Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Doom:
--- Cytuj ---rook - niestety dopiero od dzisiaj mogę nim latać więc ciężko mi powiedzieć.
--- Koniec cytatu ---
Więc nie mów puki nie bedziesz go miał na minimum 4
--- Cytuj ---tank podejrzewa, że podobny do cerba
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem kto Ci tak nakłamał ale okaż swoja wdzięczność podując gnojka - na tym statku masz albo tank albo ecm - przy czym latanie nim w wersji otankowanej to nieporozumienie w temacie przeznaczenia tego statku
Jak nie przejmujesz się wpadem konkurencji i masz tankera, to próbuj dps wersję draka z niekoniecznie mocnym tankiem, jest najtańszy, a dps'u ma dość żeby złomować bs'y
Dormio:
--- Cytat: naye666 w Grudnia 29, 2009, 14:13:43 ---c) pytanie poza statkami.. ale skoro już tu jestem... [a net zamula niemiłosiernie..]
standa do korporacji zdobędę szybciej w Drake'u i misji lv3 q 14 w low secu typu KILL
--- Koniec cytatu ---
A po co chcesz blitzować misje w low ? Jedyna korzyść względem hisecu to kasa. Jeśli nie jest ona problemem to nie widzę powodu dla robienia misji w low by podbijać standing.
--- Cytat: Doom w Grudnia 29, 2009, 14:10:54 ---Jedyne względnie skuteczne użycie defenderów [ciach]
--- Koniec cytatu ---
Mando, a gdzie ja napisałem o skutecznym ?
Doom:
To po co piszesz że można sie tym bronić?
Dormio:
Bo można i do tego właśnie służą, a kwestia tego jak są skuteczne to zupełnie inny temat.
naye666:
Nie odzywałem się trochę a to dlatego, że testowałem navy scorpa.
Na Xshield boosterze prawie 1300 defence'a pod specyficzny dmg zachowując 550 dps a 610 [?] z dronami na cruzach, capa nigdy nie brakowało przy inteligentnym puszczaniu no ale czuło się, że jakoś powoli to idzie,
standa dla alta z 0.00 wyrobiłem na 6.00 w 3 dni zabijania, zebrałem tonę wraków i tonę smieci zapuściłem na market, zarobiłem w 3 dni 150 mln bounty + loot + salvage
Teraz jako iż stand jest i będę prawdopodobnie skupiał się na produkcji dla alta,
takie pytanie,
jakie najczęściej używa się rigi do PVE a jakie do PVP? Wiem, że można takowych wyliczyć z 20 sztuk,
Field Extender, Purger
Rigory
Semiconducty
anti-em/thermal/kinetic/explo
ccc
cargoholdy
jakie jeszcze się wykorzystuje rigi warte podjęcia produkcji ?
A jeżeli chodzi o statki, mam nowe pytanie:
Mogę latać tengu na subsystemach z lv4 za 6 dni
lub nighthawkiem za 41 dni.
Ship do Wormhole/lv3/lv4 - do salvage i zbierania bedzie sluzyc alt wiec po prostu przyjemnie i wmiare bezstresowe robienie misji, klepanie WH c2/c3/c4
Wiem, że można to robić CNRem [misje] , drakiem [wh]
ale zależy mi na ciekawym i zwrotnym statku.
Czy za te 6 dni latać TENGU i następnie przerzucić się na NH i warto już wtedy zostać w TENGU? [informuję iż w WH będzie z początku latać solo, a później przeprowadzka]
Ktoś miał w ogóle jakieś dobre i złe wrażenia z TENGU? a ktoś z Nighthawkiem?
Byłbym wdzięczny za WSZYSTKIE informacje jakimi możecie mnie obdarzyć np. czy fitowac takiego T3 na active czy na passive tanka? co z NH ? cena nie gra roli statków więc "opłacalność" nie ma znaczenia, chodzi po prostu o wygodę i względne bezpieczeństwo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej