Eve Online > NoobGarten
Zarobki a TC
Xane:
Otóż niedawno postanowiłem że na wakacje z racji tego że jestem trochu przy kasie zakupie sobie eve, jednakże z racji braku karty kredytowej musiałbym się bawić co te 2 miechy w tc co jest dosyć drogie, jednakże z tego co widziałem można kupić tc za isk i tu moje pytanie. Czy opłacałoby się zacząć grę postacią na koncie nastawioną na minning i przez te pare miechów wytrenować ją na tyle by była w stanie co te 2 miechy zarobić na tc, a po ustabilizowaniu się zacząć sobie mykać na pvp i poprostu co jakiś czas kopać? Odrazu ludziom, którzy nie wierzą że jakiś newbie może wytrzymać minningowanie przez tak długi czas mówie że w takich sprawach jestem specjalistą i najbardziej mnie to ciagnie (później chciałbym się prześciąść raz do razu na pvp bo to poprostu zabawne >.>).
JimmyBrownie:
No więc.. hm.. Nowy gracz na pewno jest w stanie zarobić na tc przez 2 miesiące. Problem polega na tym że mining w empire nie jest dochodowy. Przy obecnej cenie tc (ok 600kk isk) i cenie tryta ~4 isk musiał byś nakopac 150mln sztuk tryta :2funny: ściagnij sobie EFT, sfituj statek do kopania i zobacz ile wyciągasz na cykl i czy masz czas/chęci żeby zarabiać w ten sposób. Osobiście uważam że szybciej się dorobisz na misjach... a jeszcze szybciej dołączajac do corpa w 0.0, racąc tam na paskach, salvagując wraki i zbierajac loot który nastepnie zmielisz/sprzedasz w Jita. Jest jeszcze opcja kopania w 0.0 - wtedy kopiac bistot crokiet czy arkonor zarobisz o wiele więcej. Skoro chcesz kopać nie będę Cie przekonywał że to nie jest najefektywniejszy sposób zarabiania isków.
Mac Dercad:
Tylko, że nową postacią na paskach w 0.0 raczej ratów się nie ubije, chyba że coś się poważnie ostatnimi czasy pozmieniało...
JimmyBrownie:
2 tygodnie i masz bsa na III, large działa/launchery na III, support skille na III, podstawowy Tank, nawet moduły do capa t2 i dronki m'kay? :) Bicie ratów to żadna filozofia.
myst1q:
--- Cytat: JimmyBrownie w Maja 08, 2009, 03:03:36 ---2 tygodnie i masz bsa na III, large działa/launchery na III, support skille na III, podstawowy Tank, nawet moduły do capa t2 i dronki m'kay? :) Bicie ratów to żadna filozofia.
--- Koniec cytatu ---
dwa tygodnie?
co ty masz w tych supportach?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej