Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (125/151) > >>

Shaggyy28:
Dzieki za odp. Ale tak btw. Czytalem tę misję i tam nic nie było o skałce. Zapewne (jak mniemam) jestem trochę nadgorliwy, miaem tylko przywiezc Proof a nie kopać.

Acz mam kolejne pytanka.
1.

Czy Exploracja to zajęcie na takiej samej zasadzie jak Minning - Czyli lecisz gdzie chcesz sondujesz co chcesz i wracasz z wiekszym badz mniejszym łupem.

Czy moze bardziej typu MIsje - dostajemy od NPC zadanie na dana Anomalie do exploracji.
Chodzi mi tutaj o "Normalne" zajmowanie sie explorowaniem. Słyszałem iż są gdzieś jacyś "Specjalni" Agenci ukryci ktorzy dawaja "specjalne" misje do exploracji.

2.
Są moze jakies Skille do Sondowania do tego aby lista wynikow po wsytrzeleniu sąd była bardziej dokładna ?

Podam przykład.
W tej misji tutorial miałem znalezc tą Gravimetric Anomalie. Wystrzelilem sondy i mialem Liste z 30 wynikami.
Z czego 3 byly Unkhnow (tutorial anomaly) i Jedna Radar.
Pozostale 26 wynikow nie miało Zadnych opisów tylko  oznacznie typu GHY-567 i np 20%. No wiec na "slepa" sprawdzalem czerwone Kropki badz Obszary z tychze 26 aby dowiedziec sie co to za "typ" Anomali. (myślę ze to opisało troche o co mi tutaj chodzi)

3.

Po wystrzeleniu sond miałem wyniki jak wyżej opisałem.  Niektóre z tych "czerwonych" wyników były kropkami na mapie a niektóre Obszarami.

Wiec Moje pytanie : Czym sie róznią te "kropki" od "obszarów" ???

[VIDE] Herezja:
Wybacz, że to napisze ale ... jest kupę poradników na youtube i tam szukaj wiadomości odnośnie jak skanować bo jest to prawie nie możliwe do wyjaśnienia słowami (da się ale zajmie 3 x więcej czasu niż ten który poświęcisz tak na szukanie jak i obejrzenie poradnika w formie filmu)

GlassCutter:
Co do samego skanowania. Proby są w stanie wykryć w jakiej odległości od niej znajduje się jakaś sygnatura, stąd jeśli masz jedna probe w przestrzeni po wykonaniu skanu wynikiem będzie kula. 2 proby to oczywiście okręg, 3 pozwolą zawęzić wyniki do 2 punktów. 4 i więcej dają już w miarę dokładną pozycję szukanej sygnatury. Im mniejszy zasięg skanu probek tym dokładniejszy skan.

Shaggyy28:
Dzieki za porady acz mam kolejne pytanko.

Czy mozna zmieniac Fit statkow nie będąc w stacji ??

Pytam poniewaz jak sie zorietnowalem z tych tutoriali to do exploracji przydaloby sie Miner, Slavg, Probe Launcher, Tractor (zpewne cos jeszcze sie znajdzie na high slot o czym teraz nie wiem ;) ).

A przeciez (jak pisza w Tutku) w "normalnych" lokacjach są też NPCe do ubicia - wiec jak tu pomiescic bron i reszte "sprzetu".

No chyba ze (mam nadzieje ze jest inne wyjscie) jedynymi statkami  do exploracji beda te galantow dedykowane pod drony .

Doom:

--- Cytuj ---Czy mozna zmieniac Fit statkow nie będąc w stacji ??
--- Koniec cytatu ---
Da. Ale dla Ciebie jest to naprawdę potężna komplikacja ponieważ wymaga wspołpracy starszego stażem gracza. Duże statki (w high sec tylko Orc'a poza highe kilka jeszcze wiekszych) mają opcję umożliwienia refitu poza stacjać, druga opcja to postawienie posa i odpowiedniego modułu na nim
Znacznie lepszym wyjściem jest powrót na stację po skanowaniu i refit / zmiana statku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej