Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
[VIDE] Herezja:
a POS to konstrukcja stawiana na księżycu jakiejś planety. I to jest dopiero wyzwanie do ogarnięcia. W hi sec trzeba mieć standy (w low chyba też) a w np 0,0 pozwolenie od //kolegów// do których należy dany system, konstelacja czy też region.
Jonas:
A to ja pozwolę sobie zaprosić kolegę do polskiej korporacji szkoleniowej Unseen Academy, gdzie doświadczona kadra i starsi kadeci z chęcią odpowiedzą na każde pytanie, a odpowiednie profilowane szkolenia pozwolą poznać mechanikę podstawowych elementów rozgrywki w EVE, także w zakresie eksploracji i skanowania.
Shaggyy28:
Witam ponownie
1.
Mam takie pytanko zwiazane conieco z exploracja.
Czy istnieje jakis czas "respawn" anomali które się pojawiają w danym solar system ??
Czy moze jest tak iz jesli Anomalia wystepuje w danym systemie to jest tam niejako "na zawsze" a gdy Nie ma zadnych anomali w systemie to sie NIGDY nie pojawią??
2.
Druga sprawa - czytalem iz istnieją jakies misje co sie zwią "Epic Arc", chyba na evewiki radzą po zrobieniu Career Agents zrobić sobie "Epic Arc".
Ja mam pytanie GDZIE/JAK znalezc tą misję "Epic Arc" ???
P.s.
--- Cytat: Jonas DaVerde w Marca 09, 2012, 08:11:07 ---A to ja pozwolę sobie zaprosić kolegę do polskiej korporacji szkoleniowej Unseen Academy, gdzie doświadczona kadra i starsi kadeci z chęcią odpowiedzą na każde pytanie, a odpowiednie profilowane szkolenia pozwolą poznać mechanikę podstawowych elementów rozgrywki w EVE, także w zakresie eksploracji i skanowania.
--- Koniec cytatu ---
Wysłałem zgloszenie 2 dni temu na Forum jak i w Eve.
Forum mam aktywne (tak mi sie zdaje - dostałem link potwierdzający rejestracje)
W Eve narazie brak odzewu
Pol Kent:
--- Cytat: Shaggyy28 w Marca 10, 2012, 21:34:58 ---Witam ponownie
1.
Mam takie pytanko zwiazane conieco z exploracja.
Czy istnieje jakis czas "respawn" anomali które się pojawiają w danym solar system ??
Czy moze jest tak iz jesli Anomalia wystepuje w danym systemie to jest tam niejako "na zawsze" a gdy Nie ma zadnych anomali w systemie to sie NIGDY nie pojawią??
2.
Druga sprawa - czytalem iz istnieją jakies misje co sie zwią "Epic Arc", chyba na evewiki radzą po zrobieniu Career Agents zrobić sobie "Epic Arc".
Ja mam pytanie GDZIE/JAK znalezc tą misję "Epic Arc" ???
--- Koniec cytatu ---
Ad.1. Anomalki "losowane" są przez super-tajny algorytm w grze. Jest ich pewna ilość na Region i są losowo umieszczane w systemach. Nie ma że w jednym jest ich ileś na stałe a w innym nie ma wcale.
Co ro respawnu nie wiem jak jest teraz. Ale możesz założyć ze respawn jest po DT lu/i kilka razy w ciągu doby. Z tym, że respawn nie oznacza tego samego systemu tylko gdzieś w obrębie regionu.
Ad.2. Uzyj mocy Google młody padawanie jeśli nie umiesz inaczej. Niewiedza to jedno a lenistwo wtórne to zupełnie coś innego. :-*
Jonas:
--- Cytat: Pol Kent w Marca 10, 2012, 22:14:14 ---Co ro respawnu nie wiem jak jest teraz. Ale możesz założyć ze respawn jest po DT lu/i kilka razy w ciągu doby.
--- Koniec cytatu ---
Respawn następuje w czasie oficjalnego DT o godzinie 12 i nieoficjalnego DT (bo się serwer nie wyłącza) 12 godzin później, czyli w okolicy północy. Choć ostatnio dotarły do mnie głosy (nie wiem czy potwierdzone doświadczeniem), że niektóre sity respawnują się niezależnie od jakiegokolwiek DT.
A względem anomalek (nie myl z sygnaturami, bo to dwie strony medalu eksploracja) to powyższe zasady respawnu dotyczą przestrzeni hi, low i npc null. Inne zasady rządzą respawnem anomalii w systemach sov null.
A co do epic arca to na wspomnianej przez ciebie wikipedii eve epic arki są szczegółowo opisane.
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Epic_Mission_Arcs
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej