Eve Online > Total Noob Questions

Start - kilka pytan

<< < (8/42) > >>

devilsbirth:

--- Cytat: Dormio w Października 14, 2009, 09:29:25 ---Sam podajesz sposób w jaki to zrobić prawidłowo. Zdecyduj się.

--- Koniec cytatu ---
O co ci chodzi bo nie rozumiem?

Dormio:
Zdecyduj się czy mu doradzasz, czy odradzasz. Jeśli mu doradzasz to podałeś mu właściwy sposób przekazania pieniędzy - wystawić na sprzedaż coś co jest dostępne w ten stacji i nigdzie indziej.
Jeśli natomiast mu odradzasz to powód jest jakiś taki słaby - stracić pieniądze można na wiele sposobów i Twoje kategoryczne "w żadnym wypadku" jest tu nieco nie na miejscu.

devilsbirth:

--- Cytat: Dormio w Października 14, 2009, 10:17:53 ---wystawić na sprzedaż coś co jest dostępne w ten stacji i nigdzie indziej.
--- Koniec cytatu ---
Nie, coś co nie jest dostępne na tej stacji ani nigdzie indziej w zasięgu, jego oferta ma być najniższa/jedyna. Tak?
Zakładając, że prawie wszystko co młody może mieć jest na rynku dostępne decyduję się odradzić (zdecydowałem się, widzisz?), ty decydujesz się marudzić nic nie wnosząc do tematu.

--- Cytat: Dormio w Października 14, 2009, 10:17:53 ---Jeśli natomiast mu odradzasz to powód jest jakiś taki słaby - stracić pieniądze można na wiele sposobów i Twoje kategoryczne "w żadnym wypadku" jest tu nieco nie na miejscu.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli uważasz, że strata pieniędzy to słaby powód i odradzanie głupiego tracenia pieniędzy jest 'nie na miejscu', to wybacz, ale Zostałem ocenzurowany. Może przelej mi ze 2b jak nie przeszkadza ci tracenie pieniędzy.

Sotharr:

--- Cytat: Dormio w Października 14, 2009, 10:17:53 ---Jeśli mu doradzasz to podałeś mu właściwy sposób przekazania pieniędzy - wystawić na sprzedaż coś co jest dostępne w ten stacji i nigdzie indziej.

--- Koniec cytatu ---

To, co napisałeś, to właściwy sposób, ale na stratę pieniędzy. Oferta musi być jedyną w stacji, tak jak pisze XIII.
Ponieważ handel odbywa się głównie w hubach, nie ma problemu ze znalezieniem odpowiedniego przedmiotu i stacji.

Dormio:

--- Cytat: Sotharr w Października 14, 2009, 10:50:25 ---To, co napisałeś, to właściwy sposób, ale na stratę pieniędzy. Oferta musi być jedyną w stacji, tak jak pisze XIII.
Ponieważ handel odbywa się głównie w hubach, nie ma problemu ze znalezieniem odpowiedniego przedmiotu i stacji.

--- Koniec cytatu ---
Brakło "nie" w odpowiednim miejscu, a poza tym cicho - parę razy w ten sposób zarobiłem extra kasę.  ;)

Powinno brzmieć:

--- Cytuj ---co nie jest dostępne w tej stacji i nigdzie indziej
--- Koniec cytatu ---
Tak będzie szybciej niż tłumaczyć newbowi jak ma ustawić market i filtry w nim. Da się takie rzeczy znaleźć.

--- Cytat: XIII w Października 14, 2009, 10:29:54 ---Nie, coś co nie jest dostępne na tej stacji ani nigdzie indziej w zasięgu, jego oferta ma być najniższa/jedyna. Tak?

--- Koniec cytatu ---
j.w. - brakło "nie" w odpowiednim miejscu.

--- Cytat: XIII ---Zakładając, że prawie wszystko co młody może mieć jest na rynku dostępne decyduję się odradzić (zdecydowałem się, widzisz?), ty decydujesz się marudzić nic nie wnosząc do tematu.

--- Koniec cytatu ---
Nie, ponieważ nie marudzę, a prostuję Twoją wypowiedź. Odradzasz kategorycznie robienie czegoś co jest jednym z przyjętych i DZIAŁAJĄCYCH sposobów na transfer kasy.
Nie jest to najprostszy sposób, ani tym bardziej jedyny, ale przy zastosowaniu odpowiedniego sposobu.

--- Cytat: XIII ---Jeśli uważasz, że strata pieniędzy to słaby powód i odradzanie głupiego tracenia pieniędzy jest 'nie na miejscu', to wybacz, ale Zostałem ocenzurowany. Może przelej mi ze 2b jak nie przeszkadza ci tracenie pieniędzy.

--- Koniec cytatu ---
Nie mam 2b... a głupie tracenie pieniędzy jest tak samo nie na miejscu jak złe doradzanie (odradzanie). Nie wiem dlaczego się oburzyłeś, że zwróciłem Ci uwagę na niekonsekwencję w Twojej wypowiedzi. Jeśli prawidłowo wykona wystawienie przedmiotu to przecież tych pieniędzy NIE straci i dlatego uznałem, że jest to słaby argument. Dużo lepiej by było jakbyś napisał: bo zbyt łatwo popełnić błąd przy tej metodzie.
Rozumiesz różnicę ?
Pewnie nie wiesz (ja w każdym razie nie wiem) dlaczego wszyscy się upierają by przekazywać sobie z triala kasę za pomocą marketu (i płacić dodatkowo tax + broker fee), ale to nie moja sprawa. Skoro chcą tracić pieniądze...

Nikt nie twierdzi, że EVE jest prostą grą, ale dla mnie osobiście w EVE zarabianie isków jest najprostszą czynnością, co nie oznacza, że nie pochłania to czasu !
Prostsze (i bezpieczniejsze) sposoby na przekazanie kasy były tu wielokrotnie opisywane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej