robiłem na postaci od kuzyna) i w związku z tym kilka pytań mi się nasunęło.
1. Szukałem rad co do zalecanych statków ale jak to w necie bywa co poster to opinia. Jako że postać była cross-skilowana, z najczęściej przewijających się mógłbym używać Raven (także CNR) i Dominix. Na postaci od kuzyna grałem ravenem, brakuje tam trochę skilli do porządnego sprzętu, jak na razie może być. Dominixa jeszcze nie miałem okazji potestować. Znalazłem link do takiego fitu http://eve.battleclinic.com/loadout/33043-Dominix-106k-EHP-1227-dps-without-overheat.html , czy sądzicie że warto byłoby zainwestować w niego? Potrzebowałbym trochę doskillować, z tego co się orientowałem to niezbyt długo by to trwało. Alternatywnie mógłbym skillować żeby wsiąść w Kronosa/Golema, ale widziałem że ceny są trochę zaporowe. Miałoby to sens?
2. Niejako ciągnąc powyższe - ile kosztuje goły CNR i jak najpewniej można go kupić (bez przeczesywania tysięcy scammerskich ofert)
3. Jako że postać ma sporo SP w mining i sprzęt do tegoż, chciałbym zapytać czy można na tym zarobić grając solo (nie spodziewam się fortuny, chodzi o to czy ma sens inwestować w hulka i fit czy raczej będzie to strata czasu).
Póki co, tyle przychodzi mi do głowy, ciąg dalszy nastąpi :)
Pozdrawiam
Doom:
Witamy na forum. Na początek jedna uwaga. Kupując postać za real kasę złamałeś EULA Eve. Takie rzeczy są banowalne i o ile wiem ccp chyba nie stosuje ostrzezenia w tych wypadkach.
AD1;
[Kronos, raciarka]
Magnetic Field Stabilizer II
Capacitor Power Relay II
Large Armor Repairer II
Armor Explosive Hardener II
Armor Explosive Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
100MN Afterburner II
Target Painter II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
425mm Railgun II, Antimatter Charge L
Salvager II
Small Tractor Beam I
Small Tractor Beam I
Large Capacitor Control Circuit II
Large Capacitor Control Circuit II
Valkyrie II x5
Warrior II x5
Marudery do misji są bardzo dobre, poza golemem (caldari) każdy sobą coś prezentuje w tym temacie. Patrząc na skile masz do niego relatywnie mały krok.
Fit podaję t2, ale względem tanka zalecany jest fit oparty na drogich reperkach (docelowo x-type), podobnie damage mod warto zamienic na frakcyjny.
AD2 Cnr kosztuje w okolicy 600 kk podobnie jak większość faction bs (imperialnych faction :P ), Jeśli kronos Ci nie leży to radziłbym Scorpiona wersję Navy IMO znacznie lepszy do misji niż CNR w obu wypadkac sporo musisz poprawić w skilach z sekcji missile launcher
Statki faction kupujesz na kontraktach, filtr ustawiasz na sortowanie po cenie. Poradnik jak omijać scamerów znajduje się na tym forum (autor Tomash Kvalsy albo Xartias)
AD3 Postać wbrew pozorom górnikiem jest takim sobie. A solo kopanie niezależnie gdzie nie jest skuteczne zwłaszcza jak masz takie skile bojowe które dają ci wykop do pve i pvp
Pomimo tego że masz napakowaną postać, zalecam zagadać z CEO Unseen Academy o przyjęcie. Sporo rzeczy się dowiesz ;)
EDIT
Fit na dominiksa jest z du końca pleców. Przynajmniej w kontekście pve (misje pleksy itp)
devilsbirth:
LOL, tego Pana pewnie już nie zobaczymy ;D Kupić konto i się jeszcze pochwalić :2funny:
horax:
Ile zaplaciles za ta postac??
Raczej bym się do tej niej nie przyzwyczajał. Kupowanie postaci na ebay jest niezgodne z eula i jako takie grozi perma banem. (tego typu aukcje są zwykle monitorowane przez ccp)
Khobba:
a może za $ kupił TC, wymienił na plexy, te sprzedał za iski i w ten sposób kupił postać? a?
Inna sprawa, to pytanie w jaki sposób uzyskał $ ze sprzedaży postaci w WOWie ^^
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej