Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Doom:
To tym bardziej LP store polecam, szybciej zbierze LP niż kasę na implanty z rynku..
femi:
Witam serdecznie :)
Jako totalny noob mam pytania odnosnie "Ewy":
1. Jest mozliwosc przypisania podstawowych komend do odpowiednich klawiszy na klawiaturze? Ciagle klikanie myszka na "target", "lock", "approach" itd jest troszke niewygodne, pozatym brakuje mi funkcji "next target", "nearest target". W jaki sposob Wy to rozwiazujecie?
2. Jak szybko uciec z pola walki za pomoca warpa? Tak, umiem kliknac na najblizsza baze i sie warpowac, ale przy wielu obiektach orbitujacych dookola "baza" czasem zmienia swoja pozycje na liscie i czesto sie zdarza zrobic missckicka.
3. Blueprinty: ostatnio kupilem blueprinta na statek (nie pamietam jaki) Zrobilem go, ale nie mial on dostepnych zadnych slotow w ktore cokolwiek mozna wlozyc. Czy to tak ma byc?
Dzieki za odpowiedz.
vigo70:
Dzieki!! Jestem w szoku, szybkie i konkretne porady dla "mlodego", nikt nie zlewa prostych pytan, jeszcze troche a zaczne was wychwalac :)
Ale ale.. ten post to nie exp tylko kolejne pytanie laika:
chodzi mi o lasery, jak zauwazylem sa Pulse i Beam
jak mozecie to prosze o przyblizenie tematu, czym sie roznia, celnosc, zuzycie energi i ktore warto stosowac na poczatku swojej kariery ;)
horax:
1. nie ma
2. w overview mozesz ustawic kolejnosc po nazwie, wtedy nic sie nie przesunie. pozatym w walce warto zawsze miec kamere na max oddalona i wtedy zaznaczasz obiekt w przestrzeni a w overview masz tylko cele do lockowania
3. moze to byl shuttle (bo nie mysle ze freighter)
pticu:
--- Cytuj ---Witam serdecznie :)
Jako totalny noob mam pytania odnosnie "Ewy":
1. Jest mozliwosc przypisania podstawowych komend do odpowiednich klawiszy na klawiaturze? Ciagle klikanie myszka na "target", "lock", "approach" itd jest troszke niewygodne, pozatym brakuje mi funkcji "next target", "nearest target". W jaki sposob Wy to rozwiazujecie?
--- Koniec cytatu ---
OVERVIEW! sort by range, ustawienia overview znajdziesz w poradnikach.
--- Cytuj ---2. Jak szybko uciec z pola walki za pomoca warpa? Tak, umiem kliknac na najblizsza baze i sie warpowac, ale przy wielu obiektach orbitujacych dookola "baza" czasem zmienia swoja pozycje na liscie i czesto sie zdarza zrobic missckicka.
--- Koniec cytatu ---
masz takie fajne okno overview i tam sobie wszystko ladnie ustawiasz i sortujesz, po odleglosci od celu, po nazwie, po typie obiektu (ship, celestial.. )
--- Cytuj ---3. Blueprinty: ostatnio kupilem blueprinta na statek (nie pamietam jaki) Zrobilem go, ale nie mial on dostepnych zadnych slotow w ktore cokolwiek mozna wlozyc. Czy to tak ma byc?
--- Koniec cytatu ---
to chyba kupiles BP na SHUTTLA :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej