Eve Online > NoobGarten
Nowy gracz?
evilcry:
Witam wszystkich!
Za dzien/dwa zaczynam grać w eve ale nurtuje mnie pare pytan. Przegladajac forum trafilem na wiele postow typu 'jesli zabijesz kogos to zaraz rzuci sie na ciebie caly jego klan' albo 'bez statkow t2 nie ma szans na pvp' itd. Czy rzeczywiscie jest tak ze nowy gracz musi siedziec caly czas w hi-sec, wykastrowac sobie conieco i zamiast robic to co lubi najbardziej (PVP uber alles - szczegolnie taktyki kill&run, czyli solo lub niewielka grupa) siedziec i tluc 24/h misje albo kopac na paskach?
Drugie pytanie, pare miesiecy wczesniej stworzylem sobie minmatarka i gralem nim cale 14 dni triala (udalo mi sie zdobyc 1,1kk SP). Oplaca sie aktywowac to konto i kontynuowac czy zaczynac od nowa?
pozdr.
Ellaine:
Zapaleńcy mogą ruszać do pvp od pierwszych dni, w Rifterku, i osiągać sukcesy. Taki początek dobrze rokuje na przyszłość ale jest trudny. Wsparcie korporacji pvp nastawionej na szkolenie młodych bardzo wy tym pomoże.
Postać jakoś tak mniej więcej 3-4 miesięczna jest prawie pełnowartościowym pilotem małych statków rzędu interceptora (lub inne frytki T2), które są wykorzystywane nawet w najbardziej "pr0" pvp.
Xarthias:
--- Cytat: evil cry w Lipca 09, 2009, 12:33:30 ---Drugie pytanie, pare miesiecy wczesniej stworzylem sobie minmatarka i gralem nim cale 14 dni triala (udalo mi sie zdobyc 1,1kk SP). Oplaca sie aktywowac to konto i kontynuowac czy zaczynac od nowa?
pozdr.
--- Koniec cytatu ---
Zacznij od nowa :)
A jak masz kogoś znajomego grającego, to poproś, żeby Ci wygenerował buddy keya na 21 dni - zawsze to tydzień dłużej za free :)
No i jak już stworzysz postać, to zapraszam do Unseen Academy, tam Cię nauczymy jak grać, żeby nie spędzać całych dni kopiąc minerałki (chyba, że chcesz je kopać, to też nie ma problemu). Przejdziesz szkolenia i wtedy poszukasz sobie bardziej agresywnej korporacji :)
SokoleOko:
Jeśli postać masz sprzed patcha Apocrypha, to lepiej zacząć od zera - szybciej będziesz skillował.
Jak chcesz dostać invite'a do 21-dniowego triala, to pchnij mi swój mail na priv - od razu Ci wyślę :coolsmiley:
Rabbitofdoom:
Nom do pew pew w low na poczatku fregatka w zupelnosci wystarczy taki rifterek jest w sam raz. Wyskilowana tak zeby jako tako latala. Poczatkujacej postaci raczej odradzal bym 0.0 ze wzgledu na stealth bombery ktorych bomby taka frytke moga zniszczyc jedna bombka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej