Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Ellaine:
Jesli ikonka wraku jest zamalowana, to znaczy ze sa w nim jakies itemki. Podlatujesz do niego na odleglosc mniejsza niz 2500m (approach), otwierasz (open container), otwierasz ladownie swojego statku (guzik pudelka na dole po lewej) i przeciagasz rzeczy z okienka wraku do okienka ladowni. Mozesz tez bezposrednio na ikonke ladowni.
Jesli wrak jest pusty to jego ikonka nie jest zamalowana. Wtedy mozesz go tylko salvagowac (uzyc na nim modulu salvager). Ale jak jestes nowiutki to pewnie nie masz skilla.
Doom:
Treningowy salvager skila nie wymaga, ale nie potnie nim nic innego niż trenningowy wrak, zakładając że to o tej misji mowa.
Użycie salvagera -> namierz wrak jakby to był cel do odstrzału -> podlec na mniej jak 5km i aktywuj na nim salvager (oczywiście musisz go najpierw założyć na statek)
Xarthias:
Spłaszcz (flatten) sobie mapę - będzie nieco czytelniejsza i włącz pokazywanie security status, tak chyba najprościej jest ogarnąć mapę. A potem wejdź na ombeve.co.uk i ściągnij sobie mapy w pdfach :)
No i biegiem na kanał CENTRALA NOOBS i do Akademii :)
Yuras:
Ok, porobiłem parę misji. Chciałbym jeszcze coś zarobić, ale niestety agentom misje się pokończyły, czy po kilku godzinach czy nawet dniach dostanę jakieś nowe misje, bądź agentów? Żeby zarobić grosza aktualnie wydobywuje surkę, ale nie wiem za bardzo jak ją sprzedać.
EDIT:
Jakie to znowusz akademii ? Strasznie dużo się dzisiaj nauczyłem, a Ty mi jakimiś jeszcze akademiami głowę zawracasz :D
Doom:
Hmm przekładając przykład na powiedzmy motoryzację to się nauczyłeś odróżniać samochód od roweru :P
Unseen Akademy to korporacja (odpowienik gildi lub klanu z innych mmo) która ma jako cel uczenie nowych graczy jak ogarnąć Eve albo przynajmniej dać podstawy do takiego ogarnięcia.
Jeśli skończyłeś już misje tutorialowe (łącznie jest ich 50) to rozejrzyj się za normalnym agentem. Ci tutorialowi dają misje tutorialowe i jak je zrobisz to koniec współpracy. jak znaleźć agentów? Zapytaj na kanale ingame CENTRALA NOOBS
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej