Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (46/67) > >>

Doom:
W broni. Laser którego używałeś na noobshipie nie wymaga amunicji, wersje bojowe już jak najbardziej.
Amunicję do brni (lub modułu) ładujesz na dwa sposoby:
- na ekranie fitingu przeciągasz amo do modułu w którym ma być
- w przestrzeni dajesz ppm na module i do standardowej listy opcji z nim związanych masz dodane wszystkie rodzaje amunicji jakie możesz użyć w tym module, klikasz jeden z nich i zostaje on załadowany

sc0rp:
topic o hitach i shitach natknol mnie do napisania tego pytania. :)

przeliczajac na iski dramiel i daredevil kosztuja tyle samo lub troche mniej(zaleznie od modelu) niz hace, a cynabal jest drozszy od commandow. w zwiazku z tym mam pytanko do ludzi oblatanych na pvp jakie ma zalety piracki sprzet w porownaniu do o klase wyzszego standardowego sprzetu po za mobilnoscia i +10 do zajebistosci*. nie chodzi mi o walke 1v1 bo takie rzeczy sie nie zdarzaja tylko raczej o wojowanie solo i w gangu, gdyz po za mobilnoscia statystyki sa na korzysc standardowego sprzetu.  Wiem tez ze to troche porownywanie jablek do gruszek, jednak z mojego punktu widzenia z jednej strony mamy zainwestowane iski z drugiej skutecznosc wiec mozna to porownac na tej plaszczyznie.

* - tej zalety nie sposob pominac bo znam kilka osob ktore wola latac skutecznym i fajnym shipem niz skuteczniejszym ale brzydkim

amra:
Ja sprawdzałem tylko vaga vs cynabal.
Odbyły sie dwa starcia, oba full skilled, vaga standard(180 + neut) to samo cynabal (425 + neut),oba z set-em warriors t2. Oba +500dps
W pierwszym cynabal trzymał dystans na falloff-ie do vagi, vaga nie mogła dosjść go i przegrała stanowaczo. Użyta amunicja: oba Barrage M
W drugim pilot cynabala przyjął vage na optimal-u, i tu sie okazało że lepszy tracking wziął góre i cynabal stanowczo przegrał. Użyta amunicja: vaga = RF EMP, cynabal = RF Fusion

Posdumowujac, cynabal ma sporą przewage, predkość i zwrotność daje mu możliwość dyktowania warunków, a do tego ma miejsce na set ecm dronek, które w walce z statkami nie będącymi reconami oraz bs >= wymiataja. W drugim starciu, cynabal mógł zamiast warriors t2 użyć ecm dronek i wynik byłby zupełnie inny zapewnie. Wiec te +10 do zajebistości jest zasłużone w zestawieniu z vagabond-em.

sc0rp:
Cane ja nie mam watpliwosci ze cynabal jest lepszy od vagi, ja mam watpliwosci czy cynabal jest ogolnie lepszy od commandow w przypadku minmatar bedzie to slepnir lub claymore (Ale to bardziej do gangow).

SokoleOko:
Co się liczy w gangu? No co? No scan resolution! Killmail whoring ftw.

Vaga ma pod 400, Cynabal prawie 600. Cynabalem łapie się nawet pody.

Do tego jeszcze mobilność (align, szybkość) jako "GTFO option".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej