Eve Online > NoobGarten

Hi-sec vs. Null-sec

<< < (7/14) > >>

Jrkan:
To my chyba przez jakieś inne 0.0 latamy, jak ty tam spotykasz na każdej bramie kampe, a obrazki do 0.0 i low należało by zamienić miejscami i będzie bliżej prawdy  :)

ivil:
Ech... gdybym od razu wystartowal do 0.0 to moze teraz byl bym taki fajny jak waszka g (Striker AKA Garon Motis) a tak nie gram w eve w ogole :/ Jak bym mial druga szanse zaczac to pchal bym sie jak najszybciej chociaz do glupiej milicji a jesli byla by opcja to do 0.0. Na poczatku dostalem rade - "porob skille, kase zarob" i jak trafilem w bardziej sensowne okolice to racenie czy klepanie misji wywolywalo u mnie zalamanie nerwowe a wystanie na kampie 10 minut wywolywalo syndrom alt+tab.

Co do adrenaliny to tylko solo pvp i bardzo male gangi, ktore polegaja mocno na sobie i w zasadzie lataja sie "same" (czyli gracze nie potrzebuja mega dokladnych wtycznych od FC) czasami mozna sie posmiac fajnie w gangach tak do 100 osob ale wtedy juz jakos sie nie czuje tego tak bardzo.

Rabbitofdoom:

--- Cytat: Aptu w Stycznia 19, 2010, 01:38:24 ---To my chyba przez jakieś inne 0.0 latamy, jak ty tam spotykasz na każdej bramie kampe, a obrazki do 0.0 i low należało by zamienić miejscami i będzie bliżej prawdy  :)

--- Koniec cytatu ---

Niech powie w jakim to 0.0 lata tez tak chce na kazdej bramie cos do zabicia.  Zamiast tysiac pincet sto dziewiecet rat na pasku i niech ten intel wkoncu mrugnie, niech to bedzie jakis wrogi gang, jak jest wrogi gang to zeby zdarzyc sie zalapac na bitke nim go sojusznicy z salvaguja na zywca razem z podami.

Siedzenie w empire ma sens tylko i wylacznie puki sie nie ma skili do w miare efektywnego racenia/robienia anomali.

Val Heru:

--- Cytat: silvia w Stycznia 19, 2010, 00:34:47 ---Jesli chodzi o pvp to wyglada to tak:
Lecisz solo przez high - w pyte targetow wszedzie.
Lecisz blobem przez high - w pyte targetow wszedzie.

Lecisz przez low, solo w poszukiwaniu pvp - niema nic.
Chcesz przeleciec przez low, solo bezpiecznie - co chwila jakas kampa.

Lecisz przez low, flota w poszukiwaniu pvp - niema nic.

Lecisz przez 0.0, na pvp solo - jest blob, 50 osob.
Lecisz przez 0.0 flota na pvp - jest blob, 100-200 osob.
Lecisz przez 0.0 blobem na pvp - jest wiekszy blob , przynajmniej 2x tyle co wy, albo niema nic.
Chcesz przeleciec przez 0.0, bezpiecznie - na kazdej bramie ktos kampi.

Takie sa roznice pomiedzy high / low / 0.0
Mozna by to tez przedstawic o tak:

Jesli rozumiesz o co mi chodzi  :2funny: :uglystupid2:

--- Koniec cytatu ---
http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&plt_id=393914
Kills:   16
Real kills:   14
Losses:   4
Twoja historia pvp, wiesz wszystko chociaż praktycznie tego nie robiłeś. Ile razy ten temat będzie wałkowany :uglystupid2:
Cieszy że chcesz przysłużyć się kolegom dobrą radą ale może spróbuj w tematach o których masz jakieś pojęcie, poparte czymkolwiek a nie plotkami od goździkowej.

gosseb:
Wielkie dzięki za kolejne informacje, głównie w imieniu przyszłych graczy, dla których z pewnością będą bardzo pomocne w zaplanowaniu swojej kariery. O0 Moje pojęcie o 0.0 powoli zaczyna się klarować. Do tej pory słyszałem tylko ze 0.0 jest censored głównie ze względu na CTA czyli jakąś formę przymusu, albo że nie ma się tam czego szukać bez skilli oraz HACa, albo tez że świeży gracz skazany jest na to, że starzy wyjadacze będą się nim wysługiwać, itp. itd. Pewnie jak wszędzie, jest w tym gdzieś ziarno prawdy :buck2: Nie oceniam jednak, na razie zbieram informacje. Po miesiącu gry w hi-sec wydaje mi się, że rozumiem jakie są możliwości i realia. Podobnie w low-secu. Natomiast temat 0.0 wydaje się tematem tabu. Nikt nie mówił mi, że 0.0 to zło. Sam nie mam na razie podstaw żeby tak twierdzić. Użyłem gdzieś sformułowania "ciemna strona" żeby podkreślić, że niewiele na ten temat wiem. Teraz wiem więcej ale chyba jeszcze nie wszystko zostało powiedziane. Odnoszę wrażenie, że większość z was jest beneficjentami tego co organizują gracze prawdziwie zaangażowani w kreowanie świata gry, a więc właściwie 0.0. Chodzi mi o tych którzy siedzą na górze i budują aliansy i zajmują się szeroko rozumianą polityką EvE :uglystupid2: A może ktoś z was jest również w to zaangażowany czy jedyna polityka którą uznajecie to NBSI?
Broń Boże nie chcę rozpoczynać flame ale zastanawiam się czy w związku z tym 0.0 nie jest jednak trochę przereklamowane? :D Załóżmy, że mam fajnego korpa w hi-secu, super kumple itp., zarabiamy sobie bezpiecznie w hi-secu a potem latamy do low/null postrzelać, popatrzeć na te wszystkie super tytany, postrzelać w tych wielkich bitwach, nawet pokampić na jakiejś bramie, zasmakować tej adrenaliny i wogóle, to jeśli nie angażujemy się prawdziwie w politykę, utrzymanie swojego kawałka przestrzeni, obrony własnego POSa to tracę? Wszyscy twierdzą, że zarabianie w hi-sec na misjach jest potwornie nudne, zgodna, ale co jest lepszego w lataniu deska i zbieraniu wraków po kolegach, no proszę was.... Anomalie, plexy ok ale czy one są tylko w low/null? Albo czy nie można sobie tam polecieć i ich poszukać na czyimś terenie. Adrenalina jeszcze większa...
Wiem, że jątrzę  :coolsmiley: ale chciałbym usłyszeć prawdę a nie propagandę.

Na dobry poczatek zobaczysz +20 za obchodzenie filtra wulgaryzmow :)
Loc0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej