Eve Online > Patche i dodatki
Whine na temat: Balans EVE by CCP :)
sneer:
dopisałbym jeszcze że kiedyś choc nie tak dawno gangi battleshipów też się zdażały - ostatnio.... nie widziałem
magni:
--- Cytat: sneer w Listopad 20, 2009, 17:14:10 ---dopisałbym jeszcze że kiedyś choc nie tak dawno gangi battleshipów też się zdażały - ostatnio.... nie widziałem
--- Koniec cytatu ---
to akurat nie jest wina zadnych nefow czy boostow tylko tego ze tytanow jest od groma i lecac takim gangkiem masz praktycznie pewne DD albo i dwa w ryj...
@Loco
teraz przynajmniej jest jakies urozmaicenie, kombinowanie, a to zasieg a to logistyki itp a przed nerfem nano byla tylko jedna taktyka: nano i nic wiecej
to ja juz wole to co jest teraz
Loc0:
Gdyby nie usunieto (bo na tym polegal nerf) nano z eve a jedynie go nerfnieto, to bym tu nie poplakiwal :D. Nano bylo przegiete w swojej postaci (to nie znaczy, ze gang vagasow byl nie do pojechania) ale usuniecie go bylo zwyczajnym pojsciem na reke nobom, a nie balansowaniem gry.
Chyba cie nie rozumiem Dev. Jakie kombinowanie? Bierzesz bloba drejkow + kilka scimow i orzesz wszystko co sie napatoczy, a jak nic sie nie napatoczy to lecisz zorac posa (tri style?).
Jaka masz taktyke gangiem snip hacow? Moze troche twoj FC w opanowaniu warp pointow i scoutow (oraz wydanie komendy cr/sr ammo w warpie + nie odpalac mwd bo bomby leca!) + nie dac sie zblobowac CVA na close :). Urozmaicenia w lataniu mikrusami nie ma zadnego - zawsze nimi latano z tym, ze teraz sa jedyna sensowana alternatywa ;/.
Nano nie bylo jedyna opcja - np PL latal snip hacami na dlugo przed nano nerfem.
Soulscream:
Ewolucja eve to taka rowna linia pochyla , wiec zatem dinozaurom wierzacym w zmiany generalnie zycze powodzenia, a innym poszukajcie bardziej ciekawej gry :).
eX:
Wiecie, jak tak poczytać ten topic to naprawdę człowiekowi robi się tęskno za low secami. Fregaty, cruzy czasami na paskach i piraci-gankerzy w BSach na gate. Chociaż i tam teraz pewnie też już powoli robi się standardem wydok carrierem/dredem w celach dokująco-rozrywkowo-o-zobacz-mam-capitala-i-cie-postrasze.
IMO CCP powinno wpaść na jakiś genialny pomysł co zrobić, żeby nie wyciągać kapitali na gangi złożone z BC czy kilku BS-ów. A tymbardziej tytanów (DD na 7 osób to jakieś takie nijakie...) co już niby rozwiązali - co z tego wyjdzie? Czas pokaże. ;)
Zobaczymy też, jak nowy sov-system wpłynie na popularność owych kapitali.
Ogólnie to odnoszę wrażenie, że CCP supercapitale zaprojektowało w celu stworzenia jakichś mitycznych mega silnych statków, z którymi walka jest prawdziwym heroizmem bądź głupotą. Problem w tym, że w chwili obecnej ten cały mityczny wizerunek ginie wraz z popularnością tego typu statków.
Loco prawdę piszę o tym roamowaniu, za czasów nano ciekawsze się to wydawało... no ale może to dlatego, że wtedy nie byłem jeszcze aż tak zgorzkniałym graczem :F
Z tym, że te mikro gówna raczej łatwo strącić, albo ja nie umiem latać fregatami hehe...
--- Cytat: Soulscream w Listopad 20, 2009, 18:19:44 ---[...] poszukajcie bardziej ciekawej gry :).
--- Koniec cytatu ---
Szukałem z rodzaju mmo - nie znalazłem. :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej