Eve Online > NoobGarten
Aktywacja konta - wałkuję ten temat po raz setny
santatomas:
Korzystają z zacnej opcji "szukaj" tyle rozbieżnych informacji znalazłem, że już sam nie mam pojęcia co i jak.
Kiedyś dzięki kumplowi zapoznałem się z jakże wspaniałą grą EVE Online. Teraz samemu chciałbym spróbować sił w tej grze. Jednakże jak zwykle pojawia się problem - jak nie wiadomo z czym związany, to związany z kasą...
Chciałbym najpierw wykorzystać 14 dni triala (wiem, że ograniczony, ale na początku to zbytnio nie przeszkodzi, a chociaż będzie 14 dni gratis na rozwój), a następnie za pomocą Time Cardów przedłużać subskrybcję (mówię to z góry, żeby nie było, że kolejny n00b, który chce wyrolować eve zakładając 12 kont trialowych lub próbujący zarobić na TC w grze).
Problem jest jednak z aktywacją konta. Z jednej strony znajduję informację, że TC aktywuje konto (czyli nie przedłuża subskrybcji?). W innym miejscu dowiaduję się, że normalnie przedłuża konto. A w jeszcze innym, że przedłuża, ale triala i wciąż jesteśmy ograniczenia.
Proszę, wytłumaczcie mi jak chłop krowie na rowie - co się stanę jak w 14 dniu triala wstukam kod z TC?
Xarthias:
Wpisz się tu: http://www.eve-centrala.pl/forum/index.php?topic=7486.0 to dostaniesz triala 21 dni.
I tak, TC przedłuży triala i zdejmie ograniczenia aktywując konto do pełnego w momencie wbicia kodu (ale przedłuży okres od końca triala, czyli będzie to 14/21 dni plus okres tc).
NeX:
Jak wstukasz kod GTC, użyjesz PLEXa, wykorzystasz jakąkolwiek opcję marketningową dającą jakieś dni za free itp. Twoje konto stanie się w pełni aktywne. Nazwa subskrybcji zostanie określona poprzez typ aktywacji. Moje konto do dzisiaj nazywa się FREE, bo po pierwszej przerwie w grze w 2006 aktywowałem je jakąś darmową propmocją. Podobnie kilka innych kont, które opłacałem kartami GTC, PLEXAmi. Zawsze są w pełni aktywne i funkcjonalne, a przedłużenie GTC/PLEX jest doliczane do czasu triala, lub darmowej promocji bez wzgledu czy wpisaliśmy kod na początku triala czy na jego konću. Wszelkie opłaty się sumują. Tak jest niezmiennie przynajmniej od 2005 roku.
santatomas:
Dzięki za niezwykle szybką odpowiedź. Na innym forum czekałem tydzień i nadal się nie dowiedziałem, a tu po kilku minutach. Do tego key 21 dni...
Jako, że mogę ulepszyć konto już w chwili rozpoczęcia triala i zyskać w ten sposób normalnie 21 dni, pewno za kilka dni kupię doładowanie. Tu się jednak pojawia pytanie - jakie. Z czego orientuję się, karty są tylko 60 dniowe. Karty z automatu, pewne. Tylko nie jestem pewien na ile mnie ta gra aż tak wciągnie (tych 21 dni jestem pewien, bo już miałem do czynienia, ale pamiętam, że jak grałem w wowa to po 3 miesiącach miałem dość) i wolałbym wpierw kupić kartę tylko na jeden. Wtedy wystarczy plex, nie? Tylko, czy znacie takich pewnych sprzedawców? Na allegro widzę jakieś 2 oferty za 40 złotych.
Stary Pierdola:
Z tego co wiem PLEXy powstaja z TC w grze tzn nie mozesz legalnie kupic PLEXA za prawdziwe pieniadze a tylko za ISK w grze , mysle ze nie ma na rynku innych TC niz 60-dniowe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej