Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Drony
Xeovar:
Combat Drone Operation - dmg bonus dla light i medium dronek
Starakopara:
--- Cytat: Egnos w Października 28, 2009, 15:10:10 ---Wystarczy ze poczekasz az npece wezma na ciebie aggro i dopiero wypuscisz dronki, jesli bedziesz tak robil to wszystkie przetrwaja do konca misji
(ja uzywam tylko gallente dronek, jestem zbyt leniwy by je zmieniac za kazdym razem, wiec poprostu uzywam tych ktore maja najwiekszy damage mod)
--- Koniec cytatu ---
ja tez uzywam Gallentyjskich biedronek ^^ a żeby nie tracić czasu na support kogoś z korpa ( podrzucanie przez kogos dronek i abandon ) poszedłem po rozum do głowy i kupiłem sobie Myrmidona ;D, nafaszerowalem go Hobgoblinami t2 i Hammerheadami t2 i na misje gdzie da się moby skasować dronami latam Myrmem :D
Dormio:
--- Cytat: vigo70 w Listopada 02, 2009, 09:13:22 ---A jakie skille podciagnac by dronki lataly dalej, szybciej i mocniej walily? ::)
--- Koniec cytatu ---
A) damage (skilluj w kolejności jak poniżej):
- drone interfacing
- combat drone operation (light + medium)
- rasowe specjalizacje (i.e. gallente drone specialization)
- heavy drone operation (heavy)
- sentry drone interfacing (sentry)
Powyższe skille mają bezpośrednio wpływ na dmg dronek. Jeśli nie używasz/nie zamierzasz używać np. sentry to pomiń ten skill. Namawiam natomiast żebyś wyskillował heavy bo warto. Specjalizacje dałem wcześniej przed heavy, ale tylko dlatego, że po prostu wcześniej zaczniesz korzystać z light/med T2 zanim skończysz heavy. Zakładam również, że drones masz wyskillowane na 5.
B) range (zasięg kontroli dronek):
- scout drone operation
- electronic warfare drone interfacing
Bazowy zasięg kontroli dronek to 20km, za każdy poziom scout masz dodatkowo 5km, za każdy poziom e-war masz 3km. Docelowo możesz mieć zatem 60km bez konieczności montowania modułów (zajmują slot high) - drone link augmentor.
C) inne (wytrzymałość/szybkość):
- navigation (szybkość MWD = szybciej dolatują na miejsce)
- sharpshooting (optimal = szczególnie przydatny przy sentry)
- durability (wytrzymałość dronek = dodatkowe hp do tarcz, pancerza i struktury)
Jak ze wszystkimi skillami - warto podnosić poziom równomiernie. 2 pierwsze skille mają rank 1, ostatni 5 więc się skilluje go dłużej, ale wg mnie warto wszystkie trzy podnosić na ten sam poziom w tym samym czasie.
Są również moduły poprawiające szybkość (drone navigation computer) oraz tracking i zasięg ognia dronek (omnidirectinal tracking link) montowane na sloty med.
D) niebojowe:
- mining drone operation (tylko dla kopaczy)
- repair drone operation (jeśli latasz logistykiem, albo wspierasz kolegów w gangu)
Dość wyspecjalizowane skille i o ile dronki kopiące są jeszcze stosunkowo często używane przez górników, o tyle dronki naprawiające to już wąska specjalizacja.
E) capitalowe:
- advanced drone interfacing
- fighters
W zasadzie jeśli nie latasz capitalami i nie zamierzasz nimi latać, to oba skille w zupełności możesz skreślić z listy planów. W każdym razie pierwszy (adv. drone int.) odpowiada za możliwość używania MODUŁU drone control unit pozwalającego na użycie dodatkowej dronki/fightera (ciekawe czy również wprowadzanych w Dominion bomberów). Ponieważ ma rank 5 to wyskillowanie na lvl5 zabiera sporo czasu i przez większość osób jest to dość kontrowersyjna decyzja (skoro i tak na high wozi się praktycznie zawsze ten sam fit, to w zasadzie brakuje miejsca na więcej jak 2-3 moduły DCU).
Fighter daje dodatkowy dmg jak sama nazwa wskazuje tylko fighterom. Co jest szczególnie ważne skoro nie korzystają one z bonusów pozostałych skilli dronkowych. Ogólnie zaleca się zrobienie tego skilla na lvl5 zanim zrobi się skill carrier na 5, a powód jest prozaiczna czas skillowania skilla carrier jest o 1/3 dłuższy. Osobiście uważam, że w przypadku gallente lepiej jest skillować carrier (dodatkowe dronki + dmg), ale to i tak w większym stopniu zależy od indywidualnych preferencji i atrybutów postaci.
W spisie powyżej brak informacji dotyczących dronek e-war. Nie jest to jednak przeoczenie z mojej strony, ponieważ dronki te dodatkowo wymagają odpowiedich skilli w grupie electronics i engineering (weapon disruption, target painting, sensor linking, propulsion jaming, energy emission systems) na lvl3.
Starakopara:
Dormio, skoro już tak kompleksowo wyjaśniłeś co i w jakiej kolejności skillować, może podpowiesz czy skill advanced drone interfacing odnosi sie tylko do dron t2 ( bo jak rozumiem drone interfacing który zwiększa dmg o 20% na poziom działa tylko na drony t1 ) ??
z góry dzięki za info
o7
Doom:
Przecież wyraźnie napisał że daje dodatkowe moduły :P
Ja długo myślałem że te moduły wpływają tylko na ilość fighterów (opis albo skilla, albo samego modułu) potem chyba zmienił się zapis (albo ja coś pokręciłem, dawno to było...)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej