Eve Online > NoobGarten

Misje lvl 4 matarskimi bs'ami

<< < (7/8) > >>

amra:
   Ja robiłem misje do tej pory raven, doomi,  tempest, maelstorm, typhoon, golem, vargur, na wszytkiem mam skille prawie max.

Ostatecznie padło na vargur ( deep spece tank ), robi mi się nim misje i salvage-uje łatwo szybko i przyjemnie

Najwiecej jednak latalem phoonem i pestką. Pierwszy jest zancznie lepszy, pestka tak jak mel musi iść w snipe, dla mnie to jest/było nudne, jescze nudniejsze były doomi i raven a dotego zabijają npc wiekami. Choć ludzie pisza dużo dobrego o maelstormie to dlamnie nawet z ab był za wolny i mi NPC BS zwiwały lub doganiałem je latami.

Poniżej podaje fit mego phoona:

[Typhoon, missions]
Armor EM Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Dark Blood Large Armor Repairer
Dark Blood Large Armor Repairer
Reactor Control Unit II
Capacitor Power Relay II
Capacitor Power Relay II

100MN Afterburner II   - warto zmienic na frakcje
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II

Dual 650mm Repeating Artillery II, EMP L - t2 sa lepsze niz domination :(
Dual 650mm Repeating Artillery II, EMP L
Caldari Navy Siege Missile Launcher, Mjolnir Torpedo

Capacitor Control Circuit I

Ogre II x5
Hammerhead II x5
Warrior II x5

Ten akuraj jest na Amar Navy, tank i ab maga być uruchomione pernamętnie, cap stable.
Tankuje ~830 dps, sam zadajae ~750 dps, lata 432m/s.Wiem że drogi ( repki sa po 120mln ) ale jeśli masz zamiar robić misje dłuższy czas to warto.

Jeśli chodzi o fity od  Scary ( sorry Straszny lepiej ci wychodza fity pvp ;) ), to raczej zapomnij o nich, dużo się na męczysz a i tak pewnie gdzieś cię ratty ubiją bo nie z tankujesz. Medium Ab daje tyle co nic, oraz calkowity brak capa, tank ~500 to zamało aby robić misje bez warp out-ów.

I główna porada, dopuki nie masz all t2 na phoona, cap skills lvl 5 i musi to być matarski BS to lataj maelem.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Doom w Kwietnia 01, 2009, 19:49:11 ---Fakt są tylko najszybsze, i mają prawie tak duży wybór rodzajów zadawanych obrażeń jak platformy rakietowe z caldari,  a prawda jeszcze skandaliczne poniżenie bo też mogą tankować shildem :2funny:

--- Koniec cytatu ---

Nie uwazam, zeby szybkosc byla najwazniejszym atrybutem Battleshipa - ale nawet gdyby, to roznice rzedu 20-30m/s nie sa na tyle istotne, zeby zrekompensowac wady, zwlaszcza ze szybki jest tylko Typhoon. Jezeli chodzi o wybor rodzaju zadawanych obrazen, to jest to rzeczywiscie duza zaleta matarskich statkow (a wlasciwie projectile turretow), szczegolnie przydatna na misjach, ale znowu Caldari maja taki sam wybor, przy duzo lepszych parametrach takiego np Ravena. Shieldem moze (a wlasciwie musi) tankowac tylko Maelstorm, do ktorego z kolei twoj pierwszy argumet ma sie nijak, jest to jeden z najwolniejszych BSow. Wiec jezeli silisz sie na sarkazm, to wysil sie bardziej. Wyrazilem swoje (poczatkujacego) zdanie na ten temat, i chetnie je zmienie, jezeli sie przekonam, ze bylem w bledzie. Twoj post mnie nie przekonal  ;)

Straszny:
e nie Kane - co ty - tamtym charem zrobilem pare misji (z palcem w d...  tak btw) , jeśli juz mi sie zdarza to robie misje innym charem na Dominixie, lepiej mi sie nim robi jeszcze niż Syfonem. Ale faktycznie fity mission-runnera są dla mnie troche uboczne ;) (inna sprawa ze te misje są tak proste ze omg .... ).

amra:
Scary dla RF sa misje które łamia tanka 600dps. Ja robiłem misje dla Blood to i ten 830 tank był łamany, na  hi-sec wystarcza.  Scary możesz mi wierzyc ja ma standting do Amar Navy -8.4 to trochu misji dla RF & Bloodów się narobiło. Angel bs potrafi zasówać 350m/s i utrzymywać odległośc 45-50km.

SokoleOko:
Kane, z całym szacunkiem nooba, Twoje podejście przypomina mi otwieranie drzwi z kopa, podczas gdy czasem wystarczy podłubać przy zamku.  >:D

Mało hardenerów = niskie resy, więc tankować muszą dwie LAR, a żeby je zasilić, potrzebujesz 6 slotów i 3 rigów na moduły "niebojowe". Torpedy pewnie nieźle roznoszą BS-y, ale żeby ich użyć, musisz gonić cel na AB. Goniąc cel, wchodzisz w jego optimal, wiec musisz tankować, a że resy niskie...

Ja wolę trzymać dystans 55 km (Scout Drones na V się robi, to będzie 60 km). W przypadku misji vs. Bloods czy Sansha (takie mi się zdarzają najczęściej) za tank starcza... DC, bo nawet mi na armor nie wchodzą. Na te 55km wszystko ściągam cruise'ami i dronami. Do utrzymania dystansu wystarcza mi "fabryczna" prędkość Typhoona.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej