Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Drony
Dormio:
--- Cytat: Starakopara w Listopada 04, 2009, 12:10:47 ---Dormio, skoro już tak kompleksowo wyjaśniłeś co i w jakiej kolejności skillować, może podpowiesz czy skill advanced drone interfacing odnosi sie tylko do dron t2 ( bo jak rozumiem drone interfacing który zwiększa dmg o 20% na poziom działa tylko na drony t1 ) ??
--- Koniec cytatu ---
Wyraźnie napisałem:
--- Cytat: Dormio w Listopada 04, 2009, 11:43:08 ---E) capitalowe:
- advanced drone interfacing
(...)
W każdym razie pierwszy (adv. drone int.) odpowiada za możliwość używania MODUŁU drone control unit pozwalającego na użycie dodatkowej dronki/fightera (...)
--- Koniec cytatu ---
Póki co nie ma fighterów T2, a samo DCU działa zarówno na dronki T1, T2 jak i fightery.
Kolejność jest sprawą indywidualną, ta zaproponowana przeze mnie wynika z moich doświadczeń i atrybutów mojej postaci w EVE. Jeśli listę potraktujesz informacyjnie, a nie jako zalecenie to wówczas masz zebrane w jednym miejscu na co wpływa dany skill jeśli chodzi o dronki. Równie dobrze możesz zacząć od skilli związanych z zasięgiem kontroli i wytrzymałości dronek.
O ile mi wiadomo drone interfacing działa zarówno na T1, jak i na T2. Dawno jednak nie liczyłem wartości bonusów dla poszczególnych dronek, ale jeśli chcesz to możesz sam policzyć.
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Listopada 04, 2009, 11:43:08 ---(skoro i tak na high zawsze brakuje miejsca, więc kto wozi moduły DCU).
--- Koniec cytatu ---
fix'd. :)
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Listopada 04, 2009, 12:33:40 ---fix'd. :)
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję, chociaż znam takich co wożą DCU z myślą do dmg (niemniej jednak nie znam nikogo kto wozi ich 5 szt).
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Listopada 04, 2009, 12:31:52 ---O ile mi wiadomo drone interfacing działa zarówno na T1, jak i na T2.
--- Koniec cytatu ---
Działa na każdego drona, kropka. Jest to skill z gatunku "must have", drony bez interfacingu na III są po prostu g... warte. Żeby zacząć robić ten skill, trzeba mieć drony na V. I zrobić interfacing na IV jak tylko się da. Na V to już ciut hardcore, można się za to brać, jak się lata shipami med T2 z full fitem T2.
20 proc. bonusu per level oznacza, że z każdym poziomem masz de facto +1 drona.
Rabbitofdoom:
Dromio nie masz racji co do repair dronek. We flotach BS LR tam gdzie jest miejsce w drone bay to 3 setem dron bardzo czesto sa wlasnie rep dronki. Tak samo w gangu na close tez dobrze jest zeby jakis myrm albo inny arbitrator set dronek reperujacych mial zwlaszcza jak nie ma logistykow. RR nie zastapia ale do naprawiania porysowanego lakieru po walce albo tacklera ktorego pogryza warriorki sa jak znalazl.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej