Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
devilsbirth:
chyba moralnych
spooky:
No wiec zaczalem sobie grac Caldari i co dalej? Chce isc w kierunku PvP, czyli prawdopodobnie obrac kierunek na C0ven. Wiem, ze najpierw powinienem zrobic misje military, a pozniej gdzie leciec?
I jeszcze jedno pytanie, a moze dwa. Czy istniej w tej grze cos takiego jak szpiegostwo? :) Chetnie zalapalbym sie na szpiega dla jakiegos corp. Tylko tak sobie mysle, ze musialbym miec chyba doswiadczenie, by otrzymac jakiekolwiek poparcie. Ale juz teraz ktos (z c0ven ) moglby mi wskazac kierunek, np. gdzie klepac misje?
Druga sprawa to czytalem o prawdopodobienstwie wojny w Splocie. Czy ktos myslal np. o tym, ze jak jest wojna, to idzie na tym zarobic? >:D Czy tez moze w EVE nie ma takiej mozliwosci bo np. corpy sa do tego stopnia samowystarczalne, ze nie potrzebuja nic z zewnatrz, a jesli juz to tylko high-endowe (czy jakie tu sa) przedmioty?
:)
Doom:
--- Cytuj ---No wiec zaczalem sobie grac Caldari i co dalej? Chce isc w kierunku PvP, czyli prawdopodobnie obrac kierunek na C0ven. Wiem, ze najpierw powinienem zrobic misje military, a pozniej gdzie leciec?
--- Koniec cytatu ---
Zrób tutoriale, zapisz sie do UA, skoń UA i aplikuj do C0venu jak chcesz, ale uprzedzam że caldari na pvp łatwego życia nie ma na poczatku
--- Cytuj ---I jeszcze jedno pytanie, a moze dwa. Czy istniej w tej grze cos takiego jak szpiegostwo? Chetnie zalapalbym sie na szpiega dla jakiegos corp. Tylko tak sobie mysle, ze musialbym miec chyba doswiadczenie, by otrzymac jakiekolwiek poparcie. Ale juz teraz ktos (z c0ven ) moglby mi wskazac kierunek, np. gdzie klepac misje?
--- Koniec cytatu ---
Szpiegostwo w tej grze istnieje i to na skalę przemysłową, zakres działalności masz olbrzymi, od prostego kablowania o tym co piszą w corp / ally mailach, poprzez aktywne donoszenie co podczas bitwy robi flota, gdzie się znajduje itp, do sabotażu i kradzieży włącznie (do niedawna można było szpiegiem dosłownie zniszczyć znienawidzonego oponenta :P ) ale co jak i dlaczego nie dowiesz się ot tak...
--- Cytuj ---Druga sprawa to czytalem o prawdopodobienstwie wojny w Splocie.
--- Koniec cytatu ---
SPLOT to defacto czas przeszły dokonany. A zarabianie na wojnie? myslisz że co produkują industrialne chary? Przepierz że nie pampersy i plastikowe kubki :P
--- Cytuj ---Czy tez moze w EVE nie ma takiej mozliwosci bo np. corpy sa do tego stopnia samowystarczalne, ze nie potrzebuja nic z zewnatrz, a jesli juz to tylko high-endowe (czy jakie tu sa) przedmioty?
--- Koniec cytatu ---
Być może w eve są takie alianse, ale jak nie muszą to boostują swoją samowystarczalność dostawami z empire :P
spooky:
--- Cytuj ---...uprzedzam że caldari na pvp łatwego rzycia nie ma na poczatku.
--- Koniec cytatu ---
No wlasnie slyszalem, ze nie tylko na poczatku. Ja, jako Caldari mysle nad dwoma rozwiazaniami tego problemu - albo zostac SpecOps-em i robic za szpiega albo skillowac statki Minmatar. Ktora opcja lepsza? A moze i to i to?
Do UA jakos mnie nie ciagnie i nigdy nie ciagnelo / nie czuje sie zachecony :/
Na produkcji mnie nie zalezy. Moj char ma predyzpozycje bardziej w kierunku handlowym...
Glowne pytanie teraz, to gdzie trzaskac misje w moim przypadku?
Khobba:
--- Cytat: spooky w Stycznia 17, 2010, 00:47:13 --- No wlasnie slyszalem, ze nie tylko na poczatku. Ja, jako Caldari mysle nad dwoma rozwiazaniami tego problemu - albo zostac SpecOps-em i robic za szpiega albo skillowac statki Minmatar. Ktora opcja lepsza? A moze i to i to?
--- Koniec cytatu ---
a co przeszkadza w robieniu matarskich statków i szpiegowaniu? Poza tym, co z Twojej postaci głównej (maina) za szpieg, skoro piszesz na tym na ogólnodostępnym forum? :uglystupid2:
--- Cytuj ---Do UA jakos mnie nie ciagnie i nigdy nie ciagnelo / nie czuje sie zachecony :/
--- Koniec cytatu ---
Twoja strata
--- Cytuj ---Na produkcji mnie nie zalezy. Moj char ma predyzpozycje bardziej w kierunku handlowym...
--- Koniec cytatu ---
Słusznie, akurat skille producenckie nie są tu bardzo potrzebne, raczej rozeznanie co może być potrzebne ludziom przygotowującym się do CTA
--- Cytuj ---Glowne pytanie teraz, to gdzie trzaskac misje w moim przypadku?
--- Koniec cytatu ---
nie ma to żadnego znaczenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej