Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Goomich:
tak
MegidoFlame:
Czesc mam pare pytan.
1. W co mam investowac. Mam teraz Destroyera co polecacie po nim.
2. Czy will power i percepcion pomagaja w obsludze statku ?? ( mam teraz wszystko podkrecone na inta i mem)
3. Jaki stetek caldari jest dobry w pve a jaki w pvp. Slyszalem ze niema pojedynczych solo superstatkow do pvp bo caldari lepiej sobie radza latajac w grupie .
4. Ktory statek byscie wybrali po destro.(nie patrzac na koszty) Rokh, Caracal,Phoenix, Golem,Drake,Nighthawk,Vulture.(Pytam bo jade teraz na 30 dniowy urlop i bede wchodzil tylo na evemona, mysle ze 30 dni bedzie starczylo do wyskilowania postaci na jeden ze statkow). Po urlopie chialbym dolaczyc do jaiejs korporacji.
5. Jak myslicie jaki jest laczny kosdzt bufdowy leviathana. Chialbym go miec za jakies 3-4 lata.Jak patrzalem na blue princie czas budowy to 52 tygodnie czyli rok. Oplaca sie w niego investowac czy lepszy bedzie bogaty fit na inny statek.
Dzieki.
Zsur1aM:
1. Cruiser.
2. Nie.
3. Missile statki sa dobre do pve.
4. Do pve Caracal pozniej Drake, do pvp razem z korpem interceptor (crow/raptor) bedzie okej.
5. Leviathan to zazwyczaj statek korporacji/alliansu, bo takie tez ma zastosowania. Samo kupienie leviathana 'zmusza' Cie do zainwestowania kolejnych bilionow w dobry fit. Jezeli znajdziesz dobry sposob na zarabianie (zadne tam trzepanie ratow/misji itp) to zakupienie tytana za wlasne fundusze jest mozliwe.
Xarthias:
--- Cytat: MegidoFlame w Czerwca 28, 2010, 12:25:39 ---Czesc mam pare pytan.
1. W co mam investowac. Mam teraz Destroyera co polecacie po nim.
--- Koniec cytatu ---
Na początek zainwestuj w przecinki i słownik :P
--- Cytuj ---2. Czy will power i percepcion pomagaja w obsludze statku ?? ( mam teraz wszystko podkrecone na inta i mem)
--- Koniec cytatu ---
Nie. Cechy wpływają tylko na szybkość uczenia się skilli. I tak, perc i will przyspieszą uczenie się skilli na statki.
--- Cytuj ---4. Ktory statek byscie wybrali po destro.(nie patrzac na koszty) Rokh, Caracal,Phoenix, Golem,Drake,Nighthawk,Vulture.(Pytam bo jade teraz na 30 dniowy urlop i bede wchodzil tylo na evemona, mysle ze 30 dni bedzie starczylo do wyskilowania postaci na jeden ze statkow). Po urlopie chialbym dolaczyc do jaiejs korporacji.
--- Koniec cytatu ---
W 30 dni nie wyskillujesz żadnego z tych statków, no może jako tako caracala.
--- Cytuj ---5. Jak myslicie jaki jest laczny kosdzt bufdowy leviathana. Chialbym go miec za jakies 3-4 lata.Jak patrzalem na blue princie czas budowy to 52 tygodnie czyli rok. Oplaca sie w niego investowac czy lepszy bedzie bogaty fit na inny statek.
Dzieki.
--- Koniec cytatu ---
Zapomnij o leviathanie :)
Sądząc po pytaniach, nie masz zielonego pojęcia o grze, choć pewnie wymiatałeś w innych mmo. Eve to nie inne mmo i najpierw należy zapomnieć o tym, czego się tam nauczyło. Spróbuj Unseen Academy. Jeśli gra przykuje Cię na tyle, żebyś grał po trialu, to zorientujesz się co i jak.
Goomich:
1. A co chcesz robić? Jak do misji, to Caracala, jak do pvp to Matarów / Amarrów.
2. Nie, atrybuty odpowiadają tylko za szybkość uczenia się skilli.
3. PVE - Kestrel, Caraca, Drake, Raven, Raven Navy, Golem, Tengu, Nightmare
PVP - Badger, Kestrel, Caracal, Blackbird, Drake, Scorpion, Raven, Rokh, Crow, Raptor, Harpy, Flycatcher, Cerberus, Eagle, Falcon, Rook, Onyx, Basilisk, Vulture, Widow, Tengu, Gila
4. Phoenix i Caracal na tej samej liście? Do 30 dni? Rób caracala.
5. Jakieś 100 miliardów. Oczywiście, że opłaca się, w tym roku jeszcze nie zabiłem żadnego. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej