Eve Online > NoobGarten
Nowy Gracz -> Jaki Statek i Jakie Skile?
Ellaine:
Jeśli chcesz się zajmować górnictwem "troszkę" to nie zajmuj się w ogóle, to zabawa dla specyficznych ludzi którzy to lubią (np dlatego że są z mafii i po pracy mają dość łamania ludziom palców i chcieliby chociaż w grze robić coś całkowicie pozbawionego przemocy i akcji) albo mają za dużo kont.
Jeśli nie jesteś psychopatą, olej górnictwo i skilluj tylko rzeczy do pvp - skille do misji wychodzą automagicznie, dochód z misji lub ratów jest zwykle większy niż z kopania. Elementarne skille do handlu to kwestia paru godzin, maks dni, więc zasadniczo nie wpływa na plan.
Najbardziej stndardowa, klasyczna ścieżka rozwoju to;
frytki -> cruisery (destroyery olać) -> BCki -> cepy do pvp -> BSy do misji
A potem już sam będziesz wiedział.
deshong:
Tyle że ja jestem ten specyficzny. Naparzanka w pvp niezbyt mnie bawi, może raz na jakś czas ale nie jako główna forma rozrywki. wolałbym zająć się handlem/górnictwem a przedewszystkim przewożeniem/transportowaniem ładówków innych graczy (na przykład tych od pvp). Dlatego pytam o to w co się kierować i wjakie statki, do pvp znalazłem już sporo poradników dla takich noobów jak ja, natomiast dla pozostałych opcji raczej nie mogę się doszukać.
Powtórzę moją wizję statku:
-musi być jak najszybszy (w końcu czas to pieniądz)
-mieć odpowiednio dużą ładownię by realizować się jako przewoźnik
-mieć dobre systemy obronne (dobrze jeśli byłyby to systemy maskowania)
-systemy ofensyne jedynie do odstraszenia co słabszych czyli praktycznie niemal obojętnie co (może jakieś coś do walki elektronicznej)
Statek ma być łamaczem blokad/runnerem do transportu
Mining tu jak najbardziej widzę bo zawsze mogę dopełnić ładownie wydobywanmi surowcami...
Goomich:
No to po kolei:
Skille: wszystko w dziale Navigacja, co nie ma Jump w nazwie. Najlepiej na 5. Nooo, Afterburner i Fuel Conservation możesz sobie darować. I jeszcze zrób skilla Spaceship Command z działu Sapceship Command. Do tego Cloaking na 4.
Oprócz tego solidnie działy Inzynieria i Mechanika.
Najpierw interesuje cię Łamacz blokad. Każda z ras ma własny: Amarr, Gallente, Caldari i Minmatar.
Fit jest gemneralnie 1 na nie: na górze kloaka, na średnich MWD i coś do tarcz, na dole zwrotność, szybkość, lub oba.
Rigi również z tej kategorii: zwrotność, szybkość, lub obydwa.
Jak już to będziesz miał, to skillujesz sobie Frachtowca na 4, skille w nawigacji zaczynające się od Jump, skilla Jump Freighters, wydajesz, 4-5 miliardów na jeden z tych i już cię nigdy nie obchodzą żadne kampy na bramach.
Maxpixel:
Zapewne to głupie pytanie lecz nie mogłem znaleźć (pewnie źle szukałem) informacjo dotyczących tworzenia postaci, chodzi mi tam gdy tworzymy wygląd wybieramy tam rasę, płeć i tp. jest tam jeszcze kilka rzeczy po 3 takie przyciski, może mi ktoś podać jakiś opis bo nie wiem dokładnie co to się wybiera tam...
Goomich:
Ancestry, school i tak dalej? Kiedyś to decydowało o atrybutach i początkowych skillach postaci, teraz wszyscy są tacy sami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej