Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Górnictwo
Ellaine:
Nie 25% a 100%, czyli ekwiwalent 6 laserów. Ale początkująca postać raczej będzie miała na 4, czyli 80% bonusa, odpowiednik 5.4 lasera. Każdy statek z 6, 7 lub 8 laserami które przy tym łatwo zamontować razem z tankiem i upgrade (np Rokh) jest lepszy od Ospreya.
Osprey za to:
-łatwo się fituje razem z MU
-łatwo się tankuje
-rakietami broni skutecznie przeciw małym ratom.
-kosztuje koło 3 milionów.
Dormio:
--- Cytat: Sędziwój w Kwietnia 07, 2009, 14:22:17 ---Dormio zastanów się czasem nad tym co czasem piszesz...
Przeczytaj co Halad napisał a potem wymądrzaj się. np. Osprej:
"20% bonus to mining laser yield per level", czyli walniesz 3 lasery, ale na max skillach (co nie jest trudne) będziesz miał o 25% wydobycie lepsze, do tego możesz sobie dorzucić tank itp. lub MU i mieć o 50% większe wydobycie...
Ogólnie nie opłaca się kopać statkami bez bonusów do tego. Nie wiem czemu tak kombinujecie jak koń pod górkę...
--- Koniec cytatu ---
Ano może dlatego, że ludzie lubią sobie utrudniać życie ?
Nie bardzo rozumiem, co chcesz udowodnić, bo nie odnosiłem się do bonusu, ale skoro już chcesz liczyć, to na lvl5 osprey da 25% bonusu - tak ? Czyli przeliczajac 5x 20% da nam 25% wiecej ?
A z resztą, przecież się wymądrzam...
--- Cytat: Albi w Kwietnia 07, 2009, 14:27:15 ---Nie 25% a 100%, czyli ekwiwalent 6 laserów. Ale początkująca postać raczej będzie miała na 4, czyli 80% bonusa, odpowiednik 5.4 lasera. Każdy statek z 6, 7 lub 8 laserami
--- Koniec cytatu ---
Np. Brutix, np. Coercer/Cormorant (Catalyst i Trasher już nie).
Max skill na Osprey zajmie około 3 tygodnie, a Brutix i 7 wierteł to około tygodnia, Rokh (8 ) około 10d.
--- Cytuj ---które przy tym łatwo zamontować
--- Koniec cytatu ---
No to może akurat być na niektórych problematyczne (deski), podobnie z resztą jak uzbieranie 3mln (lub więcej w przypadku BC/BSa) na ship i kolejnych co najmniej kilkuset tys. na fit dla początkującego.
PS
Halada napisał, ja to przeczytał, exhumery na lvl5 mam - może małe conieco o kopaniu wiem ?
PS II
Na deskach się nie znam - to Mona X wykazał ;D
Frugos:
Co do Halady to przewodnik jest też tutaj w wersji online
http://www.eve-guides.com/mining/index.php
Ellaine:
A w ogóle, najlepszy zarobek dla początkującego górnika to rycie chmurek. Taka chmurka na skillu 5 (rank 1, robi się w około 4-5 dni) na dowolnym statku z 5-cioma turretami daje 20 do 350 milionów na godzinę. Ceny spadają na łeb na szyję więc warto skopać teraz a nie za tydzień, bo za tydzień Veldspar będzie lepszy.
sedziwoj:
Dormio nie czytasz, Osprej porównywałem do deski z 6 laserami, (mówię o Caldari) i tam deska 440/min a Osprey 660/min.
Albi tylko że na Ospray dajesz ML T2, a na deskę T1 named, więc się walisz w kalkulacjach, do tego ja opieram się na EFT bo sam nie będę wszystkiego pamiętał co trzeba wliczyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej