Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (20/67) > >>

Xarthias:

--- Cytat: naye666 w Grudnia 29, 2009, 14:13:43 ---c) pytanie poza statkami.. ale skoro już tu jestem... [a net zamula niemiłosiernie..]
standa do korporacji zdobędę szybciej w Drake'u i misji lv3 q 14 w low secu typu KILL
czy może w BSie i misje lv4 q18-20 ? Chodzi TYLKO o STAND do korporacji/frakcji a nie o ISK..

--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że najszybciej będzie transportówkami, byle nie z tych large.
Dobry agent i masz misje, które robisz głównie szuflą i polegają na zrobieniu 1-5j.
I co chwila storyline...
Względnie blitzowanie misji kill, ale to trzeba mieć miejsce z kilkoma agentami lvl 3/4, żeby odrzucać te, których zblitzować się nie da.
Który sposób będzie szybszy, nie wiem, bo jednak za transportówki dostaje się mniej standa, ale za to szybciej pękają.
Ale to imo. Ekspertem nie jestem :)

naye666:

--- Cytat: Xarthias w Grudnia 29, 2009, 14:21:05 ---Wydaje mi się, że najszybciej będzie transportówkami, byle nie z tych large.
Dobry agent i masz misje, które robisz głównie szuflą i polegają na zrobieniu 1-5j.
I co chwila storyline...
Względnie blitzowanie misji kill, ale to trzeba mieć miejsce z kilkoma agentami lvl 3/4, żeby odrzucać te, których zblitzować się nie da.
Który sposób będzie szybszy, nie wiem, bo jednak za transportówki dostaje się mniej standa, ale za to szybciej pękają.
Ale to imo. Ekspertem nie jestem :)

--- Koniec cytatu ---

Nie głupie, na pewno spróbuje takich misji dla Lai Dai,
ale np takie Caldari Navy [które ma fabryke 50% tuż obok mojego R&D agenta] nie posiada wysokich [tj pow. lv 2] misji transportowych.. nawet nie wiem czy posiada takich agentów do kurierki ^^

Doom:

--- Cytuj ---a) jaki ship do misji FW po low secu polecacie? zakladajac, ze macie kogoś do speed tanka ratów:
Rook / Cerberus/ Drake/ Nemesis^Manticore [ ?]
--- Koniec cytatu ---
Na to pytanie odpowiedzieli Ci już piloci milicji. To że się z nimi nie zgadzasz nie sprawi że otrzymasz inną odpowiedz - głównie dlatego ze nikt inny poza nimi tych misji nie robi

--- Cytuj ---b) Czy ktoś z Was latał Navy Scorpionem? Jak wypada w porównaniu do Ravena i jego wersji Caldari Navy Ravena ? chodzi głównie o misje lv4.
--- Koniec cytatu ---
Raven ucieka z podkulonym ogonem, navy raven ma minimalnie większy dps (7 wyrzutnia, troche większyy drone bay), ale ciężko na nim robi się stabilny energetycznie tank nie schodząc poniżej 3 bcu w low i nie kupując wsciekle drogich boosterów seri gist, na scorpionie możesz zrobić psychiczny tank i masz jeszcze odrobinę miejsca na jakiś target painter / web (bardzo przydatne na mniejsze cele)

--- Cytuj ---c) pytanie poza statkami.. ale skoro już tu jestem... [a net zamula niemiłosiernie..]
standa do korporacji zdobędę szybciej w Drake'u i misji lv3 q 14 w low secu typu KILL
czy może w BSie i misje lv4 q18-20 ? Chodzi TYLKO o STAND do korporacji/frakcji a nie o ISK..
--- Koniec cytatu ---
Blitzuj l3 / l4 typu kill i klep storaki
Polecam high bo tam nie musisz się oglądać za plecy

Xarthias:

--- Cytat: naye666 w Grudnia 29, 2009, 14:27:05 ---Nie głupie, na pewno spróbuje takich misji dla Lai Dai,
ale np takie Caldari Navy [które ma fabryke 50% tuż obok mojego R&D agenta] nie posiada wysokich [tj pow. lv 2] misji transportowych.. nawet nie wiem czy posiada takich agentów do kurierki ^^

--- Koniec cytatu ---
Ja tam w ten sposób, na kiepskim kompie (tylko transportówki dało się robić), wystukałem sobie 8,2 do gallente i mogę robić misje dla każdego z ich agentów, z każdego korpa :) (o Sisters of Eve i prawie wszystkich matarach nawet nie wspominam, bo się zrobiły jakoś tak przy okazji :P ).
Dodatkowym bonusem jest dostęp do agentów R&D :)
No i (w hi) można je robić nie poświęcając pełnej uwagi grze (np. na alcie, albo pracując w międzyczasie), w przeciwieństwie do blitzowania misji kill. Ale to już zależy, kto jak gra i ile ma czasu :)

naye666:
Nie głupie :)
Tłukę standa altkowi.
Myślę, że po prostu Mainem będę misje Blitzować Navy Scorpem jak kolega wyżej mówi,
a altem kurierówki :) Thanks wielkie za pomoc :) za 20 minut do domu i sprawdzamy :P

Co do Tego, że się nie zgadzam.. nie że się nie zgadzam po prostu każdy z tych shipów inaczej walczy.
Drake - boski tank, słaby align
cerb - dobry tank, dobry align, słaby gdy Cie ktoś dorwie
rook - niestety dopiero od dzisiaj mogę nim latać więc ciężko mi powiedzieć.. jedyne co wiem, że można wypchać go ECMką i jak Cie ktoś "dorwie" to masz szansę uciec, tank podejrzewa, że podobny do cerba, nie wiem jak z mobilnoscia
nemesis^manticore, czysty DPS/damage ale statek z papieru.. jak jakiś NPC straci agro z tej frytki tankującej speedem to asta la vista. [no i jeszcze plus taki, że jak nikt SBka nie stargetuje to zawsze moge zarzucic cloaka w sytuacji zagrozenia zycia]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej