Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
Sammani:
Napewno nie planuj zyc w npc korpie i klepac misje by pewnego dnia uderzyc do c0ven. Idz do UA lub aplikuj do tych z korpow w c0ven, ktore przyjmuja noobkow (np. moj :D). Zanudzanie sie z banda nonamow w npc korpie zabija chec grania. Misje nie przygotowuja do pvp. Duzo wiecej nauczysz sie aktualnie zyjac w 0.0. Dodatkowo nowa osoba wiecej zarobi zbierajac po kolegach zlom niz klepiac lvl3 w empire (chociaz z tym zlomem w coven moze byc ciezko z racji kampanii ^^)
Co do szpiegostwa to raczej watpie by ktos na wstepnie na Tobie polegal. Jednak zwiad, rekonesans i skanowanie jesli chcialbys sie w to bawic moga dla Ciebie. Tutaj kazda rasa ma rowne statki.
Caldari maja kilka genialnych statkow do pvp, ale trzeba byc zdecydowanym na dosc waskie specjalizacje. Rook jako swietne wsparcie gangow, basilisk wspolpracujacy w grupie z kilkoma innymi pomimo ociezalosci jest duzo lepszym logitykiem niz scimi (niestety duo basiliskow jest podatne na ecm oraz strata jednego wylacza drugiego z akcji :/ z racji koniecznosci wymiany capa), eagle na ficie na imba zasieg, ale strzelajacy z medium range ammo ma lepszy tracking od zealota i munina i lepszy dps od munina, no i Rokh to zawsze bedzie krol sniperow z swoim zasiegiem. Niestety grajac caldari na pvp musisz olac missile i skupic sie na dzialkach oraz zapomniec o solo pvp. :( Swoja droga ja skilluje matarow, a mam wypimpowanych caldari :P. O czyms to swiadczy.
Voulture:
--- Cytat: Sammani w Stycznia 17, 2010, 12:35:40 ---Swoja droga ja skilluje matarow, a mam wypimpowanych caldari :P. O czyms to swiadczy.
--- Koniec cytatu ---
O niczym? Kazdy gracz o ile nie jest fanatykiem jednej rasy szybko zauwaza, ze swietnie sie uzupelniaja skille pomiedzy nimi i przejscie z jednej na druga to chwila. Sam mam juz skonczone gallente i amarr do hacow/reconow i zaczynam matarow bo chce sejbra. Nic, zlota zasada fotm ;]
Kiedys caldari byli wiele ciekawsi do pvp, dzis, tak jak pisze Sammani maja kilka bardzo niszowych, ale niezastapianych w swojej roli statkow, amarr i matari sa o wiele bardziej wszechstronni.
Kiedy ja zaczynalem gre musialem siedziec w empire zanim nie wyskillowalem ravena by moc sie przerzucic do 0.0 i zaczac funkcjonowac (jakis miesiac gry z learnami podstawowymi) - przy dzisiejszym salvagu, sile bc, szybkosci skillowania, tanich implantach, rigach, latwych learnach i latwosci zaopatrzenia na stacjach w 0.0 siedzenie w empire to po prostu glupota. Powaznie, albo idz do kopra szkoleniowego i ucz sie juz podstaw pvp, pozwiedzaj low seci a jakims korpie strzelajacym sie od czasu do czasu albo od razu do korpa rekrutujacego mlodych w 0.0 jak myslisz, gdyby mlodym to nie wychodzilo na dobre i gdyby sie im to nie oplacalo to taka rekrutacja w ogle by istniala? :)
Powodzenia
devilsbirth:
--- Cytat: Voulture w Stycznia 17, 2010, 12:57:03 ---latwosci zaopatrzenia na stacjach w 0.0
--- Koniec cytatu ---
Na pewno mówisz o tym samym 0.0 w którym mieszkamy? Toż tam nawet durnej amunicji nie idzie kupić na tych stacjach...
Sammani:
Wszystko zalezy od tego czyje to 0.0. Czesto wystarczy pare dni poczekac, az koledzy z korpa zwiaza z jita, jesli korp/ally ma dobra logistyke. Wymaga to planowania lekko do przodu, ale z czasem nie jest problemem
Voulture:
--- Cytat: XIII w Stycznia 17, 2010, 13:22:38 ---Na pewno mówisz o tym samym 0.0 w którym mieszkamy? Toż tam nawet durnej amunicji nie idzie kupić na tych stacjach...
--- Koniec cytatu ---
Lol amunicja :D Ty nie pamietasz czasow, gdy sie rzeczy do 0.0 wozilo pzrez kampione bramy z low secow indykiem ze scoutem a pozniej 30j po 0.0 z palcem na log ofie. Albo jak na sojusz lataly 2 carriery z puchami raz na tydzien? :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej