Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
Sotharr:
--- Cytat: Dormio w Października 14, 2009, 13:17:28 ---Prostsze (i bezpieczniejsze) sposoby na przekazanie kasy były tu wielokrotnie opisywane.
--- Koniec cytatu ---
Możesz je wymienić? Nie znalazłem ich, przeszukując forum. Jestem ciekaw, bo oprócz tego znam tylko wspomniany sposób z przekazywaniem cennych przedmiotów za pomocą puszki.
Skeer:
Zwykły trade czegoś płynnego w Jita - np cap boosterków.
Niewiele tracisz na różnicy w cenach (a może i nic - zależy od sytuacji na rynku)
Doom:
--- Cytat: Sotharr w Października 14, 2009, 13:34:46 ---Możesz je wymienić? Nie znalazłem ich, przeszukując forum. Jestem ciekaw, bo oprócz tego znam tylko wspomniany sposób z przekazywaniem cennych przedmiotów za pomocą puszki.
--- Koniec cytatu ---
Ja znam jeszcze jeden - aktywacja konta.
Naprawdę nie rozumiem ludzi którzy chcą grać w eve totalnie za free przez rok zasuwając na trialowych kontach i ciułając isk na niewyskilowanych charach, blokadą na część skill i całą resztą niedogodności świeżej postaci...
Ja potraktowałem dwa kupione TC jako opłatę za grę którą musiałbym uiścić kupując jakiś inny tytuł w sklepie, fakt że dwa tc to "trochę" więcej niż aktualna średnia cena gier w sklepach, ale jakoś do tej pory nie trafiłem na grę która by mi tak długo dawała rozrywkę, a w przeliczeniu średni czas spędzany nad gra ze sklepu (miesiąc? chociaż dawno nie widziałem tytułu który bym tak długo męczył) i jej cenę (niech będzie stare złe i niedobre ale wciąż spotykane 150 zeta) to Eve jest prawie za darmo :P :2funny:
Goomich:
--- Cytat: Skeer w Października 14, 2009, 13:47:13 ---Zwykły trade czegoś płynnego w Jita - np cap boosterków.
--- Koniec cytatu ---
Do tego są potrzebne dwa komputery.
Dormio:
Wszystko zależy od okoliczności, ale:
1. Trade-in na stacji pomiędzy swoimi charami (wiem, że nie da się się zalogować na 2 konta trialowe na tym samym komputerze, ale niektórzy mają więcej jak 1 komp) - najbezpieczniejsza metoda.
2. Puszka/ship zostawiona na planecie (logoof jednym charem na planecie/login drugim wcześniej na niej wylogowanym).
3. Uprzejmość zaufanej osoby mającej opłacone konto przekazującej stuff, kwestia zaufania tylko komuś.
4. Buy order - działanie takie samo jak sell order chociaż mechanika nieco inna. Ta metoda jednak niesie ryzyko, że może się znaleźć ktoś kto zechce nam coś sprzedać, ale to akurat oznaczałoby dla nas dodatkowy zarobek :]
Generalnie odradzam tę metodę, bo trzeba dobrze znać mechanizmy marketu. Tak samo odradzam metode wykorzystania sell orderów (zbyt wielkie ryzyko pomyłki).
Nie wiem jakie ludzie pieniądze chcą sobie przekazywać na trialach, ale nie sądzę by były to setki mln ISK. Po kilku miesiącach gry większość z tych "koniecznie" upierających się przy przekazaniu kasy będzie się śmiała z tego wysiłku jaki wkłada w przekazanie kasy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej