Eve Online > NoobGarten

Nowy Gracz -> Jaki Statek i Jakie Skile?

<< < (15/17) > >>

SokoleOko:
Pisałem o farmieniu misji L4... można jeszcze kopać, produkować i handlować oraz eksplorować (co jest mieszanką poprzednich zajęć).

Kłopot w tym, że jedynie skille do misji mają zastosowanie w PvP (a i to nie wprost), skille do kopania przydają się tylko do tego. Tylko handel jest Ci w stanie przynieść szybką i dużą kasę, kłopot w tym że musisz obracać miliardami (przynajmniej 1 miliardem), żeby kupno plexa za 300 milionów (mniej więcej) było jak splunąć.

Ja zarabiam wystarczająco dużo, żeby płacić za drugie konto walutą ingame... ale za maina zawsze będę płacił kasą, bo wybór "abonament" lub 2 dobre statki do PvP jest dla mnie oczywisty.

Colonel:

--- Cytat: Klorth w Września 25, 2009, 17:19:59 ---Trudno, niech zatem jest nudne. Tym niemniej 1/4 gry poświęcona w pełni na zarabianie na abonament.. to dość sporo. Co z innymi metodami zarobku? Może w takim razie racjonalnym byłoby rozwiązanie polegające na stworzeniu na początek postaci czysto "gospodarczej", nastawionej na industry/mining/trading, a później pomyśleć o postaci pod pvp (jeśli to coś zmienia i tego typu gra może być ciekawa ;))

--- Koniec cytatu ---

mozesz jeszcze latac z Piratami, krasc, rabowac, ransomowac...
moze byc tak ze bedziesz mial dziesiatki / setki milionow jednego dnia...a potem dlugo, dlugo nic :(
...ale to w koncu gra a nie RL i powinno sie w niej szukac ryzykownych przygod
a nie cieplych klusek i koguta ze zlotym jajcem...

JimmyBrownie:
nu, a jak zostaniesz piratem z salvadżerem to dorobisz se dodatkowe pare baniek na utylizowaniu wraków wroga :P

eX:
najlepiej tych wrakow ze statków tech dwa :))

deshong:
Witam. Jak kilku poprzedników jestem totalnym noobem. Zaczynam jak na razie przebijać się przez tutorial (poerwszy dzień i łatwo nie jest jak z angileskim słabo). Mam jednak wizję tego co chcę robić. Potrzebuję jednak konkretnych porad. Zacznę od tego że na granie mogę poświęcić średnio 10-15 godzin tygodniowo max.
Teraz najważniejsze. CHciałbym zająć się przewozem/przemytem/łamaniem blokad(czy jak to tam zwał), dlatego też potrzebuję statku jak najszybszego, z dobrą obroną i najlepiej systemem stealth. oczywiście jako że mam być transporterem potrzebna jest też pewna pojemność ładowni statku. wyposażenie ofensywne jest mniej istotne jako że walka ma być ostatecznością więc potrzebna broń bardziej do odstraszenia niż do działąń zaczepnych. Troszkę też oczywiście zajmę się handlem i miningiem (raczej w tej kolejności).
Dlatego chciałbym wiedzieć od czego najlepiej zacząć, jakie skile mam rozwijać i w jakie statki i w jakie wyposażenie się zaopatrywać... rasa startowa oczywiście najlepiej tak by od razu wykorzystać ich statki w tym kierunku (tak wiem że "od razu" w eve to kilka miesięcy :P)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej