Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Drony

<< < (10/13) > >>

Dormio:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Listopada 04, 2009, 13:09:09 ---Dromio nie masz racji co do repair dronek. We flotach BS LR tam gdzie jest miejsce w drone bay to 3 setem dron bardzo czesto sa wlasnie rep dronki. Tak samo w gangu na close tez dobrze jest zeby jakis myrm albo inny arbitrator set dronek reperujacych mial zwlaszcza jak nie ma logistykow. RR nie zastapia ale do naprawiania porysowanego lakieru po walce albo tacklera ktorego pogryza warriorki sa jak znalazl.

--- Koniec cytatu ---
No jeśli dla Ciebie te fity są standardowe to faktycznie nie mam racji. Dla większości jednak IMHO będą one specjalizowane. Z resztą chyba nie przeczytałeś do końca tego wiersza:

--- Cytat: Dormio w Listopada 04, 2009, 11:43:08 ---- repair drone operation (jeśli latasz logistykiem, albo wspierasz kolegów w gangu)

--- Koniec cytatu ---
Podkreśliłem to co sam napisałeś. Hmm nie widzę podkreślenia - pogrubiłem  ;D

Starakopara:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 04, 2009, 13:06:30 ---Działa na każdego drona, kropka. Jest to skill z gatunku "must have", drony bez interfacingu na III są po prostu g... warte. Żeby zacząć robić ten skill, trzeba mieć drony na V. I zrobić interfacing na IV jak tylko się da. Na V to już ciut hardcore, można się za to brać, jak się lata shipami med T2 z full fitem T2.

20 proc. bonusu per level oznacza, że z każdym poziomem masz de facto +1 drona.

--- Koniec cytatu ---

Sokole mam juz wszystkie wyżej przez Ciebie wymienione skille ( DI na 3  :P ), posluguje sie biedronkami t2 ( Gallentyjskie Hobgobliny i Hammerheady ) :)

KiFuso:
Witam,

Mam pytanie, co lepiej wybrać jeśli ma się wszystkie wyżej wymienione skili z dronek na 3-4 lvl, sentry t1, medium t2 czy heavy t1  ? Pamiętam jak grałem rok temu to mi odradzano sentry ale nie pamiętam za bardzo dlaczego, co do heavy.. hmm troche wolne chyba są

Drugie pytanie, czy da się robić np. Myrmidonem misje t3 z featem pod same drony?

Doom:
Zrobienie t2 med jak masz smal t2 to chyba niecałe pół dnia na wszystkie rasy (i chyba jednak nie masz wszystkich na 4 bo med t2 juz by były :P )

Różnica między sentry a heavy jest taka że:
- sentry mocniej biją
- heavy są mniej zależne od jego w jakiej odległości jest cel
Czego użyjesz to moim daniem bardziej zależy od ratów / tego jak latasz / twoich preferencji

Myrmidonem zrobisz l3, nawet niektóre l4

SokoleOko:
Sentry sprawdzają się na misjach, które da się robić stojąc w miejscu... np: Blockade. Kiepsko z nimi na misjach, gdzie trzeba dużo manewrować, gdzie drony łapią aggro (i trzeba je pędem zwijać) oraz tam, gdzie NPC szybko wchodzą na ciasne orbity (Angele na przykład).

Heavy - bardzo dobre, ale ze wspomaganiem dodatkowymi modułami. Np: 2xDrone Navi i Target Painter. Wtedy są w stanie pojechać nawet frytki i do tego jeszcze szybko się przemieszczają.

A co do odradzania... DC na misji z setem Heavy T2 to spora strata finansowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej