Eve Online > NoobGarten
Aktywacja konta - wałkuję ten temat po raz setny
NeX:
Nie mnie komentować pewność transakcji na Allegro, bo wyjątkowo tolerancyjny jestem ::)
Ale cokolwiek ktoś uważa prywatnie, to jedno, a legalność względem EULA, czyli umowy z CCP wydawcy EVE Online, to już co innego.
Musisz sobie zdawać sprawę, żę nie wolno handlować poza grą jakimikolwiek itemami z gry. Takie prawo ma tylko CCP i sprzedaje PLEXy na swojej stronie.
Na Allegro zatem wszelkie itemy są względem właściciela nielegalne i mogą być powodem bana dla sprzedającego. Kupujący jak podpadnie za pierwszym razem jest zazwyczaj karany ujemnym saldem na koncie. Legalne są praktycznie zawsze sprzedane kody GTC 60 dni. Miejsce i sprzedający nie odgrywa tu roli, chyba, że sprzedaje fałszywe kody z generatora. Dtalego lepiej wykorzystać do zakupu oficjalną fiirmę. Różnice w cenie nie są znaczące.
Niestety za 40 zł nic legalnego nie kupisz.
santatomas:
Dzięki za ostrzeżenie. Szczerze mówiąc powątpiewałem nieco w legalność PLEXów, ale nie sądziłem, że mam rację. W każdym razie zobaczę jak tam wrażenia z trialem i z czasem po świętach. Dziękują raz jeszcze.
Xarthias:
--- Cytat: santatomas w Grudnia 16, 2009, 19:59:29 ---Dzięki za niezwykle szybką odpowiedź. Na innym forum czekałem tydzień i nadal się nie dowiedziałem, a tu po kilku minutach. Do tego key 21 dni...
--- Koniec cytatu ---
Na niemrawą konkurencję niewiele jesteśmy w stanie poradzić :P :angel:
--- Cytuj ---Jako, że mogę ulepszyć konto już w chwili rozpoczęcia triala i zyskać w ten sposób normalnie 21 dni, pewno za kilka dni kupię doładowanie. Tu się jednak pojawia pytanie - jakie. Z czego orientuję się, karty są tylko 60 dniowe. Karty z automatu, pewne. Tylko nie jestem pewien na ile mnie ta gra aż tak wciągnie (tych 21 dni jestem pewien, bo już miałem do czynienia, ale pamiętam, że jak grałem w wowa to po 3 miesiącach miałem dość) i wolałbym wpierw kupić kartę tylko na jeden. Wtedy wystarczy plex, nie? Tylko, czy znacie takich pewnych sprzedawców? Na allegro widzę jakieś 2 oferty za 40 złotych.
--- Koniec cytatu ---
Kupowanie plexów oraz "doładowań" na allegro może bardzo szybko zakończyć Twoją karierę w grze (w najlepszym wypadku zakończy się potężnym debetem na wallecie, mocno utrudniającym rozgrywkę). Jeżeli sprzedawca nie jest w stanie przesłać Ci kodu na maila, to znaczy, że nie jest to zbyt legalne :)
Niestety, te legalne oferty są droższe i kosztują w okolicach 100zł za 60 dni. Jeśli masz konto w paypalu możesz próbować sam kupić tc np. na battleclinic czy shatered crystal, także w niektórych korpach (np w Unseen Academy) są osoby, które pomagają w zakupach osobom bez karty kredytowej czy paypala.
Skeer:
Tak dla ścisłości - TC to Time Code, w postaci ciągu kilkudziesięciu (chyba dwadzieścia parę) znaków. To nie jest karta (żeby komuś się ze zdrapkami nie pomyliło ;)
PLEXy kupione w grze za ISKi są ważne 30 dni. Obecnie kosztują około 275-280 milionów ISK w Jita.
TimeCody są ważne przez 60 dni. Cena chyba w granicach 500-550 milionów ISKów.
santatomas:
--- Cytat: Xarthias w Grudnia 16, 2009, 20:22:45 ---)
Niestety, te legalne oferty są droższe i kosztują w okolicach 100zł za 60 dni. Jeśli masz konto w paypalu możesz próbować sam kupić tc np. na battleclinic czy shatered crystal, także w niektórych korpach (np w Unseen Academy) są osoby, które pomagają w zakupach osobom bez karty kredytowej czy paypala.
--- Koniec cytatu ---
W sumie stać mnie na taki droższy, legalny wydatek, tylko po prostu, zależy mi na przedłużenie na razie tylko na miesiąc (czyli 50-60 złotych). Nie jestem pewien czy będę w stanie grać aż tak aktywnie w kolejnych okresach i nie chcę zmarnować kasy. Osiemnastka dopiero za chwilę stuknie, karty kredytowej nie ma (jedynie zwykłe konto), a własny "biznes" jeszcze się nierozchulał.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej