Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Dormio:
--- Cytat: femi w Marca 24, 2009, 08:39:46 ---1. Jest mozliwosc przypisania podstawowych komend do odpowiednich klawiszy na klawiaturze? Ciagle klikanie myszka na "target", "lock", "approach" itd jest troszke niewygodne, pozatym brakuje mi funkcji "next target", "nearest target". W jaki sposob Wy to rozwiazujecie?
--- Koniec cytatu ---
Listę skrótów klawiszowych z przypisanymi im komendami i możliwością "wyłączenia" masz w panelu gry (ESC i bodaj 3-cia zakładka od prawej).
Szczerze i gorąco polecam wyłączenie zwłaszcza skrótu zamykającego wszystkie aktywne okna, bo to częsta przypadłość w czasie szybkiego pisania. ;D
--- Cytat: vigo70 w Marca 24, 2009, 08:45:08 ---Ale ale.. ten post to nie exp tylko kolejne pytanie laika:
chodzi mi o lasery, jak zauwazylem sa Pulse i Beam
jak mozecie to prosze o przyblizenie tematu, czym sie roznia, celnosc, zuzycie energi i ktore warto stosowac na poczatku swojej kariery ;)
--- Koniec cytatu ---
Wszystkie bronie w EVE mają wersje krótko i daleko zasięgowe (wyjątek drony). Zasadniczo bronie krótko zasięgowe mają silniejszy dmg (bezpośrednio lub pośrednio). Co ważniejsze na te 2 parametry (zasięg i siła) wpływa również amo jakie w nich używasz (w przypadku laserów będą to kryształy).
Parametry broni możesz porównać ingame (showinfo) lub w EVE Wiki.
cortey:
Witam
Mam pytanie odnośnie transportu. Powiedzmy, że posiadam dwa statki - fregatę i destroyera (którego używam do zbierania śmieci z misji). Aktualnie chciałbym zmienić agenta a co za tym idzie również stację bazową. Czy jest sposób aby np. pociągnąć jeden statek drugim aby za jednym razem przetransportować je do innej bazy czy trzeba lecieć na dwa razy?
Dormio:
Nie trzeba lecieć na 2 razy, ale nie da się pociągnąć jednego statku drugim. :)
Transport możesz natomiast zlecić lub wykonać sam innym shipem (do wyboru: industrial ship, transport ship, freighter/jump freighter, capital industrial ship, carrier/mothership, tytan - nie linkowałem pozostałych, bo drogę na pewno znajdziesz sam). Wszystko zależy od tego co chcesz przewieźć i jakie masz skille.
Wnioskując z Twojej wypowiedzi to dobrym rozwiązaniem byłoby:
1. Kupić odpowiedni skill do industriala
2. Zrobić lvl3 minimum
3. Wyfitować go (na max ładowni)
4. Repackage frytki/deski
5. Zapakować frytkę/deskę wraz z fitem
6. Przewieźć na nowe miejsce.
Ponieważ to sporo zachodu to może bardziej opłacalne będzie sprzedać ship w jednym miejscu i kupić na nowym, albo zostawić go na "czarną godzinę" lub inną okazję ?
PS
Jeśli masz rigsy zainstalowane to oczywiście repackage je zniszczy więc optymalnym wyborem wydaje się lot na 2x.
cortey:
rozumiem, dzięki za pomoc
Dormio:
Zlecenie transportu oczywiście za pomocą kontraktów ingame lub "na gębę" na kanale czat/convo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej