Eve Online > NoobGarten
W co zainwestować miliard?
Ellaine:
No tak, ale Blockade to długa misja, raczej nie warto jej brać bo jest niemal niemożliwe zrobienie jej w ciągu tygodnia i spada od niej standing. Co DT te raty się odtwarzają i trzeba od nowa je klepać.
SokoleOko:
Albi, ja wiem że w porównaniu z Tobą, jestem uber-noobem, ale kurcze... misji nie robi się "na raty". Siadam i jadę to Blockade w 1,5 godziny ze sprzątaniem. Recon zajmuje mi kolejne 40 minut, głównie dlatego że rozciągam wraki na dużej przestrzeni, a że to deadspace, to śmieciara męczy się na AB (tak, próbowałem wsadzić do Hurrka 100MN AB T2, ale jest do kitu - bardzo wolno się rozpędza).
Farmienie ma jeszcze tą zaletę, że optymalizujesz fit pod tą jedną konkretną misję, a że nic Cię nie zaskakuje, robisz misję AFK. Słucham muzyki, gadam na czacie i coś tam od czasu do czasu kliknę. Misja robi się relatywnie szybko, bo mam 100% DPS na 84 km kosztem tanka (z tej odległości nic mnie nie sięga).
Nosum Hseebnrido:
--- Cytat: Albi w Czerwca 10, 2009, 20:23:43 ---No tak, ale Blockade to długa misja, raczej nie warto jej brać bo jest niemal niemożliwe zrobienie jej w ciągu tygodnia i spada od niej standing. Co DT te raty się odtwarzają i trzeba od nowa je klepać.
--- Koniec cytatu ---
W moim przypadku wygląda to znacznie, znacznie, znacznie inaczej.. standingi spadają zawsze, ale jeżeli bijesz raty z 0.0 to nie stanowi problemu. Nigdy nie liczyłem czasu robiąc jakaś misje ale tak na oko Blokada to 35-40min. z Bloodsami - z Shansha jest gorzej bo ścinają mi tracking i muszę zabijać krążowniki dronami.
Khobba:
--- Cytat: Deaell Portt w Czerwca 10, 2009, 17:30:48 ---W kazdym razie dobrze, ze nie zainwestowales w zadne IPO albo bank. Tak jak ostrzegalem wszystkie te banki to scamy.
Eve bank wlasnie zawinal zagle http://www.scrapheap-challenge.com/viewtopic.php?t=26880 . Przewija sie suma 500 bln isk. Postac Ridicka zbanowana podobno za sprzedawanie isk za rl pieniadze.
--- Koniec cytatu ---
Panie drogi, czytaj pan uważnie, jak już czytasz cokolwiek... Ebank sie nie zawinął, dalej ma pełną wypłacalność. Zawinął się jeden koleś, właśnie ricidic, z 250b
edit: może nieco więcej isków wziął, nie zwróciłem uwagi TBH. całkowite assety ebanku to 3,2t isków, a on zabrał mniej niż 10%
Gacul:
--- Cytat: Karantha w Kwietnia 17, 2009, 13:06:12 ---Dozbierac 200m, kupic 4 plexy i zalozyc 2 alty [korzystajac z bonusu 1 miecha], masz na jednej postaci 2 miechy skillowania, na drugiej 3 miechy. Na jednej robisz kopacza z hulkiem + skillami do lodu, na drugiej wypas producenta/researchera [sprawdz w eve moonie gdzie potrzebujesz wiecej SP, to tam dolozysz dodatkowy miech]. Za kazda z postaci po dwoch/trzech miechach zgarniesz conajmniej 2b.
Pozdrawiam ;]
--- Koniec cytatu ---
Najbardziej konkretna odpowiedz. Na mainie racisz, a drugim kontem kopiesz minsy/lód w tym samym systemie. Może to nie bedzie wypas dochodowe jak handel ale przynajmniej masz pewny zysk.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej