Eve Online > Patche i dodatki

Nowi agenci lvl 4.

<< < (2/4) > >>

litestep:
Naprawdę? To powiedz co jest takie drogie bo od czasu LP Shopa na większości przedmiotów ratio isk za LP spadło kilkakrotnie i wszyscy szukają tych bardziej opłacalnych :)
Edit: a farmerzy na pewno by się nie obrazili gdyby ceny CNRów choć trochę wzrosły

Doom:
Nie wiem jak było przed LP storem. Mando urodził się kiedy to już było. Ale przebicie na niektórych sprzętach jest jak dla mnie irytująco wysokie jeśli idzie o lp potrzebne do wydłubania czegoś takiego

Ellaine:
Niektóre rzeczy potrzebują jeszcze;
-itemków
-tagów
-ISKów
-cierpliwości żeby sprzedać jakiś implant którego nikt nie chce, i owszem, daje 8k isk za 1 LP ale sprzedaje się tego łącznie za 4 miliony miesięcznie i trzeba na kontraktach i jest więcej zachodu niż wyklepanie kolejnej misji i zarobienie kolejnych 20 milionów prościej.

SokoleOko:
A ja bym niczego nie ruszał - układ typu "farmię misje, żeby mieć kasę na PvP i odrobić SS-a" pasuje mi idealnie.

Jakiekolwiek utrudnienie tego to mniej ludzi latających na PvP. I odwrotnie - im łatwiej o kasę na statki, tym większa szansa że jakiś kerbir wychyli się w choćby we frytce T1 z fitem T2, żeby zapolować wreszcie na coś, co potrafi się odgryźć

Ellaine:
IMHO im łatwiej o bezpieczną kasę na statki tym mniej ludzi podejmie ryzyko żeby zdobyć kasę na cokolwiek. IMHO model w którym wszyscy siedzą na bezpiecznej farmie X godzin żeby później Y godzin spędzić na ekonomicznie bezcelowym ganianiu się w kółko to źle zaprojektowana ekonomia.
Układ w którym ludzie którzy lubią farmić lecą w niebezpieczny kosmos po kasę, tam oddają podatki panom władcom 0.0 lub okupy i loot piratom, więc ludzie którzy lubią pvp żyją z samego pvp - to dobry układ.
Łatwe zarabiania w highsecu nic nie daje jeśli idzie o wypełnianie lowseca mordercami. Ci "potencjalni mordercy" po prostu produkują w swoich główkach wizję, że pvp można zacząć dopiero frakcyjnie fitowanym CNRem - bo EFT mówi że on wygra z gatecamp geddonem. Potem tracą CNRa na pierwszej bramie i dochodzą do wniosku że pvp w ogóle nie ma sensu, albo że tak naprawdę, pvp można zacząć dopiero mothershipem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej