Eve Online > NoobGarten

Gang Assist Modules

<< < (3/5) > >>

Goomich:
No i teraz się od Satima nie odpędzisz. :P

--- Cytat: JJackal w Listopada 05, 2009, 12:37:50 ---No tak ale to zawsze to  7 bonusów tak jak czytam to wydaje mi się że dobrze wyskilowane + implant+ bonusy od statku to w sumie każy około 20% bonusu a to już coś może dać

--- Koniec cytatu ---

Bliżej 26% z tego co pamiętam.

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: JJackal w Listopada 05, 2009, 12:37:50 ---No tak ale to zawsze to  7 bonusów tak jak czytam to wydaje mi się że dobrze wyskilowane + implant+ bonusy od statku to w sumie każy około 20% bonusu a to już coś może dać

--- Koniec cytatu ---

ale 7miu nie uciagniesz, bo Ci capacitor wysiadzie... no chyba, ze ktos Cie bedzie boostowal, ale to wtedy by byla "strata" 2ch statkow, a nie jednego. Zwykle na commanda, zeby bylo sensownie warto wsadzic 3 max 4 moduliki gangowe.

Dormio:
Mona X popraw mnie jeśli coś jest już nieaktualne:
Formuła przeliczania bonusów:
(Command Bonus Module) * (Spec skill lvl) * (1 + (Squad Command lvl) * .1) * (1 + ("For Fleet Command/Industrial Command ships": Command Ship lvl * .03)) * ("Mindlink Plant": 1.5) = bonus

Max Bonus (T1 lub Field Command BC, bez Mindlink)
2% Base = 15%
3% Base = 22.5%
używając Mindlink
2% Base = 22.5%
3% Base = 33.75%

Max Bonus (Fleet Command BC, bez Mindlink)
2% Base = 17.25%
3% Base = 25.875%
używając Mindlink
2% Base = 25.875%
3% Base = 38.8125%

Jest jeszcze moduł dający 4.5% = Mining Laser Field Enhancement, ale on może korzystać jedynie z bonusów Orci (ma dokładnie ten sam bonus = 3% jak Fleet CBC). Wg wzoru (jeśli wciąż jest poprawny) powinien dać 58.2188% (bez Mindlink = 38.8125%) bonusu do zasięgu przy skillach na 5.

Tomash Kovahlsky:
O ile dobrze pamietam, to mindlinki zastepowaly bonusy dawane od skilli.... (np. ten od shield'a) wiec nie do konca ta kalkulacja jest chyba poprawna...

Aenyeweddien:

--- Cytat: Tomash Kovahlsky w Listopada 05, 2009, 14:18:34 ---ale 7miu nie uciagniesz, bo Ci capacitor wysiadzie... no chyba, ze ktos Cie bedzie boostowal, ale to wtedy by byla "strata" 2ch statkow, a nie jednego. Zwykle na commanda, zeby bylo sensownie warto wsadzic 3 max 4 moduliki gangowe.

--- Koniec cytatu ---

Troche uciagniesz... Cap stable jest na poziomie ~ 40% (u mnie)...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej