Eve Online > NoobGarten
Hi-sec vs. Null-sec
Sammani:
Sznupo swietnie pisze. Uczucie jakie mialem w rifterku latajac na pvp moja mlodziutka postacia nigdy nie doswiadczylem w zadnym mmo i juz pewno nie doswiadcze. Teraz PVP w EvE jest juz dla mnie inne. Ale poczatki one byly najpiekniejsze.
Nie wiem czemu ciagle SokoleOko maci nowym graczom w glowach, ze do null to tylko jak ma sie skille i jak ma sie kase. To sie robi nudne. Na forum juz ci to bylo 100000x udawadniane przez nie jedna osobe, a co drugi piszacy na Centrali z ally 0.0 sam duzo czasu w empire nie spedzil. Pomijam juz stek bzdur na temat wiekszego zarobku w empire przez noob postac. Jak pobijesz czyms zarobki 3-4 dniowej postaci slavagujacej/lootujacej wraki na plexach, paskach i anomaliach po kolegach w 0.0 jakakolwiek aktywnoscia dla tak mlodego w Empire?
Do OP-a nie sluchaj panow sygerujacych, ze 0.0 to niebezpieczenstwo, zlo etc. 0.0 to tak jak wspomniano wyzej swiat tworzony przez graczy. Bez wplywu devow, bez npcow rysujacych granice. Zaleznosci jakie tu powstaja miedzy graczami sojusze, uklady, wojny, spory etc. To wszystko ludzie. Dla mnie jest to najdoskonalsze przedstawienie tego czym powinno byc MMO. Pelen SandBox z graczami decydujacymi o ksztalcie swiata, a devami jedynie udostepniajacymi mechanike. Miejsce tu znajdzie PVPer i Carebear, casual i hardcore gracz. Od Ciebie jedynie zalezy czy wolisz pvp i probowac stworzyc cos samemu czy siedziec w empire i bawic sie w kiepskiego WOW-a w kosmosie by miec pimped stateczek powiekszajacy e-peena. Dodatkowo 0.0 uczy jak wpsomniano wspolpracy miedzy graczami od chwili gdy sie logujesz i zaczyna ci migac chat intelowski, gdzie Twoi koledzy i sojusznicy raportuja wrogow bys Ty i Tobie podobni wiedzieli co ich czeka w okolicy. Ty im sie odwdzieczasz samemu ich ostrzegajac. Wspolpraca miedzy graczami staje sie wyrazniejsza gdy brakuje ci jakis przedmiotow tak latwo dostepnych w empire, a wiec prosisz o dowozke z Empire kolege z korpa/ally.
Mozna tu sie przerzucac przez pierdyliard stron na ten temat. W Empire sa low secowi piraci jak i w 0.0 korpy pvp, w 0.0 sa rentierskie korpy carebearow, jak i misjonarze w Motsu, w 0.0 kampanie o cale regiony, a w Empire Factional Warfare etc. To od Ciebie tylko zalezy czy wolisz grac w pelnym SandBox czy pozostac jedna noga w tym co reprezentuja soba inne prostrze ala WOW mmorpgi
Val Heru:
--- Cytat: sznupo w Stycznia 18, 2010, 22:21:38 ---i ja nawet coś napisze :)
--- Koniec cytatu ---
koniec swiata :bry:
Totalizator:
Potwierdzam, sam wystartowałem de facto prosto do 0.0 i pomogłem dwóm innym goonom też wystartować - da się, tak długo jak długo jest sojusz który udostępni jakieś materiały dot. podstaw i da darmowe fregatki dokąd rekrut sam nie wyskilluje raciarki i czegoś lepszego czym da się latać. Tymczasem highsec jest nudny, monotonny, obrzydliwie bezpieczny, a low to albo piracenie bez celu i sensu (zarobić się na tym specjalnie nie da, wpływu na świat gry również tym nie wywierasz, więcej już wywierają high- i null- sekowi handlarze manipulujący dziesiątkami bilionów isków i trzęsący rynkiem), jedyna w miare fajna zabawa to factional warfare ale tu również wygrasz - ccp da ci medal poklepie po główce na stronie logowania - i cała zabawa zaczyna się od nowa.
Julius Septimus:
Co do bezpieczeństwa w High to nigdy w EVE nie stresuję się bardziej niż podczas latanie industrialem po high secu... Ci wszyscy neutrale na bramach... Brrr. W Null zdarza mi się ostatnio rzucić tylko okiem na intel i puścić alta w indyku z sprzetem za kilkaset milionów przez trzydzieści jumpów na autopilocie.
A bardziej na temat:
Też od samego poczatku poleciałem do Null, tacklowałem sobie we fregatkach, raciłem w nich (pamiętam nawet jak BSa biłem w Punisherze na pasku :2funny: ), salvagowałem wraki po innych itp.
I nie bardzo rozumiem sens gry w High, chyba, że traktujesz VE jako grę ekonomiczną, chcesz bawić się handlem i produkcja a strzelanie Cię wcale, ale to Wcale nie interesuje.
silvia:
Jesli chodzi o pvp to wyglada to tak:
Lecisz solo przez high - w pyte targetow wszedzie.
Lecisz blobem przez high - w pyte targetow wszedzie.
Lecisz przez low, solo w poszukiwaniu pvp - niema nic.
Chcesz przeleciec przez low, solo bezpiecznie - co chwila jakas kampa.
Lecisz przez low, flota w poszukiwaniu pvp - niema nic.
Lecisz przez 0.0, na pvp solo - jest blob, 50 osob.
Lecisz przez 0.0 flota na pvp - jest blob, 100-200 osob.
Lecisz przez 0.0 blobem na pvp - jest wiekszy blob , przynajmniej 2x tyle co wy, albo niema nic.
Chcesz przeleciec przez 0.0, bezpiecznie - na kazdej bramie ktos kampi.
Takie sa roznice pomiedzy high / low / 0.0
Mozna by to tez przedstawic o tak:
High sec:
Low sec:
Null sec:
http://cultsha.com/wp-content/uploads/2009/02/gta-somalia.jpg
Jesli rozumiesz o co mi chodzi :2funny: :uglystupid2:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej