Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (27/67) > >>

SokoleOko:
Vagabond jest doskonałym statkiem, ale drogim - 130-140 mln za kadłub, kolejne 20-30 za fit.

Rozmiar nie ma nic wspólnego z ceną. Strata BS-a boli finansowo mniej (dzięki ubezpieczeniu) niż interceptora czy stealth bombera (T2 się nie ubezpiecza).

Jak chcesz latać tanio na PvP, do Drake. Mega tank, znośny DPS. 1v1 zawsze wygra z Vagabondem  :2funny:

Doom:
Jak przez wygranie rozumiesz że że pilot draka nie skończy starcia w podzie to sie zgodzę, jak złomowanie patyczka to już sie nie zgodzę chyba że ma sie fart i jakiś noob zaatakował swoją świerzo wyskilowaną zabawką

Gabriel:
jak to wychodzi w skutecznosci w walce Cruzy fracyjne vs HAC, frytki frakcyjne vs AF ?

ogolnie jak sie sprawuje frakcyjne shipy ? ( dla mnie jako EFT warriora - podwojne bonusy FTW !  ;)  )

drakiem moze bym i polatal ale 168 m/s to jest padaczka, wole cos szybszego to przynajmniej nudno nie bedzie, dlatego moj wstepny plan na solo 0.0 - frytki / cruzy zeby sie tanio cos nauczyc (np puffac ;) ) -> AF -> HAC ( w miare nabijania skilli i ISK)

Doom:
T2 shipy też ciągną podwójny bonus...
A porównanie wypada... porównywalnie :2funny:
Cynbal o ile wiem może rozjechać vagasa, ale nie musi
kilka frakcyjnych frytek też może afa zeżreć
Tyle że t1 shipy tez czasem mogą wklepać t2

Dużo zależy od skila i skilli pilotów w starciu

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Lutego 22, 2010, 10:45:19 ---Jak przez wygranie rozumiesz że że pilot draka nie skończy starcia w podzie to sie zgodzę, jak złomowanie patyczka to już sie nie zgodzę chyba że ma sie fart i jakiś noob zaatakował swoją świerzo wyskilowaną zabawką

--- Koniec cytatu ---

Drake ma bonus do kinetic dmg, na które standardowy Vagas ma resa poniżej 50%. Wstawienie riga anti-kin też nie bardzo pomaga. Ponieważ Drake ma sporo większy tank, sprawa jest prosta - albo Vagas trzyma się na 20 km i odleci jak mu shield spadnie poniżej 20%, albo zdechnie jak da się złapać na scramble'a, bo już nie ucieknie.

Prędkością Dreja się nie przejmuj - masz tak zasięg, że trafisz nie musisz być blisko. Zginąć w tym ciężko, a ja coś złapiesz na scrable'a, to już jest martwe.

Co do shipów frakcyjnych - różnie bywa, bardzo różnie. Generalna zasada, że shipy pirackie są lepsze od frakcyjnych (bo pirackie mają podwójne bonusy). Na pewno uber-shipem jest Dramiel. Cynabalem bawiłem się w EFT, ale nie potrafiłem w nim znaleźć niczego, czego nie dałby mi Vagas. Cena dokładnie ta sama... może potestuję. Jedynym shipem frakcyjnym jaki rozgryzłem jest Stabber Fleet Issue i szczerze mówiąc, jest to porażka pod każdym względem. Sporo gorszy od Vagasa, niby 1v1 wygrasz z każdym cruiserem T1, ale w gangu zawsze będziesz primary, a jak polecisz tym na solo do low, to będzie Cię cały local gonić (ZOMG FAAACTION KIIIILLLLL IT!!!!). 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej