Eve Online > NoobGarten

Dylemat gracza.

(1/5) > >>

Xander:
Witam serdecznie.

Mam dylemat (kryzys). Zaczynałem grę w EVE już parę razy, zawsze to był Górnik, misje jakie robiłem to maks level 2, Grałem Gallente i Caldari byłem w korporacjach paru zawsze polskich lub mieszanych ale z polakami bo nie znam angielskiego używam translatorów. Mimo zawsze jest ten moment załamki i rezygnacja z EVE. Lecz zawsze się powraca coś w tej grze jest ……?
I zdecydowałem spróbować jeszcze raz i to ostatni. Jak już nie wypali to kaplica mam nadzieje że wypali.

I tu się zaczyna:
Myślę sobie o zrobienie postaci do Górnictwa i Produkcji ( Lubię to robić w EVE ) i od czasu do czasu misje level 3 i 4.

- Rasa
Najlepsza jest Caldari, lecz nienawidzę statków i te rakiety nie sprawiają mi przyjemności. Za to podoba mi się rasa Minmatar [Pogrywam sobie nimi teraz i sprawiają mi przyjemność i te prymitywne działka  :) (Historia i Statki i Broń) i Amarr (Tylko Statki i Broń), Lecz wiadomo że statki przemysłowe używają tanka shield, a szkoda mi czasu na skillowanie obu tanków.

- Statki
Jakie statki da się dobrze lub bardzo dobrze tankować shield u Minmatar bo z tego co widzę Amarr odpadają pod tym względem. Myślałem o BC  Hurricane lub jakiś BC (Marzy mi się Machariel). Do wykonywania misji level 3 i 4 jak i niszczyć raty w 0.0 (W szczególności na paskach).

- Poco górnikowi statek bojowy do misji
Już tłumacze, mam zamiar postawić potem POS’a w systemie 0.5 (Laby i tym podobne), może jak już skumam co i jak dobrze z posami to postawie w systemie 0.2 lub 0.0 ale kiedy to nastąpi. I tu potrzebuje standa do frakci. Chce stworzyć sobie corpa 1 osobowego i robić  misje.  I od czasu do czasu miło byłoby się oderwać od kopania i produkcji i polatać coś pomucić.  I oczywiście bez stratna rafinacja.

- Broń
Jaka jest lepsza broń na misje np.
Artillery (Snajper) czy  Autocannon (Z bliska) – Jeśli dobrze rozumuje różnice między tymi działkami.

- Corporacja
Myślałem o zapisaniu się do korporacji lecz jeśli chodzi o mnie jest wiele minusów.  Mam małe dziecko więc nie mogę być na vojsie mogę nasłuchiwać ale nie mogę mówić. Nie spędzam regularnie czasu w EVE i jak już jakaś korporacja to tylko w systemie 0.0 ale nienawidzę PVP (Nudzi mnie) a tego zawsze wymagają. (Ktoś by powiedział że liczę tylko na ochronę w danym regionie 0.0 lecz ja uważam że w zamian mogę produkować osprzęt dla corpa w spokoju).

- Podsumowanie
Wiem że do wszystkiego  jest potrzebny czas ale  na tym polega aby mieć jakiś kierunek już wykreowany.
Pierwsze stateczek do Misji (By tylko w spokoju robić solo misje level 3 i 4), A potem Górnictwo i Produkcja (Na fula).

Pozdrawiam wszystkich.

eX:
Po pierwsze nie patrz na to co jest rzekomo 'najlepsze' w kwestii ras, statków czy broni. Najlepiej odpal eve mon popatrz jakie sa tam statki i skilluj pod kilka z nich, skoro nie chcesz 2 rodzajow tanka skillowac (co wcale nie jest takie zle, ale czasu duzo zjada). Moim zdaniem kazda rasa jest sobie w stanie z tym czy tamtym poradzic, ja wybierajac postac patrzylem na to zupelnie 'rpgowo', ot ciekawa historia, biore tych.

Po drugie, w kwestii minmatar artyleria wydaje sie byc lepszym pomyslem na misje (te od 3,4 lvl), choc czasami moze okazac sie ze AC lepiej sie sprawdza, zalezy pewnie z jakimi NPC walczyc. Cala filozofia polega na ciagnieciu calej stery NPCow za soba i snajpowanie ich 'zza pleców'.

Po trzecie, pogadaj z ludzmi z polskiej corporacji CBC, maja bardzo liberalne podejscie do gry i zajmuja sie chyba wszystkim. ;)

Colonel:
Jesli pvp Cie nudzi a pociaga produkcja to to jest powodem dla ktorego rezygnujesz z gry kolejny raz. Proponuje samotnie. Zaszyj sie gdzies, produkuj pod siebie i pozwol aby Twoje spojzenie na swiat gry EVOulowalo. To gra MMO...

Maver:

--- Cytat: Xander w Listopada 11, 2009, 14:10:01 ---- Rasa
Najlepsza jest Caldari, lecz nienawidzę statków i te rakiety nie sprawiają mi przyjemności. Za to podoba mi się rasa Minmatar [Pogrywam sobie nimi teraz i sprawiają mi przyjemność i te prymitywne działka  :) (Historia i Statki i Broń) i Amarr (Tylko Statki i Broń), Lecz wiadomo że statki przemysłowe używają tanka shield, a szkoda mi czasu na skillowanie obu tanków.

--- Koniec cytatu ---

Nie ma czegos takiego jak najlepsza rasa. Wybierasz ta ktorej historia Ci sie podoba, a potem skillujesz to co ci sie podoba. Roznica jest taka ze przez pierwszy dzien bedziesz latal fregatami nie tej rasy ktora chcesz.

--- Cytuj ---- Corporacja
Myślałem o zapisaniu się do korporacji lecz jeśli chodzi o mnie jest wiele minusów.  Mam małe dziecko więc nie mogę być na vojsie mogę nasłuchiwać ale nie mogę mówić. Nie spędzam regularnie czasu w EVE i jak już jakaś korporacja to tylko w systemie 0.0 ale nienawidzę PVP (Nudzi mnie) a tego zawsze wymagają. (Ktoś by powiedział że liczę tylko na ochronę w danym regionie 0.0 lecz ja uważam że w zamian mogę produkować osprzęt dla corpa w spokoju).

--- Koniec cytatu ---

Dziecko ci sie budzi kiedy sie odzywasz? :D
Bosz... za moich czasow rodzice ogladali kino nocne kiedy ja spalem w lozku w tym samym pokoju, i nie bylo problemu ;)
A co do korpow. Poszukaj sobie na forum informacji o Unseen Academy, naucza Cie co i jak, a potem przeniesiesz sie do korpa w ktorym bedziesz mogl robic to co podoba ci sie w EVE.

--- Cytuj ---- Podsumowanie
Wiem że do wszystkiego  jest potrzebny czas ale  na tym polega aby mieć jakiś kierunek już wykreowany.
Pierwsze stateczek do Misji (By tylko w spokoju robić solo misje level 3 i 4), A potem Górnictwo i Produkcja (Na fula).

--- Koniec cytatu ---

Wierz mi, plan ci sie i tak milion razy zmieni w czasie grania... jesli pograsz dostarczajaco duzo :)
Na razie skilluj w strone Battlecruzerow, zeby robic nimi misje lvl3. Jakie statki ci sie podobaja takie skilluj. Ilu osob na tym rofum nie zapytasz to kazdy bedzie mial inne uzasadnienie tego dlaczego jego statek jest najlepszy.
Musisz sam potestowac.

--- Cytat: Colonel w Listopada 11, 2009, 14:29:42 ---Jesli pvp Cie nudzi a pociaga produkcja to to jest powodem dla ktorego rezygnujesz z gry kolejny raz. Proponuje samotnie. Zaszyj sie gdzies, produkuj pod siebie i pozwol aby Twoje spojzenie na swiat gry EVOulowalo. To gra MMO...

--- Koniec cytatu ---

Ciekawe jak by wygladala ta gra MMO bez tych wszystkich kerbirow, producentow, handlarzy czy gornikow...
Napewno latanie rifterami i strzelanie do siebie bylo by zajebiscie emocjonujace i zachecalo by do grania przez dlugie lata...

Khobba:

--- Cytat: Maver w Listopada 11, 2009, 14:34:41 ---Ciekawe jak by wygladala ta gra MMO bez tych wszystkich kerbirow, producentow, handlarzy czy gornikow...
Napewno latanie rifterami i strzelanie do siebie bylo by zajebiscie emocjonujace i zachecalo by do grania przez dlugie lata...

--- Koniec cytatu ---

Maver, proszę Cię, nie rób z tego tematu flejma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej