Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Drony

<< < (11/13) > >>

KiFuso:
Augumented drony.. z czym to się je? Po statach tych dron sam wyciągam jeden wniosek - nadają się tylko na pvp?

Od standardowych różnią się większą wytrzymałością, szybkością i tym że zadają dwa różne typy DMG.

SokoleOko:
Są w pinezkę drogie. To trochę przekreśla sensowność ich użycia, IMHO

Asag:
Sorry że wskrzeszam tak stary topic ale moje pytanie dotyczy dron więc to chyba najlepsze miejsce.

Dzisiaj przesiadłem się w arbitratora i pierwszy raz spotkałem się z dronami. Używam Hammerhead I i Hobgoblin I (przyznaję że to nie mój wybór, po prostu zerżnięte z pewnego fita).

Na razie jednocześnie mogę wysłać maksymalnie 4 drony. Chciałem aby wysyłało 2x Hammerhead i 2x Hobgoblina ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Wiem że da się stworzyć grupę dron ale kiedy klikam w drone bay "Move drone to group" (czy jakoś podobnie) wstawia mi tam cały stack (czyli 10 bo akurat tyle mam w bay) a nie mogę dać np tylko 2. Jest w ogóle taka możliwość aby zgrupować po 2 każdego typu?

I jeszcze jedno. Z tego co wygooglowałem Hammerhead ma większe obrażenia, dlaczego więc stosuje się również Hobgobliny? Czy grupowanie różnych dron ma sens czy lepeij wysyłać jednocześnie tylko jednego typu?

Khobba:
1. najlepiej (najbardziej efektywnie) jest wysyłać drony jednego typu.
2. gdybyś koniecznie chciał dodać różne drony do jednej grupy, musisz je rozgrupowac przed wpakowaniem do drone baya
3. większe drony są wolniejsze (nie doganiają szybkich statków) i gorzej trafiają małe cele.

Goomich:

--- Cytat: Asag w Lutego 18, 2011, 21:41:46 ---Na razie jednocześnie mogę wysłać maksymalnie 4 drony. Chciałem aby wysyłało 2x Hammerhead i 2x Hobgoblina ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Wiem że da się stworzyć grupę dron ale kiedy klikam w drone bay "Move drone to group" (czy jakoś podobnie) wstawia mi tam cały stack (czyli 10 bo akurat tyle mam w bay) a nie mogę dać np tylko 2. Jest w ogóle taka możliwość aby zgrupować po 2 każdego typu?
--- Koniec cytatu ---

Musisz wcześniej rozbić stacka na mniejsze??

--- Cytat: Asag w Lutego 18, 2011, 21:41:46 ---I jeszcze jedno. Z tego co wygooglowałem Hammerhead ma większe obrażenia, dlaczego więc stosuje się również Hobgobliny? Czy grupowanie różnych dron ma sens czy lepeij wysyłać jednocześnie tylko jednego typu?

--- Koniec cytatu ---

Hobgobline są mniejsze, szybsze, maja lepszy tracking, więc wypuszcza się je na małe statki. Oczywiście lepiej na raz wypuścić 5 hobgow, albo hammerów żeby szybciej załatwiły swój cel.
A dlaczego ktoś tam w soim ficie zastosował ten wariant? Spytaj się autora.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej