Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Dux:
--- Cytat: MegidoFlame w Czerwca 28, 2010, 12:25:39 ---1. W co mam investowac. Mam teraz Destroyera co polecacie po nim.
--- Koniec cytatu ---
Cruza. Potem drakea.
--- Cytuj ---3. Jaki stetek caldari jest dobry w pve a jaki w pvp. Slyszalem ze niema pojedynczych solo superstatkow do pvp bo caldari lepiej sobie radza latajac w grupie .
--- Koniec cytatu ---
Wszystkie lub prawie wszystkie są dobre w pve i żaden w pvp :P :P
Tak na serio caldari do przede wszystkim drake. Ten becek wybija sie ponad inne (biorąc pod uwage wszystkie rasy). Przede wszystkim jeśli chodzi o pve. Ale w pve też sobie nieźle poradzic może. Część caldaryjski shipów b. dobrze radzi sobie z takim paskudztwem jak ECM-ki. A te moga innym krwi napsuć niekiedy ;)
No i ten tengu. Nim to się fajnie lata :)
Po szczegóły właśiwości i zastosowania statków caldari odsyłam do Doom'a. On ma je dobrze "obcykane :)
--- Cytuj ---4. Ktory statek byscie wybrali po destro.(nie patrzac na koszty) Rokh, Caracal,Phoenix, Golem,Drake,Nighthawk,Vulture.(Pytam bo jade teraz na 30 dniowy urlop i bede wchodzil tylo na evemona, mysle ze 30 dni bedzie starczylo do wyskilowania postaci na jeden ze statkow).
--- Koniec cytatu ---
Caracal, potem drake.
Nie, na dobre wyskilowanie shipa typu cruz czy bc 30 dni to zdecydowanie za mało. Ale latać się da. Z tym, że uważać trzeba. Szczególnie jak nie ma się funduszy na następnego :P
--- Cytuj ---Po urlopie chialbym dolaczyc do jaiejs korporacji.
--- Koniec cytatu ---
Unseen Academy
--- Cytuj ---5. Jak myslicie jaki jest laczny kosdzt bufdowy leviathana. Chialbym go miec za jakies 3-4 lata.Jak patrzalem na blue princie czas budowy to 52 tygodnie czyli rok. Oplaca sie w niego investowac czy lepszy bedzie bogaty fit na inny statek.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem ile to kosztuje (prócz tego, że więcej niż sporo). Ale nie zaprzątaj sobie tym głowy. Jak bedziesz mógł latać tym dziadostwem to i tak corp lub ally Ci go sfinansuje :P
Ty swoją kasę inwestuj w mniejsze statki :)
MegidoFlame:
Dzięki za odp. Zacznę uczyć się umiejętności na caracala i zobaczymy jak to dalej pójdzie. Mam duże doświadczenie z MMORPG a Eve jest grą w którą pogram dosyć długo bo już mnie wciągnęła . Z uwagi na to ze mam dużo pracy i dziecko do opieki na zmianę z żonką nie mam dużo czasu na kilku godzinne farmienie surki. Sprzedalem 3 plexy. Dlatego szukam dobrego statku żebym mógł ruszyć do dobrej corp i polatać z innymi graczami bo chyba taki jest cel każdego mmorpg dobrze się bawić i poznawać ludzi.
Napisze wam za miesiąc jak mi się gra, myślę ze każdy z nas był nobkiem ;) i zadawał jeszcze głupsze pytania niż ja. Na razie spędzam więcej czasu czytaniu o grze niż na samej grze bo teoria to podstawa a można ja testować w praktyce.
Goomich:
--- Cytat: MegidoFlame w Czerwca 28, 2010, 13:01:50 ---Mam duże doświadczenie z MMORPG
--- Koniec cytatu ---
No to masz problem.
--- Cytuj ---Dlatego szukam dobrego statku żebym mógł ruszyć do dobrej corp
--- Koniec cytatu ---
No właśnie.
Natychmiast zapisuj się do Unseen, może cię tam naprostują nim zmarnujesz następne pleksy na Phoeniksa z Heavy Missilami.
--- Cytuj ---bo chyba taki jest cel każdego mmorpg dobrze się bawić i poznawać ludzi.
--- Koniec cytatu ---
Prawie. W Eve poznajesz nowych ludzi, żeby im zaszkodzić. BTW, dzięki za nowe hasło.
Doom:
Tak jak pisali przedmówcy żeby dobrze się bawić w eve:
po pierwsze zbierasz całe swoje dotychczasowe doświadczenie z mmo (łacznie ze slangiem) w jednej części mózgu a potem klikasz delete danych które tam wrzuciłeś
po drugie instalujesz sobie evemon programik który m=pomaga planować skilowanie oraz ma całkiem fajną funkcję która po kliknięciu na statek pokazuje Ci nie tylko skile które do niego potrzebujesz ale również czas jaki zajmie Ci zrobienie tych skili na obecnych parametrach postaci
po trzecie piszesz na kartce wołami "sam kadłub to za mało" i przyklejasz sobie tą kartkę tak żeby ją zawsze widzieć - prawda jest taka że samo skilownie kadłuba to wedle moich ocen około 1/3 czasu potrzebnego na łączne skilowanie żeby jakimś statkiem dobrze latać (no ewentualnie później się to zmienia bo część skili które zrobisz do "gorszych" statków zostaje i skraca listę do statku "lepszego")
po czwarte capital shipy: w swojej pierwszej wypowiedzi miałeś jedną dobrą rzecz - czas po jakim zamierzałeś wsiadać w capsa czyli parę lat od teraz, to nie są statki w które wsiadasz roczną / półtoraroczną postacią i zabijasz (chyba że to dedykowany do capitali alt)
po piąte Unseen Academy
po szóste "NIE LATASZ statkiem na ktorego wtopę Cię nie stać"
po siódme olej ludzi którzy Ci wmawiają że caldari nie nadaje się do pvp itp itp na pvp można latać każdą rasą nawet [tfu] gallente, kwestia podejścia do tematu.
SokoleOko:
Po ósme:
Statek do PvP to jest coś na kilka dni, może tydzień. Jak jesteś bardzo dobry w tym co robisz, to może ten statek przeżyje parę tygodni, no kilka miesięcy, zanim zamieni się w kulę ognia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej